Småkakor

Havrekakor med rabarber och vit choklad

107 röster
Havrekakor med rabarber och vit choklad
Havrekakor med rabarber och vit choklad är en småkaka som garanterat kommer att göra succé så länge det finns färska rabarber att tillgå.

Ni är otroligt många som bakar mina sega havrerutor, så jag tänkte att det kunde vara härligt med en vårigare variant av den kakan? Jag fick för mig att prova baka havrekakor med rabarber och vit choklad. Samma smet och grund på själva småkakan, men istället för dumle så har jag alltså toppat med hackad rabarber och vit choklad. De blev SÅ goda!

Dessa gör du glutenfria genom att använda glutenfri havregryn. Kakan kan frysas i tre månader och förvaras annars i kakburk med tättslutande lock i kylskåpet i upp till en vecka.

Havrekakor med rabarber och vit choklad, 16 st:

Ingredienser:
125 g smör
2 dl strösocker
0.75 dl ljus sirap 
1 ägg
4.5 dl havregryn
2.5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1.5 tsk bakpulver
150 g färsk rabarber + 1 msk potatismjöl
100 g vit choklad

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°c över/undervärme och placera ut 16 muffinsformar på en plåt.
  2. Smält smöret i en kastrull och låt svalna en aning. Rör ner strösocker, sirap och ägg. 
  3. Blanda havregryn, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål för sig och häll sedan ner smörblandningen. Arbeta ihop en jämn smet och fördela den jämnt i formarna.
  4. Hacka rabarbern fint och blanda den med potatismjöl. Fördela sedan i formarna.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca. 15 minuter – tills de fått en fin gyllene färg. Tag ut och lägg genast på finhackad vit choklad. Låt stå tills kakorna svalnat.

Hoppas att det ska smaka! Missa inte att kika in på min Youtubekanal för mer inspiration.

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

19 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Madelene
Madelene
1 year ago

Hej! Dessa vill jag testa för jag älskar rabarber!!! Kan jag byta ut vetemjölet mot vanligt glutenfritt mjöl rakt av?
Tack för många fina recept!

Aleksandra Antic
Aleksandra Antic
1 year ago

Kan man ersätta rabarbern med jordgubbar istället?

Ewa
Ewa
1 year ago

Ser gott ut

Annika
Annika
1 year ago

Hej! Kan man ha i hallon istället för rabarber?

Agneta
Agneta
1 year ago

Vilket gf mjöl fungerar bäst till dessa kakor?

Linneaa
Linneaa
1 year ago

Låter underbart! Har fjolårets rabarber i frysen, funkar det lika bra?

Annika Carlzon
Annika Carlzon
4 months ago

Kan man utesluta ägget? Eller måste man ersätta det med något? Har äggallergi

Ann-Katrin Andersson
Ann-Katrin Andersson
4 months ago

Dum fråga kanske men är det en mjuk kaka

Anna
Anna
3 months ago

Hej ser verkligen gott ut👍🏼 inget som ska vispas utan endast röras ihop? Sen blir att testa😋

Isabella Svahn
Isabella Svahn
3 months ago

Kan denna göras i långpanna?

Sophia
Sophia
3 months ago

Jag vill gärna försöka baka dessa i långpanna. Tips?

Lina
Lina
3 months ago

Vad är det för hållbarhet? Går dom att frysa? 😁

Frida
Frida
3 months ago

Sjukt gått var det för hela familjen 🙂

Knäckig Rabarberpaj

Nästa inlägg

Knäckig Rabarberpaj

19
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x