Cupcakes, Julbak

Pepparkaksmuffins med frosting

2 röster

Pepparkaksmuffins_frosting5Saftiga pepparkaksmuffins toppade med en vaniljfrosting och lite rivet apelsinskal. Dessa cupcakes gör succé på julens gottebord, bland både stora och små.

Pepparkaksmuffins_frosting6Se så saftiga de är! Jag använde mig av mitt recept på saftiga citronmuffins men gjorde ett par justeringar för att få dem juliga med smak och doft av pepparkaka.

Pepparkaksmuffins med frosting, 12 st:

Muffins:
150 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
3 ägg
1 msk pepparkakskrydda – recept här
1.5 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver

Frosting: 
100 g smör, rumsvarmt
4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
100 g färskost
2 dl vispgrädde

Garnering: 
1 apelsin – rivet skal

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°c över/undervärme och ställ ut 12 muffinsformar i en muffinsplåt.
  2. Vispa smör och strösocker krämigt med elvisp. Tillsätt sedan ett ägg i taget och vispa ihop. Rör ner resterande ingredienser med en slickepott.
  3. Fördela smeten jämnt i formarna och grädda mitt i ugnen i ca. 12 minuter. Tag ut och låt svalna helt.
  4. Frosting: Vispa smör, florsocker och vaniljsocker krämigt med elvisp.
  5. Tillsätt cream cheese och vispgrädde. Vispa till en fast frosting.
  6. Spritsa eller bred frostingen på dina muffins och toppa slutligen med lite apelsinskal.

Pepparkaksmuffins_frosting1Hoppas att det ska smaka. ♥

Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Therese
Therese
8 months ago

Ska grädden vara vispad eller den vispas ihop med färskosten?

Louise Tuvesson
Louise Tuvesson
Reply to  Therese
7 months ago

Det undrar jag med. Vispad grädde?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Louise Tuvesson
7 months ago

Grädden ska inte vispas innan! 🙂

Julia
Julia
8 months ago

Hej, blev jättegott och hoppas andra oxå vill baka detta!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Julia
7 months ago

Roligt att höra! <3

Julia
Julia
8 months ago

Det blev jättegott och jag rekommenderar verkligen detta!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Julia
7 months ago

Kul att höra 🙂

Elin
Elin
8 months ago

Ska man smälta smöret ?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Elin
7 months ago

Nej! 🙂

Terese
Terese
8 months ago

Hej! Går det att göra mini muffins med samma recept?

Eva
Eva
7 months ago

Supergoda!! Ska precis ställa mig och baka min andra omgång! Dock blev frostingen väldigt lös och svår att spritsa. Ska man låta den stå i kylen en stund innan man spritsar kanske?

trackback
6 months ago

[…] Pepparkaksmuffins med god frosting. Pricken över i är att jag toppar dessa med lite finrivet apelsinskal. SÅ himla gott! […]

Nästa inlägg

Silviakaka med saffran

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x