Saftiga pepparkaksmuffins toppade med en vaniljfrosting och lite rivet apelsinskal. Dessa cupcakes gör succé på julens gottebord, bland både stora och små.
Se så saftiga de är! Jag använde mig av mitt recept på saftiga citronmuffins men gjorde ett par justeringar för att få dem juliga med smak och doft av pepparkaka.
Pepparkaksmuffins med frosting, 12 st:
Muffins:
150 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
3 ägg
1 msk pepparkakskrydda – recept här
1.5 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
Frosting:
100 g smör, rumsvarmt
4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
100 g färskost
2 dl vispgrädde
Garnering:
1 apelsin – rivet skal
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°c över/undervärme och ställ ut 12 muffinsformar i en muffinsplåt.
- Vispa smör och strösocker krämigt med elvisp. Tillsätt sedan ett ägg i taget och vispa ihop. Rör ner resterande ingredienser med en slickepott.
- Fördela smeten jämnt i formarna och grädda mitt i ugnen i ca. 12 minuter. Tag ut och låt svalna helt.
- Frosting: Vispa smör, florsocker och vaniljsocker krämigt med elvisp.
- Tillsätt cream cheese och vispgrädde. Vispa till en fast frosting.
- Spritsa eller bred frostingen på dina muffins och toppa slutligen med lite apelsinskal.
Hoppas att det ska smaka. ♥
Ska grädden vara vispad eller den vispas ihop med färskosten?
Det undrar jag med. Vispad grädde?
Grädden ska inte vispas innan! 🙂
Hej, blev jättegott och hoppas andra oxå vill baka detta!
Roligt att höra! <3
Det blev jättegott och jag rekommenderar verkligen detta!
Kul att höra 🙂
Ska man smälta smöret ?
Nej! 🙂
Hej! Går det att göra mini muffins med samma recept?
Supergoda!! Ska precis ställa mig och baka min andra omgång! Dock blev frostingen väldigt lös och svår att spritsa. Ska man låta den stå i kylen en stund innan man spritsar kanske?
[…] Pepparkaksmuffins med god frosting. Pricken över i är att jag toppar dessa med lite finrivet apelsinskal. SÅ himla gott! […]
Kan man ta nått annat än apelsin? Är allergisk mot apelsin.
Du kan skippa apelsin rakt av! 🙂
Om man vill göra dom glutenfria är det lika mycket mängd mjöl då?
Något blev fel med min frosting, hade rumsvarmt smör och tog ovispad grädde för stod inte om den skulle vara vispad innan? Men frostingen blev alldeles rinnig. Vad kan jag ha felat nånstans tror du? 😊
Hej! Grädden skulle inte vara vispad så du gjorde rätt. Vilken grädde använde du? Och hur länge vispade du ungefär? Kram!
Hej, jag har upplevt samma problem, har använt ovispad grädde, vanlig arla 40% men det tjocknar liksom aldrig till.
Blir dom goda om fryser in dom?
Svar ja! 🙂