Julbak

Baka till 1a advent – 15 goda recept

4 röster

Imorgon är det redan första advent. Tiden rusar verkligen förbi och jag tycker att vi går mot en mysig månad. Hur känner ni inför julen? Gillar ni att julpynta och dona eller struntar ni i det? Här hemma ställer jag fram lite fina tomtar, byter alla ljus till röda ljus och hänger upp stjärnor. Det är i det vi gör. En liten gran har vi också. En bordsgran som vi fått ärva av min mans gammelmoster och gammelmorbror. Fint tycker jag, att de får vara med oss om jularna. ♥

Idag tänkte jag tipsa om mina allra godaste recept att baka till just 1:a advent. Vad bakar ni på söndag?

hallongrottor_saffran2Saffransgrottor! Ja, som hallongrottor i julkostym. Otroligt goda om ni frågar mig!

Pepparkaksmuffins_frosting7Pepparkaksmuffins med god frosting. Pricken över i är att jag toppar dessa med lite finrivet apelsinskal. SÅ himla gott!

lussebullar__med_kanelfyllning1Lussebullar är en självklarhet hos oss. Gärna dessa Lussebullar med kanelfyllning som är en ny favorit. Annars går klassiska lussekatter också bra.

julmustknäckKnäck gillar jag att ha hemma vid varje advent. Då gärna min Julmustknäck som inspirerats av min Julmustkola (som blev en viral succé första gången jag delade det).

Silviakaka_med_saffran3Silviakaka med saffran. Precis lika god som en vanlig silviakaka fast lite lite godare.

chokladfudge_med_marianne1Mariannefudge på endast tre ingredienser. Smälter i munnen och smakar ljuvligt.

saffransmumsSaffransmums är himmelskt gott! Enkelt att baka och räcker till många. En perfekt kaka att frysa ner också och sedan plocka fram vid alla härliga fikastunder i december.

Saftiga saffransbullar med vaniljSaftiga Saffransbullar med vanilj är också ett givet bakverk hemma hos oss. Dessa är nästan ännu godare än vanliga lussebullar. I alla fall om jag får bestämma.

PepparkaksfudgePepparkaksfuge. Denna görs enkelt på TRE ingredienser och är så god att klockorna stannar.

Rocky roadRocky road är kanske julens enklaste godis? Godaste också, eller vad tycker ni? Jag gillar blandningen av choklad, salt och sött. Krispigt, kladdigt och segt. Mums!

Hemgjord PepparkakskryddaHemgjord Pepparkakskrydda är perfekt att göra tillsammans med familjen under första advent för att sedan ha färdigt tills det är dags att sätta pepparkaksdegen.

snickersrutorMin favorit – Snickersrutor. Dessa är så goda att jag kan äta upp allihopa själv. Åh som jag gillar dem!

KnäckkolaKnäckkola. För den som älskar knäck men inte vill att tänderna ska flyga tvärs över julbordet när en stoppar knäcken i munnen och börjar tugga. Detta är knäck i mjukt kolaformat.

PepparkaksdegOch så såklart – Hemgjord Pepparkaksdeg! För den som vill vara ute i god tid. Gör degen och plasta in, den håller i kylskåpet i upp till 3 veckor, men går även att frysas och förvaras två månader.

Varm choklad-bomb5Varför inte bjuda på Varma choklad- bomber? Så himla festligt och gott!

Här finner ni massor med härliga Julrecept!

Hoppas att ni fick lite inspiration! Själv ska jag baka lussebullar imorgon som vi tar med oss ut på adventspicknick på söndag. En ny grej som vi ska göra till tradition. För visst måste man inte sitta inomhus för att fira advent? ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jenny
Jenny
5 years ago

Hej! Tack snälla för tipsen. Såå rolig text till Knäckkolan 🙂 Jag ska pynta imorgon. Det blir elljusstake, adventsljusstake, ett par små tomtar, ett mini lucia-tåg och en lite lucia som jag gjorde av bla en toarulle när jag gick på lekis 🙂 Ha en jättetrevlig helg och 1 a advent 🙂 Vänliga hälsningar Jenny.

Kladdkaka_kola_salt

Nästa inlägg

Kladdkaka med kola och salt

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x