Dumle, Småkakor, Snittkakor

Fridas sega Dumlesnitt

Dumle. Vad kan någonsin gå fel när det kommer till att baka med Dumle?
Jag älskar dumle i alla dess former. Speciellt i den formen som jag kommer att skriva om idag.
Småkaka. Dumle & kaka. Hur gott låter det? – Försvinnande gott.
 
 
 
I förra veckan, innan jag och Robert åkte på Enduro-SM, så bakade jag dessa kakor.
De tog slut innan de hann svalna helt och sedan dess har jag drömt om dessa kakor.
Jag har nästan vaknat mitt i natten av att jag måste äta dessa kakor. De är himmelska.
 
 
 
Nu ska ni få ta del av mitt recept på mina sega Dumlesnitt.
 
Fridas sega Dumlesnitt:

150 g Smör, rumsvarmt
1.5 dl Strösocker
1.5 msk Vaniljsocker
1.5 msk Sirap, ljus
3 3/4 dl Vetemjöl
1.5 tsk Bakpulver
+ Dumle

 
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Nyp ihop alla ingredienser utom dumlen till en smidig deg.
Rulla ut degen till fingertjocka längder.
Dela dumlekolorna  på mitten.

Tryck ner dumlen såhär i kakdegen ↑

Kakdegen kommer att flyta ut ganska mycket i ugnen, så lägg dem inte för tätt på plåten.
Gräddas i mitten av ugnen i ca 12 minuter.

Låt kakorna svalna en aning innan du skär dem i snitt.
Förvaras i en burk med lock. Går även utmärkt att frysa in.
 
 
 
 ♥
 
 
 LYCKA TILL! ♡
 
 
Subscribe
Notify of
guest
51 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Susanne
Susanne
6 years ago

Dessa måste jag bara prova att göra 🙂

Anette
Anette
6 years ago

Kanongott, är som att äta godis, jag och mitt barnbarn har precis bakat dem idag.

Anonymous
Reply to  Anette
6 years ago

Vad roligt! 🙂 kram!

Jackie
Jackie
6 years ago

Hej. Provade dessa. Degen blev väldigt smulig och omöjligt att rulla degen. Jag vägde mjöl och smör. Tips varför det blev så?

Anonymous
Reply to  Jackie
6 years ago

Degen kan ha varit överarbetad! Kram

Josefine
6 years ago

Åh detta måste jag prova! Typ det första jag gör imorgon haha. Liten konstig fråga kanske, men vilket bakpulver använder du? Bor i England och det är sjukt svårt att hitta ett bra bakpulver här tyvärr.

Anonymous
Reply to  Josefine
6 years ago

Har du provat? Jag använder ett bakpulver från en delikatessbutik i Dalarna. Prova beställa från Internet? 🙂 Kram!

Amanda
Amanda
6 years ago

Hej! Dessa ser supergoda ut och jag skulle gärna vilja prova detta till ett kalas 🙂 Dock är en person som kommer glutenallergiker, kan man byta ut vetemjölet mot ett annat mjöl? Isåfall vilket skulle du rekommendera och hur stor dos av det?

Väldigt tacksam för svar 🙂

nicklas
nicklas
6 years ago

lol landkrabba

Anonymous
Anonymous
6 years ago

Har nu provat och göra dessa kakor . Jag lade i kakao oxå . Tack för ett supergott recept .

Anonymous
Reply to  Anonymous
6 years ago

Vad roligt att höra! Tack själv. Kram

Matilda
Matilda
6 years ago

Hej Frida! Vi är tre tjejer som gör UF (ungföretagsamhet) just nu och vi ska göra en bakbok. Vi undrar då om vi får ha med ditt recept på Dumlesnittar? Och om du vill ha med ditt namn på samma sida som receptet och lite sådär!
/Matilda, Linnea och Katrin Cook and Bake UF 🙂

Anonymous
Reply to  Matilda
6 years ago

Hejsan! 🙂 Vad roligt, det är klart att ni får! Ja, gärna namnet på bloggen. Stort lycka till med er bok, ska bli väldigt spännande! Hoppas att ni uppdaterar mig när den är klar så att jag kan köpa ett exemplar? 🙂 Kram!

Kaffehörnan
6 years ago

Ruggigt gott de ser ut, vad fint du fotar

Anonymous
Reply to  Kaffehörnan
6 years ago

Tack snälla du!

ami
ami
6 years ago

hur kom ditt bakintresse? 🙂

Anonymous
Reply to  ami
6 years ago

Ja du! Det där är en bra fråga som jag kommer att ägna ett eget inlägg åt. Kram på dig 🙂

Chocochock "50 nyanser av choklad"
6 years ago

Jag gillar inte Dumle, men det där såg ganska gott ut ändå 🙂

erika
6 years ago

HERRE vad gott det där såååg ut! Blir att baka till helgen 🙂 MUMS!!! tack för alla bra recept och bra blogg! kram

Anonymous
Reply to  erika
6 years ago

Ja, det MÅSTE du! Tack själv fina du. Kram på dig 🙂

mari
mari
6 years ago

Hej.
Tänkte bara kolla hur många kakor får man ut av denna sats?
Tänkte bara till ett personalmöte så jag behöver en del. 🙂
beror väl på hur man snitatar dem kanske men ca ivf ?

Anonymous
Reply to  mari
6 years ago

Jag fick ut ca 25. Men det beror givetvis på hur smala/tjocka snitt du skär. Och hur många längder du gör!

Maddee
Maddee
6 years ago

GUD så gott det där såg ut! Det där måste jag prova! Tack för alla underbara tips och måste säga att jag älskar din kladdkaka I mugg helt perfekt!

Susanne
Susanne
6 years ago

Dessa måste jag bara prova att göra 🙂

Susanne
Susanne
6 years ago

Dessa måste jag bara prova att göra 🙂

Jeanette
Jeanette
6 years ago

Hej! OMG – vad gott det ser ut! Ett tips på en grymt bra sida som är helt gratis och där man jätteenkelt samlar ihop poäng som man löser in till presentkort hos t.ex. H&M, Body Shop m.m. – Gratisbio! Är du medlem? Om inte, bli det. Jag har redan fått presentkort för 2000 kronor. Jättelätt och helt gratis. Du blir medlem här: http://gratisbio.se/?RecruiterID=167202

Felicia
Felicia
6 years ago

Jag testade att baka dessa himmelska kakor, men min deg blir bara smulig och jag kan knappt göra längder.. jag har följt receptet, vad gör jag fel? Jag har gjort runda kakor nu, pga att jag inte kan göra längder…

Elin (Fotoblogg)
6 years ago

Ser så gott ut! Du som brukar baka med dumle, jag bakade ccc med dumle i och dumlen flöt ut från kakan och liksom "Bubblade" vet du varför? 🙂

Chocochock "50 nyanser av choklad"
6 years ago

Jag gillar inte Dumle, men det där såg ganska gott ut ändå 🙂

Chocochock "50 nyanser av choklad"
6 years ago

Jag gillar inte Dumle, men det där såg ganska gott ut ändå 🙂

Chocochock "50 nyanser av choklad"
6 years ago

Jag gillar inte Dumle, men det där såg ganska gott ut ändå 🙂

Chocochock "50 nyanser av choklad"
6 years ago

Jag gillar inte Dumle, men det där såg ganska gott ut ändå 🙂

Chocochock "50 nyanser av choklad"
6 years ago

Jag gillar inte Dumle, men det där såg ganska gott ut ändå 🙂

Chocochock "50 nyanser av choklad"
6 years ago

Jag gillar inte Dumle, men det där såg ganska gott ut ändå 🙂

Chocochock "50 nyanser av choklad"
6 years ago

Jag gillar inte Dumle, men det där såg ganska gott ut ändå 🙂

Chocochock "50 nyanser av choklad"
6 years ago

Jag gillar inte Dumle, men det där såg ganska gott ut ändå 🙂

Chocochock "50 nyanser av choklad"
6 years ago

Jag gillar inte Dumle, men det där såg ganska gott ut ändå 🙂

Malin P
Malin P
6 years ago

de här snittarna har blivit jättepoppis här hemma. Bakar dem jätteofta! Alla som kommer och hälsar på frågar efter receptet. tack för att du delar med dig! Kram Malin

Anonymous
Reply to  Malin P
6 years ago

Åh! Så roligt att höra. Tack själv snälla du! 🙂 kram.

trackback
6 years ago

[…] Receptet kommer från Fridas bakblogg […]

trackback
6 years ago

[…] Receptet kommer från Fridas bakblogg […]

Johanna
Johanna
5 years ago

Dom var supergoda!

Mina blev visserligen inte så fina som dina, men så goda.
Sega och mums!

Kommer nog göras flera gånger i nu och i framtiden ^^

Chocochock "50 nyanser av choklad"
6 years ago

Jag gillar inte Dumle, men det där såg ganska gott ut ändå 🙂

Chocochock "50 nyanser av choklad"
6 years ago

Jag gillar inte Dumle, men det där såg ganska gott ut ändå 🙂

Nora
Nora
4 years ago

Hej! jag och min kompis testade göra dessa kakor. de blev såå goda, men vi fick inte snittarna att stelna till. jag vet att de ska vara sega/lite mjuka men våra blev så mjuka att de föll sönder när vi skulle flytta över dem från plåten. brukar ha detta problem med vanliga kolasnittar också, har du någon idé om vad felet kan vara, eller hur man får dem hårdare?

Zofi
Zofi
1 year ago

Gör efter detta recept men gör istället små bollar som jag delar på mitten, lägger i 1/4 dels dumle imellan de två halvorna och ser till så dumlen täcks. Lägg i stora bullformsr o in i ugnen. Blir supergoda hårda kakor;-) tack för receptet!! (Hon som inte kan motstå att laborera)

Nästa inlägg

Saltlakrits-snitt

51
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x