Browniecookies med kärleksmumsglasyr är en kaka utöver det vanliga. En kladdig chokladkaka som får en seg kant och mjuk mitt, och så toppas den med en kärleksmumsglasyr med lätt smak av kaffe. Åh vad det är gott! Jag har bakat dessa många gånger tidigare, men kände att bloggen behövde ett uppdaterat inlägg om dessa godingar.
Visst kan ni känna doften? Jag gjorde dessa kakor på rester faktiskt, och det låter ju helt galet. Men brownie cookies hade jag smet av i små bollar i frysen, och glasyren hade jag kvar sedan tidigare bakning, i kylskåpet. Så den värmde jag bara på medan kakorna gräddades. Otroligt smidigt!
Brownie cookies med kärleksmumsglasyr, 12 st:
Browniecookies:
200 g mörk choklad, 70%
125 g smör
2 dl strösocker
1.5 dl farinsocker
2 stora ägg
3 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
Kärleksmumsglasyr:
75 g smör
4 dl florsocker
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
0.5 dl kokt kaffe
en nypa salt
Garnering:
0.5 dl kokos eller strössel
Gör så här:
- Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä två plåtar med bakplåtspapper.
- Smält ihop choklad och smör i en kastrull på låg värme, låt stå.
- Vispa ägg, strösocker och farinsocker fluffigt med elvisp, vispa i 5 minuter. Vispa ner chokladblandningen i äggfluffet tills allt blivit väl blandat.
- Vänd till sist ner de torra ingredienserna och arbeta försiktigt ihop en klumpfri smet. Skopa upp smeten med jämna mellanrum, 6 st på varje plåt.
- Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10 mintuter, tag ur och låt svalna helt innan du flyttar kakorna från plåten. – Gör nu glasyren.
- Glasyr: Börja med att smälta smöret och tillsätt sedan resterande ingredienser. Rör ihop till en klumpfri smet och bred den sedan på dina cookies. Toppa med lite kokos eller strössel.
Lycka till med bakningen! Missa inte att koka in på min instagram för att se en video på när jag bakar dessa ljuva cookies.