
Första gången jag bakade sega dumlesnitt är för över tre år sedan. Jag hade aldrig sett det innan och kom på ett superrecept. Ett tag senare så bloggade jag om dem här när min blogg fortfarande inte var så himla stor. Dock tog den ganska bra fart när jag publicerade just Sega dumlesnittar. Recpetet delades hejvilt på internet och i sociala medier. SÅ himla roligt. Dessa kakor förtjänar verkligen all uppmärksamhet, för de är bara SÅ galet goda.
Sega Dumlesnittar, 50 st:
- 150 g smör, rumsvarmt
- 1.5 dl strösocker
- 1.5 msk vaniljsocker
- 1.5 msk sirap, ljus
- 3 3/4 dl vetemjöl
- 1.5 tsk bakpulver
- 1 påse dumle
Gör så här:
- Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä två plåtar med bakplåtspapper.
- Nyp ihop alla ingredienser utom dumlen till en smidig deg.
- Dela degen i 4 delar och rulla alla delar till längder.
- Placera ut längderna två och två på varje plåt.
- Dela dumlen på mitten, på längden, och tryck sedan ner dem i mitten av varje längd.
- Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.
- Tag ut och låt svalna ett par minuter innan du skär dem i snittar.
- Förvaras i en kakburk med lock. Går utmärkt att frysa.
Fler recept på snittar:
Snickerssnittar
Himmelska After eight- snittar
Pollysnittar
Lion bar- snittar
Mjölkchokladsnittar
Saltlakritssnitt
Ljuvliga Marssnittar
Sega Kola/Chokladsnittar
Kanelbullesnittar
Bästa receptet, sååå gott!
Men ellerhur! Mina favoriter!! 🙂
SOM jag älskar dessa kakor! Jag har ju även lagt choklad i. Nu äter jag gluten och mjölkfritt och sörjer att jag inte kan äta dom…
Jag har en kompis som gjort dessa gluten- och laktosfria! Prova med glutenfri mjölmix och sedan laktosfritt smör! 🙂 Stor kram. <3
Hej! Anger du 175 grader för varmlufts ugn eller vanlig?
Alltid vanlig ugn om inget annat anges. Kram!
Hur gör man fluff. Tänkte göra din kladdkaka med jordnötsolja.