Bullar, Sötebröd

Vaniljbullar med jordgubb

3 röster
Vaniljbullar med Jordgubb
Vaniljbullar med Jordgubb är sommarens godaste bulle.

Vaniljbullar med Jordgubb är nog en av de godaste bullar jag ätit. Någonsin. De smakar av sommar och doftar magiskt när de kommer ut ur ugnen. Jag blev så himla glad över att bullarna blev så bra. Dessa kommer att bakas många gånger denna sommar, det är ett som är säkert.

Vaniljbulle med Jordgubb

Jordgubbscurden kan användas på flera olika vis! I bullar som jag gjort eller till glassen, i tårtan, i småkakor som en hallongrotta fast med jordgubb, på en kladdkaka eller ja, hur som helst. Fantasin är vad som sätter gränser här.

Vaniljbullar med jordgubb, 30 st:

Jordgubbscurd:
250 g jordgubbar
1.5 dl strösocker
1 msk citronsaft
rivet skal från 1 citron
2 ägg
40 g smör

Smörfyllning:
200 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 msk vaniljsocker

Ingredienser:
5 dl vatten
50 g jäst
1 tsk mortlad kardemumma
1 dl strösocker
0.5 dl vaniljsocker
0.5 tsk salt
150 g rumsvarmt smör
14 dl vetemjöl

Sockerlag:
1 dl strösocker
1 dl vatten

Garnerng:
1 dl pärlsocker

Gör så här:

  1. Jordgubbscurd: Skölj och rensa bären. Lägg dem i en kastrull och låt sjuda på medelhög värme i 10 minuter. Mosa bären och rör om. Tag av från värmen och mosa bären genom en finmaskig sil ner i en ren kastrull.
  2. Tillsätt resterande ingredienser och låt småkoka på låg värme tills curden tjocknat, det tar ca. 10 minuter. Tag av från värmen och låt svalna i kylskåp – den tjocknar ytterligare när den svalnar.
  3. Smörfyllning: Börja med att vispa ihop alla ingredienser till fyllningen med en elvisp, ställ åt sidan.
  4. Bulldeg: Häll vatten i bunken, gärna den till din assistent. Smula ner jästen och tillsätt mortlad kardemumma, strösocker, vaniljsocker och salt. Rör om tills jästen löst sig. Tillsätt smöret i bitar och arbeta in vetemjölet lite i taget tills degen släpper från bunkens kanter, ca. 10 minuter.
  5. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en stor rektangel. Bred på fyllningen och rulla sedan ihop degen från långsidan.
  6. Skär 3 cm breda skivor av degen och lägg dem sedan i muffinsformar eller på en bakpappersklädd plåt.
  7. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca. 1.5 h.
  8. Sätt ugnen på 225°C när det är 20 minuter kvar av jästiden.
    Gör nu sockerlagen: Koka ihop strösocker och vatten i en kastrull på medelhög värme. Låt koka i ett par minuter och tag sedan av från värmen. 
  9. Tryck en grop i mitten av alla bullar, fyll sedan med jordgubbscurd. Grädda mitt i ugnen i ca. 10 minuter och pensla sedan med sockerlag direkt. Strö över pärlsocker och låt svalna.

Lycka till med bullbaket! Glöm inte att kika in på min Youtubekanal för härliga bakvideor.

Kommentera
Mjuka kakor

Rabarberkaka med kokos

23 röster
Rabarberkaka med kokos
Rabarberkaka med kokos som du bakar på knappt 30 minuter.

En Rabarberkaka med kokos och vanilj som riktigt smälter i munnen. Denna bakar du snabbt och enkelt på knappt 30 minuter. En perfekt sommarkaka om du frågar mig.

rabarberkaka med kokos

Denna kaka kan enkelt bakas glutenfri genom att du byter vetemjöl mot hälften glutenfri mjölmix och hälften mandelmjöl. Eller bara glutenfri mjölmix. Glöm inte att dela med er av bilder på det ni bakat under hashtagen #bakamedfrida på Instagram.

Här finner ni en ljuvligt god Rabarberpajkladdkaka.

Rabarberkaka med kokos, 8 bitar:

Ingredienser:
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
1.5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 dl kokos flakes
200 g rabarber

Garnering:
0.5 dl kokos flakes
2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°c över/undervärme och klä en brödform (1.5 liter) med bakplåtspapper.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och fluffigt med elvisp. Vispa på hög hastighet i 3-4 minuter.
  3. Rör ner det smälta smöret i äggvispet blandat med de torra ingredienserna samt kokos. Rör ihop en klumpfri smet.
  4. Häll smeten i formen och toppa med skivad rabarber. Strö sedan över kokos flakes, strösocker och vaniljsocker.
  5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 25 minuter. Tag ut och låt svalna.

Lycka till med bakningen!

1 kommentar
Tårtor

Gräddtårta

19 röster
Gräddtårta
Gräddtårta med hemkokt jordgubbssylt, vaniljkräm och grädde. Och så massor med jordgubbar. Sommarens härligaste tårta.

Vad vore sommar utan en klassisk Gräddtårta? En sådan med hemkokt jordgubbssylt, vaniljkräm och fluffig grädde? Med solmogna jordgubbar i mängder såklart. Ingenting va! Gräddtårta hör till sommaren och alla kalas som kommer med den. Denna tårta är både enkel att baka och ofantligt god. Ett måste om ni frågar mig!

Om du varken har tid eller intresse för att koka sylt och vaniljkräm så funkar det lika bra med köpa varianter också. Likaså med tårtbotten – den går också att köpa i din vanliga matbutik. Även om jag själv föredrar den hembakta så betyder det ju inte att ni alla också gör det. Gör det enkelt för dig! Bakning ska vara enkelt, roligt och gott. Framförallt gott, visst?

Här finner ni fler recept på härliga tårtor.

Gräddtårta, 10 bitar:

Tårtbotten:
6 ägg
3 dl strösocker
1.5 dl potatismjöl
1.5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Fyllning:
1.5 dl jordgubbssylt – recept här
100 g jordgubbar
2 dl vaniljkräm – recept här

Garnering:
4 dl vispgrädde
200 g jordgubbar

Gör så här:

  1. Tårtbotten: Börja med att sätta ugnen på 175°c över/undervärme  och klä en springform, 24 cm med bakplåtspapper – höga kanter. Smörj formen med smör och bröa gärna med kokos. Ställ åt sidan.
  2. Vispa upp ägg och strösocker vitt och riktigt fluffigt, vispa med elvisp i ca. 5 minuter. Tillsätt sedan de torra ingredienserna och vänd försiktigt runt till en klumpfri smet. 
  3. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca. 35-40 minuter. Tag ut och låt svalna innan du delar i tre bottnar.
  4. Montering: Gör vaniljkräm och sylt i god tid innan om du kokar själv.
  5. Lägg en tårtbotten på ett tårtfat och bred på sylten. Finhacka jordgubbarna och lägg dem på sylten.
  6. Lägg på nästa tårtbotten och bred sedan på vaniljkrämen.
  7. Lägg på sista tårtbotten och vispa grädden fluffigt.
  8. Spackla tårtan med den vispade grädden och spritsa eventuellt en krans på toppen.
  9. Hacka jordgubbarna och lägg dem ”mitt i kransen” av grädde.

Tårtan klarar sig fint i kylskåpet i två dygn men är allra godast när den är precis nygjord.
Glutenfritt: Byt vetemjöl mot samma mängd potatismjöl.

Lycka till med bakningen! Glöm inte att följa mig på Youtube för härliga bakvideor!

Kommentera
Kladdkakor och Brownies

Banoffeekladdkaka

11 röster
Banoffeekladdkaka
Banoffeekladdkaka är en mörk kladdkaka med banoffeetopping.
Choklad, kola, banan och grädde. Allt gott i samma kaka.

Banoffeekladdkaka – en gammal favorit som behövde få nytt liv i form av nya bilder och uppdaterat recept. Detta är en kladdkaka med mörk choklad som är toppad med kola, banan och fluffig grädde. Strösslade också över lite kaksmulor och rev över mörk choklad. En favorit i repris kan man säga, så ofantligt enkel men ack så god!

Banoffeekladdkaka

Se så härligt kladdig kladdkakan blir när den gräddas en kort sväng och sedan får stå i kylskåp i ett par timmar. Perfekt konsistens om du frågar mig. Inte rinnig men härligt kladdig.

Här finner ni hundratals med recept på härliga kladdkakor och brownies.

Banoffeekladdkaka, 8 bitar:

Kladdkaka:
100 g smör
50 g mörk choklad
2 ägg
2 dl strösocker
1.5 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

Topping:
1-2 bananer i skivor – efter smak
1.5 dl karamelliserad mjölk – jag använder denna (adlink)
3 dl vispgrädde
kaksmulor och mörk choklad att riva över

Gör så här:

  1. Kladdkaka: Sätt ugnen på 175°c över/undervärme och smöra samt bröa en form med löstagbar kant, 22 cm i diameter.
  2. Smält ihop smör och choklad i en kastrull på låg värme under omrörning. Låt svalna en aning.
  3. Rör ihop ägg och strösocker, tillsätt sedan smörblandningen samt de torra ingredienserna. Arbeta försiktigt ihop en klumpfri smet.
  4. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 13-15 minuter. Tag ut och låt svalna innan du sätter in den i kylskåpet i minst 3 timmar. Alternativt i frysen i 1-2 timmar.
  5. Topping: Bred kolan på din kladdkaka, toppa med skivad banan och spritsa eller klicka på lättvispad grädde.
  6. Riv över lite mörk choklad och smula över lite kakor. Serveras direkt eller ställs i kylskåp för förvaring i max 1 dygn.

Lycka till med bakningen! Glöm inte att kika in min instagram för mer inspiration.

Kommentera
Cupcakes, Tårtor

Pinocchio cupcakes

31 röster
Pinocchio cupcakes
Pinocchio cupcakes är pinocchiotårta i portionsform. Perfekta till kalaset!

Pinocchio cupcakes – pinocchiotårta i portionsformar! För vad kan vara härligare på kalas än att alla gäster får en varsin liten tårta i form? Ingenting minsann! Dessa små cupcakes är alldeles ljuvliga. Saftig sockerkaka, frasig maräng, fluffig grädde och solmogna jordgubbar. Detta kan absolut bli sommarens stora hit, i alla fall om du frågar mig.

Pinocchio cupcakes

Idén kom till mig här om dagen och jag satte igång i mitt provkök med detsamma. Resultatet blev över mina förväntningar och jag dansade runt i ren lycka i köket. När en idé sitter på första försöket blir en receptkreatör lycklig minsann! Och dessa är helt galet goda! Rekommenderar er att prova dem i sommar.

Pinocchio cupcakes, 12 st:

Sockerkaka:
50 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
3 st äggulor
2 msk mjölk
1 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver

Maräng:
3 st äggvitor
1.5 dl strösocker
1 dl riven kokos

Topping:
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
färska bär

Gör så här:

  1. Sockerkaka: Sätt ugnen på 150°c över/undervärme och placera ut 12 st muffinsformar i en muffinsplåt.
  2. Vispa smör och strösocker krämigt. Rör sedan ner äggulorna en i taget. Rör tills allt gått ihop.
  3. Tillsätt mjölk och torra ingredienser, arbeta ihop till en slät smet.
  4. Fördela smeten i formarna och låt stå.
  5. Maräng: Vispa äggvitor till ett fast skum och tillsätt sedan strösocker lite i taget. Använd gärna elvisp eller assistent.
  6. Vispa till en blank maräng. Vänd försiktigt ner kokosen.
  7. Fördela marängen över sockerkakssmeten i formarna. Toppa med lite extra kokos.
  8. Grädda dina muffins i nedre delen av ugnen i ca. 20 minuter. Tag ut och låt svala helt.
  9. Topping: Vispa grädden tillsammans med vaniljsocker fluffigt.
  10. Toppa dina muffins med grädde och skivade bär.

Glöm inte att kika in mina bakvideor på min Youtubekanal!

16 kommentarer
Glass

Himmelsk Jordgubbsglass

17 röster
himmelsk jordgubbsglass
Himmelsk Jordgubbsglass är en glass med smak av himmelsk jordgubbstårta. Ofantligt god! Görs enkelt utan glassmaskin.

En himmelsk Jordgubbsglass är en glass som smakar som fyllningen i min himmelska jordgubbstårta. Och till er som smakat den – ni förstår då hur rackarns god denna glass är? Min favoritglass! Helt fantastiskt god. Enkel att vispa ihop är den också, helt utan glassmaskin eller specialverktyg.

Himmelsk jordgubbsglass

Om du önskar att göra glassen vegansk så byter du grädde och färskost mot växtbaserade alternativ och kondenserad mjölk mot kondenserad kokosmjölk. Dock kommer glassen då att få en underton av kokos. Gott det också såklart!

Himmelsk Jordgubbsglass, 10 port:

Ingredienser:
5 dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk – denna använder jag (adlink)
200 g philadelphiaost
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
300 g jordgubbar

Gör så här:

  1. Vispa samman grädde, kondenserad mjölk, philadelphiaost, florsocker och vaniljsocker med elvisp till en fluffig smet.
  2. Finhacka hälften av jordgubbarna och mosa den andra hälften.
  3. Tillsätt jordgubbarna i smeten och vänd om tills allt blandats ordentligt.
  4. Häll smeten i en brödform som rymmer två liter. Frys sedan glassen i minst 4 timmar.
  5. Tag fram glassen ca. 30 minuter innan den ska serveras (beroende på temperatur såklart – känn efter).

Lycka till med baket! Kika gärna in mina videor på Youtube för mer inspiration!

3 kommentarer
Desserter

Rabarberdessert i glas

19 röster
Rabarberdessert i glas
Rabarberdessert i glas är toppen att svänga ihop när du har en bit sockerkaka till övers. Snabbt, enkelt och gott.

Jag har gjort en ljuvligt god Rabarberdessert i glas. Den består av ”gammal” sockerkaka som smulats, ett lager med rabarbercurd och så lättvispad grädde. Den har allt! Sött och syrligt i en perfekt kombination. Om du önskar att ta med dig denna ut på picknick så är det bara att göra samma sak fast i glasburkar. Skruva på locket och packa ner!

Om du önskar att göra denna lite syrligare så kan du blanda rabarbercurden med lite lemoncurd. Och för lite kris så skulle jag tillsätta lite frasiga maränger. Denna dessert går att variera i det oändliga.

Rabarberdessert i glas, 4 port:

Rabarbercurd:
250 g rabarber
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
0.5 msk maizena majsstärlekse
1 ägg
25 g rumsvarmt smör

Ingredienser dessert:
en bit sockerkaka – ca. 1/4 av denna
rabarbercurd – recept här ovan
2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
ev. lite färska bär att toppa med

Gör så här:

  1. Rabarbercurd: Skölj och finhacka rabarbern. Lägg den tillsammans med strösocker och vaniljsocker i en kastrull. Koka upp och låt sjuda under lock i ca. 12-15 minuter.
  2. Vispa ut majsstärleksen i 1 msk vatten och rör ner i kastrullen. Låt koka i ytterligare 5 minuter.
  3. Vispa i ägget. Sjud på låg värme under omrörning tills curden tjocknat.
  4. Tag av från värmen och låt svalna helt.
  5. Dessert: Smula sockerkakan i jämna lager i 4 glas.
  6. Toppa med 1/4 av kurden i varje glas.
  7. Vispa upp grädden tillsammans med vaniljsocker till mjuka toppar bildas. Fördela grädden jämnt i glasen.
  8. toppa eventuellt med lite färska bär och torkade blomblad. Serveras så snart som möjligt!

Lycka till med bakningen! Glöm inte att följa mig på Youtube för härliga bakvideor.

2 kommentarer
Muffins

Rabarbermuffins

45 röster
Rabarbermuffins
Rabarbermuffins med smak av vanilj och lite citron. Fantastiskt goda muffins som riktigt smälter i munnen.

Rabarbermuffins som riktigt smälter i munnen. Ja, för det gör dessa! De är så otroligt saftiga och goda. Med liten touch av både vanilj och citron, precis som min rabarbersaft. Grundreceptet är från mina saftiga citronmuffins, för det helt enkelt är mitt favoritrecept på muffins.

Här ser ni en steg för steg- video på när jag bakar dessa Muffins. Prenumerera gärna!

Se så saftiga de ser ut! Så himla goda. Och perfekta att baka och frysa in till senare tillfälle.

Rabarbermuffins, 12 st:

150 g rabarber + 1 msk strösocker & 2 tsk vaniljsocker
150 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 msk vaniljsocker
skal av 1 citron
1 msk citronsaft
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C och ställ ut 12 muffinsformar i en muffinsplåt.
  2. Skölj och hacka rabarbern i små bitar. Blanda med lite strösocker och vaniljsocker.
  3. Vispa smör och strösocker krämigt med elvisp. Tillsätt sedan ett ägg i taget och vispa ihop.
  4. Rör ner resterande ingredienser med en slickepott – vänd ner rabarbern sist.
  5. Fördela smeten jämnt i formarna och grädda mitt i ugnen i ca. 12 minuter.

Glutenfritt: Ersätt vetemjöl mot samma mängd glutenfri mjölmix.
Förvaring: I kakburk med lock eller tättslutande påse. I skafferi (3 dagar) eller frys (3 månader).

Lycka till med bakningen! Glöm inte att kika in min Youtubekanal som är igång igen!

Kommentera
Saft, sylt & curd

Rabarbersaft i Saftmaja

31 röster
Rabarbersaft i saftmaja
Rabarbersaft i saftmaja är både enkelt och otroligt gott. Svalkar gott en varm sommardag!

Min Saftmaja går varm denna säsong på året när Rabarbern växer ute på gården. För Rabarbersaft i saftmaja är bland det godaste jag vet. Denna är enkel att göra och svalkar gott i ett glas med is nu när sommarvärmen kommer.

Här ser ni en steg för steg- video på när jag kokar denna Rabarbersaft i Saftmaja.

Rabarbersaft i Saftmaja, 2 liter:

2 kg rabarber
100 g citronsaft från färska citroner
1 kg strösocker
2 msk vaniljsocker

Gör så här:

  1. Skölj och rensa rabarbern. Hacka den grovt och lägg i Saftmajan (”durkslaget”) som du fyllt med vatten i botten.
  2. Koka upp och låt stå och koka i 50-60 minuter – tills saften droppat ner i behållaren.
  3. Tappa upp saften i en kastrull och tillsätt färskpressad citron som du silar, strösocker och vaniljsocker.
  4. Värm på medelhög värme under omrörning tills allt strösocker smält.
  5. Tappa upp på rena, varma flaskor och förslut genast.

Lycka till med ditt saftkok! Glöm inte att kika in mina andra recept med rabarber här.

3 kommentarer
Kladdkakor och Brownies, Kladdkakemuffins

Kladdkakemuffins med chokladsås

18 röster
Kladdkakemuffins med chokladsås
Kladdkakemuffins med chokladsås är en riktig 10-poängare! Enkel att baka och älskad av såväl stor som liten.

När jag kikade in i kylskåpet här om dagen så stod där en burk med chokladsås som jag hade kokat en vecka tidigare när vi åt glass och varma hallon. Och jag tänkte givetvis att dessa rester måste jag baka med. Chokladsåsen blir ganska tjock och lite trög i konsistensen när den står kallt så den var perfekt att skopa små kulor av. Och sedan fick dessa kulor fylla groparna i ett gäng dladdkakemuffins. OJ så gott!!

Om jag inte hade toppat mina kladdismuffins med lättvispad grädde så hade jag utan tvekan skopat på en kula vaniljglass. Tänk den kombon – kladdkaka, chokladsås, grädde och jordgubb. En sådan godbit får ju varje människa på fall.

Här finner du ursprungsreceptet på mina kladdiga muffins!

Kladdkakemuffins med chokladsås, 20 st:

Chokladsås:
50 g smör
0.5 dl vispgrädde
0.5 dl ljus sirap
0.5 dl strösocker
0.5 dl ljus muscovadosocker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 nypa flingsalt

Kladdkakemuffins 
150 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
0.75 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0.5 tsk salt

Garnering:
3 dl vispgrädde
färska bär

Gör så här:

  1. Chokladsås: Koka upp samtliga ingredienser och låt sjuda under omrörning tills allt socker smält och såsen tjocknat en aning – ca. 5 minuter. Tag av från värmen och häll upp i en värmetålig skål. Låt stå i kylskåpet tills den stelnat, ca. 2 timmar.
  2. Muffins: Börja med att sätta ugnen på 200°c över/undervärme och placera ut 20 normalstora muffinsformar på en bakplåt.
  3. Smält smöret och låt det svalna en aning.
  4. Vispa upp ägg och strösocker ljust och fluffigt med elvisp, tillsätt sedan det smälta smöret och rör om med en slickepott.
  5. Rör ner de torra ingredienserna och arbeta ihop en klumpfri smet.
  6. Fördela smeten jämnt i formarna och grädda mitt i ugnen i ca. 10 minuter. Tag ut och låt svalna en aning – tryck sedan ett matskedsmått i varje muffins så att en grop bildas. 
  7. Skopa små kulor av chokladsåsen och tryck ner dem i alla muffins. Toppa med lite vispad grädde och färska bär.

Lycka till med bakningen! Missa inte att följa Baka med Frida på instagram!

Kommentera
Cheesecake

Snickers Cheesecake

34 röster
Snickers Cheesecake
Snickers Cheesecake som enkelt bakas utan ugn. Sött och salt i en ljuvlig kombination.

Cheesecakes som bakas utan ugn är en storfavorit hos mig! De blir ofta perfekta i konsistensen och smälter inte iväg fort som de frysta ofta gör när de ska serveras. Denna gjorde jag med smak av Snickers samt även med bitar av snickers i smeten. Toppad med lite kolasås, vispgrädde och hackade jordnötter. En hit om jag får säga det själv!

Botten till denna cheesecake är gjord på oreokakor blandat med salta jordnötter. Det blev en himmelsk kombination! Och tänk på att hela kakorna ska med i mixern – alltså även den vita krämen. Det blir godast så!

Snickers cheesecake, 8 bitar:

Botten:
1 pkt oreokakor
1 dl salta jordnötter
60 g smör

Fyllning:
450 g philadelphiaost
4 dl vispgrädde
1 dl karamelliserad mjölk – denna använder jag, adlink
1 dl jordnötssmör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 st. snickersbars

Garnering:
2 dl vispgrädde
1 dl kolasås
1 dl hackade jordnötter

Gör så här:

  1. Botten: Börja med att klä en springform (22 cm) med bakplåtspapper i botten, ställ åt sidan.
  2. Smält smöret och låt stå.
  3. Mixa oreokakorna tillsammans med jordnötter till ett fint smul i en matberedare och tillsätt sedan smöret – mixa ihop.
  4. Tryck ut oreosmulet i springformen och packa hårt med baksidan av en sked. Låt sedan stå i kylskåpet medan du gör fyllningen.
  5. Fyllning: Vispa ihop philadelphiaost, grädde, florsocker och vaniljsocker till ett fast fluff med elvisp eller i din assistent. Tillsätt karamelliserad mjölk jordnötssmör och vispa ihop. Vänd till sist ner små bitar av snickers.
  6. Tag ut formen ur kylskåpet och bred ut fyllningen över botten.
  7.  Låt stå i kylksåp i minst 4 h.
  8. Tag ut och spritsa vispad grädde runtom kanten, bred sedan ut kolasås på toppen och strössla över hackade jordnötter.

Lycka till med bakningen! Glöm inte att kika in på min Youtubekanal för mer inspiration och härliga videor.

Kommentera
Pajer

Rabarberpaj med kokos

16 röster
Rabarberpaj med kokos
Rabarberpaj med kokos och krispigt smul. Enkel att baka och fantastisk god.

Rabarbern växer så det knakar och det är bland det finaste jag vet när våren är kommen. Jag älskar rabarber och bakar gärna massa gott nu under den goda säsongen. En favorit jag har är min Rabarberpajkladdkaka som jag bakade här om dagen. Vad bakar du helst med Rabarber?

Rabarberpaj med kokos

Jag bakade denna ljuva Rabarberpaj med kokos här om dagen. En ny favorit helt klart! Så ofantligt gott med rabarber och kokos i kombination med lite vanilj. Mums!

På min Youtubekanal finner ni en video där jag bakar något gott med rabarber, kika in vetja! Den är på gång att få nytt liv igen. Och för att se lite mer bakom kulisserna så finner ni mig på instagram också.

Rabarberpaj med kokos, 6 port:

Smul:
120 g rumsvarmt smör
1.5 dl havregryn
1.5 dl vetemjöl
2.5 msk strösocker
1 msk vaniljsocker

Fyllning:
400 g rabarber
3 msk strösocker
1 msk potatismjöl
1 dl kokos flakes

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°c över/undervärme och plocka fram en pajform, låt stå.
  2. Nyp ihop samtliga ingredienser till smuldegen i en skål.
  3. Skölj och hacka rabarbern, blanda den sedan med strösocker och potatismjöl i formen.
  4. Fördela smuldegen över rabarbern och toppa slutligen med kokos flakes.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca. 20 minuter, tills den fått en gyllene färg. Tag ut och låt svalna en aning. Serveras gärna med en kula glass eller vaniljsås.

TIPS:
Glutenfri:
Se till att havregrynen är glutenfria och byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Vegansk: Byt smör mot mjölkfritt margarin.

Lycka till med bakningen!

Kommentera