Glass

Salt kolaglass – på 2 ingredienser

147 röster
Salt kolaglass
Salt kolaglass som görs enkelt utan glassmaskin på endast 2 ingredienser.

Solen skiner och det är glasstider, inte sant? Visserligen kan en äta glass året om och oavsett väder. Men är det någon gång som åtminstone jag blir sugen på glass så är det när solen börjar värma. Och vad passar då bättre än en enkel glass som du svänger ihop på 2 ingredienser och utan glassmaskin? Otroligt god måste jag säga!

Salt kolaglass

Se på denna glass! Rippel av kola i hela glassen blandat med flingsalt. Mums! Om ni önskar att tillsätta bär, choklad eller något annat gott så går det superbra! Tidigare har jag till exempel gjort ljuvligt god Jordgubbsglass, även den utan glassmaskin.

Salt kolaglass, 10 port:

Ingredienser:
5 dl vispgrädde
1 burk karamelliserad mjölk – denna använder jag (adlink)
0.5-1 msk flingsalt

Gör så här:

  1. Vispa upp grädden till mjuka toppar bildas.
  2. Rör ner 2/3 av den karamelliserade mjölken samt en nypa av flingsaltet tills det blandats väl.
  3. Klä en limpform (2 liter) med bakplåtspapper och häll smeten i formen.
  4. Klicka ut resterande kolan och rör slarvigt om så att glassen marmoreras. Toppa med flingsalt.
  5. Låt stå i frysen i minst 3 timmar.

Lycka till i glassfabriken! Glöm inte att kika in min instagram för mer inspiration och härliga tävlingar.

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna
Anna
1 year ago

Framkommer inte någonstans hur mycket kola som ska vara i receptet 🙁

S S
S S
Reply to  Anna
1 year ago

det står ju en burk?

Emelie
Emelie
Reply to  Frida Skattberg
1 year ago

Tror att det uppstått missförstånd för att det står karamelliserad mjölk i ingredienslistan men sedan ”kola” i beskrivningen… ☺️

Kaisa
Kaisa
1 year ago

Wow såå gott! Jag frös in min glass i två”thaiplastlådor” funkade fint!

Frida Klasén
Frida Klasén
1 year ago

Kan man göra denna vegansk?

Emelie
Emelie
1 year ago

Varför använder man bakplåtspapper? För att inte skada insidan av formen..? 🙂

Majken
Majken
1 year ago

Har bara gjort ”smeten”, får se om jag kan vänta minst 3 timmar. Sååååå gott! ❤

Rabarberpajkladdkaka

Nästa inlägg

Rabarberpajkladdkaka

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x