Cupcakes, Julbak

Pepparkaksmuffins med frosting

100 röster

Pepparkaksmuffins_frosting5Saftiga pepparkaksmuffins toppade med en vaniljfrosting och lite rivet apelsinskal. Dessa cupcakes gör succé på julens gottebord, bland både stora och små.

Pepparkaksmuffins_frosting6Se så saftiga de är! Jag använde mig av mitt recept på saftiga citronmuffins men gjorde ett par justeringar för att få dem juliga med smak och doft av pepparkaka.

Pepparkaksmuffins med frosting, 12 st:

Muffins:
150 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
3 ägg
1 msk pepparkakskrydda – recept här
1.5 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver

Frosting: 
100 g smör, rumsvarmt
4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
100 g färskost
2 dl vispgrädde

Garnering: 
1 apelsin – rivet skal

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°c över/undervärme och ställ ut 12 muffinsformar i en muffinsplåt.
  2. Vispa smör och strösocker krämigt med elvisp. Tillsätt sedan ett ägg i taget och vispa ihop. Rör ner resterande ingredienser med en slickepott.
  3. Fördela smeten jämnt i formarna och grädda mitt i ugnen i ca. 12 minuter. Tag ut och låt svalna helt.
  4. Frosting: Vispa smör, florsocker och vaniljsocker krämigt med elvisp.
  5. Tillsätt cream cheese och vispgrädde. Vispa till en fast frosting.
  6. Spritsa eller bred frostingen på dina muffins och toppa slutligen med lite apelsinskal.

Pepparkaksmuffins_frosting1Hoppas att det ska smaka. ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

20 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Therese
Therese
3 years ago

Ska grädden vara vispad eller den vispas ihop med färskosten?

Louise Tuvesson
Louise Tuvesson
Reply to  Therese
3 years ago

Det undrar jag med. Vispad grädde?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Louise Tuvesson
3 years ago

Grädden ska inte vispas innan! 🙂

Julia
Julia
3 years ago

Hej, blev jättegott och hoppas andra oxå vill baka detta!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Julia
3 years ago

Roligt att höra! <3

Julia
Julia
3 years ago

Det blev jättegott och jag rekommenderar verkligen detta!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Julia
3 years ago

Kul att höra 🙂

Elin
Elin
3 years ago

Ska man smälta smöret ?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Elin
3 years ago

Nej! 🙂

Terese
Terese
3 years ago

Hej! Går det att göra mini muffins med samma recept?

Eva
Eva
3 years ago

Supergoda!! Ska precis ställa mig och baka min andra omgång! Dock blev frostingen väldigt lös och svår att spritsa. Ska man låta den stå i kylen en stund innan man spritsar kanske?

trackback
3 years ago

[…] Pepparkaksmuffins med god frosting. Pricken över i är att jag toppar dessa med lite finrivet apelsinskal. SÅ himla gott! […]

Vivi
Vivi
2 years ago

Kan man ta nått annat än apelsin? Är allergisk mot apelsin.

Liselotte Engdahl
Liselotte Engdahl
2 years ago

Om man vill göra dom glutenfria är det lika mycket mängd mjöl då?

Elisabeth Sandblom
Elisabeth Sandblom
2 years ago

Något blev fel med min frosting, hade rumsvarmt smör och tog ovispad grädde för stod inte om den skulle vara vispad innan? Men frostingen blev alldeles rinnig. Vad kan jag ha felat nånstans tror du? 😊

Eva
Eva
Reply to  Frida Skattberg
1 year ago

Hej, jag har upplevt samma problem, har använt ovispad grädde, vanlig arla 40% men det tjocknar liksom aldrig till.

Norah
Norah
1 year ago

Blir dom goda om fryser in dom?

Nästa inlägg

Silviakaka med saffran

20
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x