Småkakor

Havrekakor med rabarber och vit choklad

33 röster
Havrekakor med rabarber och vit choklad
Havrekakor med rabarber och vit choklad är en småkaka som garanterat kommer att göra succé så länge det finns färska rabarber att tillgå.

Ni är otroligt många som bakar mina sega havrerutor, så jag tänkte att det kunde vara härligt med en vårigare variant av den kakan? Jag fick för mig att prova baka havrekakor med rabarber och vit choklad. Samma smet och grund på själva småkakan, men istället för dumle så har jag alltså toppat med hackad rabarber och vit choklad. De blev SÅ goda!

Dessa gör du glutenfria genom att använda glutenfri havregryn. Kakan kan frysas i tre månader och förvaras annars i kakburk med tättslutande lock i kylskåpet i upp till en vecka.

Havrekakor med rabarber och vit choklad, 16 st:

Ingredienser:
125 g smör
2 dl strösocker
0.75 dl ljus sirap 
1 ägg
4.5 dl havregryn
2.5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1.5 tsk bakpulver
150 g färsk rabarber + 1 msk potatismjöl
100 g vit choklad

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°c över/undervärme och placera ut 16 muffinsformar på en plåt.
  2. Smält smöret i en kastrull och låt svalna en aning. Rör ner strösocker, sirap och ägg. 
  3. Blanda havregryn, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål för sig och häll sedan ner smörblandningen. Arbeta ihop en jämn smet och fördela den jämnt i formarna.
  4. Hacka rabarbern fint och blanda den med potatismjöl. Fördela sedan i formarna.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca. 15 minuter – tills de fått en fin gyllene färg. Tag ut och lägg genast på finhackad vit choklad. Låt stå tills kakorna svalnat.

Hoppas att det ska smaka! Missa inte att kika in på min Youtubekanal för mer inspiration.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Knäckig Rabarberpaj

Nästa inlägg

Knäckig Rabarberpaj

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x