Kladdkakor och Brownies

Rabarberpajkladdkaka

139 röster
Rabarberpajkladdkaka
Rabarberpajkladdkaka är som det låter – rabarberpaj och kladdkaka i samma. Så fantastiskt gott med smul på toppen!

Här om dagen insåg jag att den enorma högen med rabarber som jag hade på jobbet i kylrummet höll på att bli dålig. Så jag satte igång och bakade som bara den, bland annat småkakor, muffins och smulpaj. För att inte glömma denna rabarberpajkladdkaka. Den blev alldeles ljuvligt god!

Rabarberpajkladdkaka

Denna kladdkaka är bakad efter mitt recept på Äppelpajkladdkaka, fast med rabarber istället för äpplen. Och vanilj istället för kanel.

Rabarberpajkladdkaka, 8 bitar:

Kladdkaka:
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

Fyllning:
3 stjälkar rabarber – ca. 150 g
2 msk strösocker
1 msk potatismjöl
2 tsk vaniljsocker

Smuldeg:
50 g rumsvarmt smör
1 dl havregryn
0.75 dl vetemjöl
2 tsk strösocker

Gör så här:

  1. Smuldeg: Nyp ihop alla ingredienser till ett smul, låt stå.
  2. Kladdkaka: Sätt ugnen på 175°c och smöra en springform (22 cm) med löstagbar kant, ställ åt sidan.
  3. Smält smöret och låt stå.
  4. Rör ihop ägg och strösocker i en skål. Tillsätt sedan de torra ingredienserna samt det smälta smöret. Rör ihop en klumpfri smet som du sedan häller i formen.
  5. Fyllning: Skölj och hacka rabarbern. Blanda den sedan med strösocker, potatismjöl och vaniljsocker.
  6. Strö fyllningen på smeten och toppa sedan med smuldegen.
  7. Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 20-22 minuter. Tag ut och låt svalna innan du låte kakan stå i kylskåp i minst 2 h för att sätta sig. Serveras gärna med lite lättvispad grädde.

Lycka till med bakningen! Glöm inte att kika in på min facebooksida för mer inspiration.

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Hallonbiskvier

Nästa inlägg

Hallonbiskvier

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x