Pajer

Rabarberpaj med dumle

36 röster
Rabarberpaj med dumle

Ett säkert kort när det kommer till att kombinera rabarber med något sött är kola av valfritt slag. Jag älskar syrliga rabarber som möter en söt kola. Och det är precis vad som sker i denna Rabarberpaj med dumle. Jag har använt recepet från mina dumlesnittar som smuldeg över rabarbern och det blev så gott att jag bakat pajen en handfull gånger till efter detta.

Jag menar, kolla bara på denna bild. Dumlen är fortfarande lite ljummen och rinner ut sådär härligt. Precis så som jag önskar. Jag kan tänka mig att denna paj skulle göra sig fin med hallon också. Eller varför inte äpple?

Rabarberpaj med dumle, 8 port:

Fyllning:
500 g rabarber
1 msk potatismjöl
1 msk strösocker

Smuldeg:
150 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 msk vaniljsocker
1 1/2 msk ljus sirap
3 3/4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
10 st. dumlekolor

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°c över/undervärme och tag fram en pajform, 24 cm i diameter.
  2. Skölj och hacka rabarbern, lägg i formen. Blanda med potatismjöl och strösocker.
  3. Smuldeg: Nyp ihop alla ingredienser (utom dumle) till ett smul. Smula den över rabarbern.
  4. Dela dumlekolorna på hälften och tryck försiktigt ner dem i smulet, med kolasidan uppåt.
  5. Grädda pajen mitt i ugnen i ca. 15-20 minuter. Tills den fått en fin gyllene färg. Tag sedan ut och låt svalna en liten aning.
  6. Serveras gärna med en kula vaniljglass eller vaniljvisp.

Hoppas att det ska smaka! Glöm inte att kika in på min youtubekanal för mer inspiration i köket. 🙂

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Havrekakor med rabarber och vit choklad

Nästa inlägg

Havrekakor med rabarber och vit choklad

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x