Cookies med jordgubbar och vit choklad är min nya favoritkaka i sommar! Denna kommer att bli en storsäljare i vår Fikabuss i sommar, det är jag säker på! Bussen kommer för övrigt att stå på Fårö i sommar, mer om det längre fram. Dessa kakor då, de är otroliga!! SÅ enkla att baka och så galet goda.
Tänk er en klassisk Chocolate chip cookie fast I sommarkostym! Tänker att de också måste bli otroligt goda med rabarber och vit choklad? Lite som mina havrekakor med rabarber och vit choklad, så god smakkombination.
Reklam för min webbshop: Söker du den perfekta bakplåten att baka goda kakor i, i sommar? Då finner du den i min webbshop HÄR. Vi har plåtar i alla möjliga storlekar, svensktillverkade och med perfekta raka höga kanter.
Cookies med jordgubbar och vit choklad, 16 st:
Ingredienser:
220 g smör
2 dl ljust muscovadosocker
2 dl strösocker
1 ägg
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
5.75 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
2.5 dl vita chokladknappar
2 dl finhackade färska jordgubbar
Gör så här:
- Börja att sätta ugnen på 175°c och klä två plåtar med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
- Smält smöret, låt svalna en aning och rör ihop det med muscovadosocker och strösocker.
- Tillsätt sedan ägg, äggula och vaniljsocker, rör till en slät smet.
- Tillsätt de torra ingredienserna i smeten (ej jordgubbar och choklad) och arbeta ihop en tjock och klibbig deg. Tillsätt 2 dl chokladknappar och rör ihop.
- Finhacka jordgubbarna och torka de med hushållspapper. Tillsätt sedan i degen och arbeta in med en slickepott tills allt blandats väl.
- Skopa upp degen på två plåtar, 8 st på varje plåt med jämna mellanrum.
- Grädda mitt i ugnen i ca. 10 minuter – tills de fått en gyllene färg i kanterna. Tag ut och toppa genast med de sista chokladknapparna.
- Låt svalna på plåten innan du flyttar kakorna.
Lycka till med dina Cookies med jordgubbar och vit choklad, missa inte att kika på videon där jag visar steg för steg hur jag bakar dessa kakor, på min instagram.