Dumle. Vad kan någonsin gå fel när det kommer till att baka med Dumle?
Jag älskar dumle i alla dess former. Speciellt i den formen som jag kommer att skriva om idag.
Småkaka. Dumle & kaka. Hur gott låter det? – Försvinnande gott.
Jag älskar dumle i alla dess former. Speciellt i den formen som jag kommer att skriva om idag.
Småkaka. Dumle & kaka. Hur gott låter det? – Försvinnande gott.
I förra veckan, innan jag och Robert åkte på Enduro-SM, så bakade jag dessa kakor.
De tog slut innan de hann svalna helt och sedan dess har jag drömt om dessa kakor.
Jag har nästan vaknat mitt i natten av att jag måste äta dessa kakor. De är himmelska.
De tog slut innan de hann svalna helt och sedan dess har jag drömt om dessa kakor.
Jag har nästan vaknat mitt i natten av att jag måste äta dessa kakor. De är himmelska.
Nu ska ni få ta del av mitt recept på mina sega Dumlesnitt.
Fridas sega Dumlesnitt:
150 g Smör, rumsvarmt
1.5 dl Strösocker
1.5 msk Vaniljsocker
1.5 msk Sirap, ljus
3 3/4 dl Vetemjöl
1.5 tsk Bakpulver
+ Dumle
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Nyp ihop alla ingredienser utom dumlen till en smidig deg.
Rulla ut degen till fingertjocka längder.
Dela dumlekolorna på mitten.
–
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Nyp ihop alla ingredienser utom dumlen till en smidig deg.
Rulla ut degen till fingertjocka längder.
Dela dumlekolorna på mitten.
–
Tryck ner dumlen såhär i kakdegen ↑
–
Kakdegen kommer att flyta ut ganska mycket i ugnen, så lägg dem inte för tätt på plåten.
Gräddas i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
–
Låt kakorna svalna en aning innan du skär dem i snitt.
–
Kakdegen kommer att flyta ut ganska mycket i ugnen, så lägg dem inte för tätt på plåten.
Gräddas i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
–
Låt kakorna svalna en aning innan du skär dem i snitt.
Förvaras i en burk med lock. Går även utmärkt att frysa in.
♥
LYCKA TILL! ♡
GUD så gott det där såg ut! Det där måste jag prova! Tack för alla underbara tips och måste säga att jag älskar din kladdkaka I mugg helt perfekt!
Hej.
Tänkte bara kolla hur många kakor får man ut av denna sats?
Tänkte bara till ett personalmöte så jag behöver en del. 🙂
beror väl på hur man snitatar dem kanske men ca ivf ?
Jag fick ut ca 25. Men det beror givetvis på hur smala/tjocka snitt du skär. Och hur många längder du gör!
Jag gillar inte Dumle, men det där såg ganska gott ut ändå 🙂
Jag gillar inte Dumle, men det där såg ganska gott ut ändå 🙂
Jag gillar inte Dumle, men det där såg ganska gott ut ändå 🙂
Jag gillar inte Dumle, men det där såg ganska gott ut ändå 🙂
Jag gillar inte Dumle, men det där såg ganska gott ut ändå 🙂
Jag gillar inte Dumle, men det där såg ganska gott ut ändå 🙂
Jag gillar inte Dumle, men det där såg ganska gott ut ändå 🙂
Jag gillar inte Dumle, men det där såg ganska gott ut ändå 🙂
Jag gillar inte Dumle, men det där såg ganska gott ut ändå 🙂
Jag gillar inte Dumle, men det där såg ganska gott ut ändå 🙂
Jag gillar inte Dumle, men det där såg ganska gott ut ändå 🙂
Jag gillar inte Dumle, men det där såg ganska gott ut ändå 🙂
Hej! OMG – vad gott det ser ut! Ett tips på en grymt bra sida som är helt gratis och där man jätteenkelt samlar ihop poäng som man löser in till presentkort hos t.ex. H&M, Body Shop m.m. – Gratisbio! Är du medlem? Om inte, bli det. Jag har redan fått presentkort för 2000 kronor. Jättelätt och helt gratis. Du blir medlem här: http://gratisbio.se/?RecruiterID=167202
HERRE vad gott det där såååg ut! Blir att baka till helgen 🙂 MUMS!!! tack för alla bra recept och bra blogg! kram
Ja, det MÅSTE du! Tack själv fina du. Kram på dig 🙂
Ruggigt gott de ser ut, vad fint du fotar
Tack snälla du!
hur kom ditt bakintresse? 🙂
Ja du! Det där är en bra fråga som jag kommer att ägna ett eget inlägg åt. Kram på dig 🙂
Ser så gott ut! Du som brukar baka med dumle, jag bakade ccc med dumle i och dumlen flöt ut från kakan och liksom "Bubblade" vet du varför? 🙂
Jag testade att baka dessa himmelska kakor, men min deg blir bara smulig och jag kan knappt göra längder.. jag har följt receptet, vad gör jag fel? Jag har gjort runda kakor nu, pga att jag inte kan göra längder…
Dessa måste jag bara prova att göra 🙂
Dessa måste jag bara prova att göra 🙂
Dessa måste jag bara prova att göra 🙂
Hej. Provade dessa. Degen blev väldigt smulig och omöjligt att rulla degen. Jag vägde mjöl och smör. Tips varför det blev så?
Degen kan ha varit överarbetad! Kram
Hej Frida! Vi är tre tjejer som gör UF (ungföretagsamhet) just nu och vi ska göra en bakbok. Vi undrar då om vi får ha med ditt recept på Dumlesnittar? Och om du vill ha med ditt namn på samma sida som receptet och lite sådär!
/Matilda, Linnea och Katrin Cook and Bake UF 🙂
Hejsan! 🙂 Vad roligt, det är klart att ni får! Ja, gärna namnet på bloggen. Stort lycka till med er bok, ska bli väldigt spännande! Hoppas att ni uppdaterar mig när den är klar så att jag kan köpa ett exemplar? 🙂 Kram!
Åh detta måste jag prova! Typ det första jag gör imorgon haha. Liten konstig fråga kanske, men vilket bakpulver använder du? Bor i England och det är sjukt svårt att hitta ett bra bakpulver här tyvärr.
Har du provat? Jag använder ett bakpulver från en delikatessbutik i Dalarna. Prova beställa från Internet? 🙂 Kram!
Hej! Dessa ser supergoda ut och jag skulle gärna vilja prova detta till ett kalas 🙂 Dock är en person som kommer glutenallergiker, kan man byta ut vetemjölet mot ett annat mjöl? Isåfall vilket skulle du rekommendera och hur stor dos av det?
Väldigt tacksam för svar 🙂
lol landkrabba
Har nu provat och göra dessa kakor . Jag lade i kakao oxå . Tack för ett supergott recept .
Vad roligt att höra! Tack själv. Kram
Kanongott, är som att äta godis, jag och mitt barnbarn har precis bakat dem idag.
Vad roligt! 🙂 kram!
de här snittarna har blivit jättepoppis här hemma. Bakar dem jätteofta! Alla som kommer och hälsar på frågar efter receptet. tack för att du delar med dig! Kram Malin
Åh! Så roligt att höra. Tack själv snälla du! 🙂 kram.
[…] Receptet kommer från Fridas bakblogg […]
[…] Receptet kommer från Fridas bakblogg […]
Dom var supergoda!
Mina blev visserligen inte så fina som dina, men så goda.
Sega och mums!
Kommer nog göras flera gånger i nu och i framtiden ^^
Hej! jag och min kompis testade göra dessa kakor. de blev såå goda, men vi fick inte snittarna att stelna till. jag vet att de ska vara sega/lite mjuka men våra blev så mjuka att de föll sönder när vi skulle flytta över dem från plåten. brukar ha detta problem med vanliga kolasnittar också, har du någon idé om vad felet kan vara, eller hur man får dem hårdare?
Gör efter detta recept men gör istället små bollar som jag delar på mitten, lägger i 1/4 dels dumle imellan de två halvorna och ser till så dumlen täcks. Lägg i stora bullformsr o in i ugnen. Blir supergoda hårda kakor;-) tack för receptet!! (Hon som inte kan motstå att laborera)