Småkakor, Kakor

Cookieskålar

17 röster
Cookieskålar

Cookieskålar är precis som det låter – skålar av kakdeg. Ätbara skålar. Chocolate chip cookies formad till en skål. En otroligt rolig och god grej att göra till alla kalas. Eller varför inte bara till en helt vanlig dag när en behöver piggas upp lite? Jag tycker att dessa är godare att äta än de vanliga platta chocolate chip cookies, de blir mer sega och lite krispiga i kanten. Himla goda!

Cookieskålar

Jag fyller helst mina skålar med en kula glass, denna gång blev det en kula salt kolaglass. Om somrarna när jag gjort Cookieskålar så har jag mer än gärna toppat med lite färska bär. Jordgubbar & hallon är underbart gott med en kula vaniljglass, i en cookieskål.

TIPS:
* Glutenfritt: Byt vetemjöl mot Semper glutenfri mjölmix.
* Förvaring/Hållbarhet: Förvaras i kakburk med tättslutande lock eller påse, i kallt skafferi (1 vecka) eller i frys (3 månader).

Cookieskålar, 10 st:

Ingredienser:
110 g smör
1.5 dl brun farin strö
0.5 dl strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
2.75 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 dl små mörka chokladknappar eller smått hackad choklad

Gör så här:

  1. Börja att sätta ugnen på 175°c och placera ut 10 muffinsformar i en muffinsplåt.
  2. Smält smöret, låt svalna en aning och rör ihop det med farinsocker och strösocker.
  3. Tillsätt sedan ägg och vaniljsocker, rör kraftigt (med slickepott) till en slät smet.
  4. Tillsätt de torra ingredienserna i smeten (ej choklad) och arbeta ihop en tjock och klibbig deg. Tillsätt chokladknappar och rör ihop.
  5. Fördela degen jämnt i formarna och forma en urgröpning – med tummen eller baksidan av ett matskedsmått.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca. 10 minuter – tills de fått en lätt gyllene färg.
  7. Tag ut och forma till skålar medan kakorna fortfarande är varma – det gör du genom att trycka ner något i mitten av kakorna, jag tog ett litet glasmått. Men tänk typ ett ”snapsglas” i storlek.
  8. Låt svalna helt och tag sedan bort formarna innan du fyller och serverar.

Lycka till med dina cookieskålar! Missa inte videon på min instagram där jag visar hur du bakar dessa, steg för steg. 🙂

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Angela
Angela
3 months ago

Hej Frida? Vad fyller du kakorna med? Vad kan man ha i? 🧡

Banoffeepaj krustader

Nästa inlägg

Banoffeepaj krustader

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x