God dag hjärtan.
I morse tog jag en skön sovmorgon efter att ha jobbat till efter tre i natt.
Sambon åkte iväg och uträttade ärenden så jag skuttade upp ur sängen och rakt ner i träningskläderna.
Gick en promenad och avslutade med “7- minutes workout”- appen.
Den är verkligen bra! Enda verktyget som behövs är sin egen kropp! 🙂
Så nu är jag redo för ett 12-timmars pass på jobbet. Kul!
Det var många av er som frågade vad det var för kakor jag lade ut en bild på, på instagram igår.
Det var mina absoluta favoritkakor numera. Sega Nutellakakor.
Har bakat dem jättemånga gånger men då aldrig riktigt smakat på dem.
Och nu smakade jag här om dagen när jag gjorde dem. Åh så goda!
Det slutade med att jag åt upp allihopa och fick svänga ihop ett gäng till igårkväll.
Haha! Så kan det gå.. 🙂
Tänkte i alla fall ge er receptet på kakorna nu!
Jag kan förstå att ni till och med mailade angående kakorna.
För de ser verkligen ut att vara lika goda som de är.
Dock är de lite godare än de ser ut.. Men det förstod ni nog! 😉
Ni vet en riktigt seg och härlig Kladdkaka som typ stått i 1-2 dagar?
SÅ smakar dessa. Precis som en riktigt seg kladdkaka.
Så goda att jag inte kan baka fler sådana här hemma. Jag föräter mig.
Jag lade dem i en påse och bad Robert ta med dessa och bjuda på dit han ska idag.
“Ja, det blir toppen” sade han igår.
Gissa vad som ligger kvar på köksbänken??
Och gissa om de kommer ligga kvar där när R kommer hem i eftermiddag?
Gissa om jag kommer orka äta någon middag idag? Haha..
De innehåller inget smör. Skönt att slippa momentet där smöret ska smältas.
Inte för att det är jobbigt, men för en disträ människa som mig så står ofta kastrullen med smör kvar på plattan när plåten med kakorna är i ugnen..
Sega Nutellakakor, 16 st:
2 Äggvitor
2 dl Florsocker
0.5 dl Vetemjöl
0.75 dl Kakao
1.5 tsk Vaniljsocker
1 dl Nutella
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Vispa upp äggvita och florsocker riktigt fluffigt, i ca. 3 minuter med elvisp på hög hastighet.
Rör ner resterande ingredienser med en slickepott.
Rör försiktigt men ordentligt så att allt blandas.
Klicka ut 16 jämnstora klickar på plåten, lämna lite mellanrum mellan varje då de flyter ut en aning.
Grädda mitt i ugnen i ca. 10 minuter.
Låt svalna helt på plåten.
Förvaras i en kakburk. Går utmärkt att frysa!
Tips på andra Recept med Nutella:
Chocolate chip Nutella Cake
Nutellabollar
Nutellamaränger
Kolabrownies med Nutellagömma
Fattiga riddare med Nutella & Jordgubbar
Chocolate chunk Nutella cookies
Kexchoklad med Nutella
Nutellapopcorn
Kladdkakemuffins med Nutellagömma
Varm Nutelladryck
Chokladbollar med Nutellagömma
Kladdkakebakelser med Nutella
Vaniljmarshmallows med Nutellagömma
Nutella- och Jordgubbsfyllda Chokladformar
Nutella- och Dulce de leche- fyllda Småkakor
Minipajer med Nutella & Blåbär
Nutellabullar
Nutella Semifreddo
Chokladkakor med Nutellagömma
Vaniljkakor med Nutella
Oj, det blev en del tips. Haha! Hoppas att ni hittar något smarrigt 😀
LYCKA TILL! ♥
Aaahhh jag vet! Jag borde göra det! Men jag älskar nutella och kommer nog inte att byta ut det mot Nougatti (som inte alls smakar bra enligt min mening). 🙂 Tusen tack för tipset! Kram :-*
Ser jättegoda ut! Mmmmm. Måste definitivt testa!
Ser så smaskigt ut, men jag kan inte äta nötter…
Tack för detta recept! De godaste kakorna jag någonsin har ätit!
Vad roligt att höra! Tack själv 🙂
Hej! Mina flyter inte ut. Vad är felet?
Behöver man mjölk?
Dom här har jag nu bakat flera flera gånger, perfekta och gör alltid succé! Bästa receptet, tack!!!!
Godaste kakorna!!!!!!!!!
Ellerhur!! Håller med! <3
Jag hatar de här kakorna de är bara kladdiga och går sönder i ugnen! Usch!
så himla goda! ett av mina favorit recept!