Småkakor, Chocolate Chip Cookies

Chocolate chip cookies

258 röster
chocolate chip cookies
Sega Chocolate chip cookies med massor av choklad. Enkla att baka och himla goda.

Chocolate chip cookies är en kaka som blivit omåttligt populär här på bloggen. Det kan jag verkligen förstå. För detta är en av de godsate småkakor jag någonsin bakat- och smakat! 

Här visar jag er steg för steg hur ni enkelt lyckas med dessa cookies. 

 

Chocolate chip cookies, 24 st:

Ingredienser:
220 g smör
3 dl brun farin strö
1 dl strösocker
1 ägg
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
5.75 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
3 dl chokladknappar
+ flingsalt

Gör så här:
1. Börja att sätta ugnen på 175°c och klä två plåtar med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
2. Smält smöret, låt svalna en aning och rör ihop det med farinsocker och strösocker.
3. Tillsätt sedan ägg, äggula och vaniljsocker, vispa till en slät smet.
4. Tillsätt de torra ingredienserna i smeten (ej choklad och flingsalt) och arbeta ihop en tjock och klibbig deg. Tillsätt 2.5 dl chokladknappar och rör ihop.
5. Låt degen stå i kylskåpet i 30 minuter.
6. Tag ut degen och dela i 24 jämnstora bollar. Lägg på plåtarna, platta till lätt och toppa sedan med resterande chokladknappar och flingsalt efter smak.
7. Grädda mitt i ugnen i ca. 10 minuter. Tag ut och låt svalna helt innan du lyfter dem från plåten.

chocolate_chip_cookies1Hoppas att det ska smaka. ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

27 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Julia
Julia
4 years ago

Jag misslyckades totalt med dessa, fattar inte vad gör jag för fel?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Julia
4 years ago

Det är svårt för mig att veta vad som går fel när jag inte vet hur du misslyckats? Hur blir kakorna? Hur känns degen? 🙂

Anette
Anette
4 years ago

Fungerar det att halva receptet?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Anette
4 years ago

Absolut! Det går jättebra. 🙂

MosterM
MosterM
4 years ago

Fantastiskt recept. Super goda. Jag bytte till glutenfritt mjöl, minskade mängden mjöl och tillsatta lite pofiber. Däremot hade jag inte chokladknappar hemma så jag hackade mörk o vitchoklad och där kunde jag haft mer choklad.
Men som sagt kakorna mumsiga. Tack för bra recept.

Emma
Emma
4 years ago

Hur blir dessa om man fryser dem? 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Emma
4 years ago

De blir supergoda när du tinar upp dem – gärna en snabbis i micro eller varm ugn! 🙂

Jessic
Jessic
4 years ago

Går det att ta bort eller byta ut ägget?

Karolina
Karolina
4 years ago

Hej,

I receptet står det 3 dl farinsocker, men i youtubeklippet säger du 2 dl farinsocker, vilket är det som stämmer? 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Karolina
4 years ago

Har skrivit att det är blogginlägget man ska gå efter då jag säger fel i videon.. 🙂 Kram!

susanne åkerlund
susanne åkerlund
4 years ago

Fungerar dåligt i gasugn, hur gör jag?

Marie Blomberg
Marie Blomberg
4 years ago

Går det att utesluta äggen?

Malin
Malin
4 years ago

Jättegoda men vad kan det vara för fel om de inte flyter ut så mycket som du anger i videon? Jag tycker jag har ungefär samma höjd på kakorna som du har innan de går in i ugnen nämligen. Är det så att jag behöver öka på värmen i ugnen? Har i och för sig svårt att se att det ska vara det då jag nämligen är van vid att jag annars brukar vara tvungen att minska ner tiden andra saker är inne i ugnen för att de inte ska bli överbakta.

Felicia
Felicia
4 years ago

Om man ska baka glutenfritt, hur mycket glutenfritt mjöl rekommenderar du att använda?

Maria
Maria
3 years ago

Kan jag byta ut brunt farin strö mot något annat socker? Finns inte i Finland där jag bor😂🙈

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Maria
3 years ago

Har ni muscovado? 🙂 Kram. <3

Marika
Marika
Reply to  Maria
2 years ago

Det finns nog farinsocker i Finland! 🙂

Evelina
Evelina
3 years ago

Kan man frysa in dessa? ☺️

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Evelina
3 years ago

Absolut!! 🙂

Lovisa
Lovisa
3 years ago

Dessa är SÅ SJUKT goda och blir bra varje gång!! Alla som man bjuder på dessa blir lyriska!! WOW

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Lovisa
3 years ago

Kul att höra! Det gör mig glad. <3

Fia
Fia
3 years ago

Ska baka dessa med min dotter idag. Är det 175 grader i varmluft el vanlig?

Lisa
Lisa
3 years ago

Hur länge håller kakorna om man inte fryser in dem? Kram!

Ane Kleiven
Ane Kleiven
2 years ago

Kan man lage deigen noen dager i forveien?<3

Kanelbullevafflor

Nästa inlägg

Kanelbullevåfflor - Frasiga våfflor med smak av kanelbulle

27
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x