Kladdkaka med salt kola, alltså små rutor av kladdkaka som alla har en gömma av kola. Sedan är de doppade i choklad och toppade med flingsalt. Dessa är så goda att klockorna stannar.
Jag menar, ni ser ju bara här på bilden. Den är MAGISK. Blir lycklig bara av att tänka på dessa godbitar. Och önskar att jag inte hade gett bort de som blev över för dagen. Dessa kan frysas i tättslutande burk med lock i tre månader, så det blir allt en ny omgång imorgon som jag fryser in till sommarens picknickstunder.
Här finner ni fler recept på goda kladdkakor.
Kladdkaka med salt kola, 8 st:
Kladdkaka:
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl (eller glutenfri mjölmix)
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1.5 dl karamelliserad mjölk (denna använder jag – adlink)
Garnering:
150 g mörk choklad
1 msk flingsalt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°c över/undervärme och placera ut en silikonform med 8 kuber på en plåt.
- Smält smöret och låt stå. Blanda resterande ingredienser (utom karamelliserad mjölk) i en skål och tillsätt sedan smöret. Rör ihop en slät smet.
- Fördela ca. 2 msk av smeten i varje form och klicka sedan över 1 msk karamelliserad mjölk. Toppa med resterande del av kladdkakesmeten och göm kolan under.
- Grädda mitt i ugnen i ca. 12 minuter, tills de fått fasta kanter men är mjuka i mitten.
- Ställ i frysen och låt stelna helt – ca. 1.5 timmar.
- Garnering: Smält choklad och olja på låg värme i en kastrull. Rör hela tiden.
- När all choklad smält så vänder du de frysta kladdkakebitarna i chokladen, lägg på bakplåtspapper.
- Låt chokladen stelna lite innan du strör på flingsalt. Förvara dem i kylskåp i burk med tättslutande lock.
Missa inte min senaste youtubevideo. Ha det så roligt i köket!
Måste jag ha En silikonform med 8 kuber på en plåt ? Eller kan jag ta en Avlång, brödform som är klädd med ett smort bakplåtspapper som sen fryses in och skärs i 8 delar och sedan doppas i choklad???
MVH
Självklart kan du göra i en brödform 🙂