Nutellacookies är en seg kaka med frasig yta och kladdig mitt. Otroligt god och enkel att baka, smakar som den bästa av kladdkakor. Det är en gammal favorit från bloggen, här finner ni originalinlägget från 2016. Denna gång bakade jag lite större kakor, så då blev det endast 8 stycken. Få men naggande goda!
Flingsalt strödde jag på toppen denna gång också, och de tog kakorna till en ny nivå. Ni vet ju, choklad och salt – en vinnande kombination. Salt både balanserar och förhöjer smakerna, prova vetja!
Nutellacookies, 8 st:
2 äggvitor
2 dl florsocker
0.5 dl vetemjöl
0.75 dl kakao
1 dl nutella eller annan nötkräm
flingsalt
Gör så här:
- Börja med att sätta ugnen på 175°c över/undervärme och klä en plåt med bakplåtspapper.
- Vispa upp äggvita och florsocker riktigt fluffigt, i ca. 3 minuter med elvisp på hög hastighet.
- Tillsätt nutellan och vispa ihop till en jämn smet. Vänd ner de mjöl och kakao med en slickepott, rör till en klumpfri smet.
- Klicka ut 8 kakor på plåten och grädda mitt i ugnen i ca. 10 minuter.
- Rör ner resterande ingredienser med en slickepott. Strö över flingsalt direkt när de kommit ut ur ugnen. Låt svalna innan du flyttar kakorna från plåten.
Lycka till med dina Nutellacookies! På instagram har jag delat en video på när jag bakar dessa kakor.