Ni är otroligt många som bakar mina sega havrerutor, så jag tänkte att det kunde vara härligt med en vårigare variant av den kakan? Jag fick för mig att prova baka havrekakor med rabarber och vit choklad. Samma smet och grund på själva småkakan, men istället för dumle så har jag alltså toppat med hackad rabarber och vit choklad. De blev SÅ goda!
Dessa gör du glutenfria genom att använda glutenfri havregryn. Kakan kan frysas i tre månader och förvaras annars i kakburk med tättslutande lock i kylskåpet i upp till en vecka.
Havrekakor med rabarber och vit choklad, 16 st:
Ingredienser:
125 g smör
2 dl strösocker
0.75 dl ljus sirap
1 ägg
4.5 dl havregryn
2.5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1.5 tsk bakpulver
150 g färsk rabarber + 1 msk potatismjöl
100 g vit choklad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°c över/undervärme och placera ut 16 muffinsformar på en plåt.
- Smält smöret i en kastrull och låt svalna en aning. Rör ner strösocker, sirap och ägg.
- Blanda havregryn, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål för sig och häll sedan ner smörblandningen. Arbeta ihop en jämn smet och fördela den jämnt i formarna.
- Hacka rabarbern fint och blanda den med potatismjöl. Fördela sedan i formarna.
- Grädda mitt i ugnen i ca. 15 minuter – tills de fått en fin gyllene färg. Tag ut och lägg genast på finhackad vit choklad. Låt stå tills kakorna svalnat.
Hoppas att det ska smaka! Missa inte att kika in på min Youtubekanal för mer inspiration.
Hej! Dessa vill jag testa för jag älskar rabarber!!! Kan jag byta ut vetemjölet mot vanligt glutenfritt mjöl rakt av?
Tack för många fina recept!
Det kan du! Jag skulle rekommendera sempers glutenfria mjölmix 🙂
Kan man ersätta rabarbern med jordgubbar istället?
Det kan du absolut göra! Mums!! 🙂
Ser gott ut
Vad roligt att du tycker det. 🙂
Hej! Kan man ha i hallon istället för rabarber?
Det går finfint! Så gott det lät 🙂
Vilket gf mjöl fungerar bäst till dessa kakor?
Semper Glutenfri mjölmix! 🙂
Låter underbart! Har fjolårets rabarber i frysen, funkar det lika bra?
Det funkar. Blanda dem med lite extra potatismjöl 🙂
Kan man utesluta ägget? Eller måste man ersätta det med något? Har äggallergi
Dum fråga kanske men är det en mjuk kaka
Hej ser verkligen gott ut👍🏼 inget som ska vispas utan endast röras ihop? Sen blir att testa😋
Kan denna göras i långpanna?
Jag vill gärna försöka baka dessa i långpanna. Tips?
Vad är det för hållbarhet? Går dom att frysa? 😁
Sjukt gått var det för hela familjen 🙂