Kladdkakor och Brownies

Äppelpajkladdkaka

ÄppelpajkladdkakaÄppelpajkladdkaka, oj så gott. Som en kladdig äppelpaj med ett krispigt täcke av smuldeg. Äpplena blev karamelliserade i en stekpanna med smör, socker och kanel innan de tillsattes i kakan. Ja, ni kan bara gissa hur ljuvligt denna kladdis smakar!

Äppelpajkladdkaka, 10 bitar:

Kladdkaka:
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

Fyllning:
3 äpplen
2 msk smör
2 msk råsocker
2 msk kanel

Smuldeg:
50 g rumsvarmt smör
1 dl havregryn
0.75 dl vetemjöl
2 tsk strösocker

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°c och smöra en springform (20 cm) med löstagbar kant, ställ åt sidan.
Kladdkaka: Smält smöret och låt stå.
Rör ihop ägg och strösocker i en skål. Tillsätt sedan de torra ingredienserna samt det smälta smöret. Rör ihop en klumpfri smet som du sedan häller i formen.
Fyllning: Skala- kärna ur och grovhacka äpplena. Lägg dem i en stekpanna tillsammans med smör, råsocker och kanel. Stek på medelhög värme tills äpplena blivit mjuka och sockret smält.
Fördela äppelblandningen över smeten i formen och låt stå.
Smuldeg: Nyp ihop alla ingredienser till ett smul. Smula sedan degen i formen, över smeten. Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 20-25 minuter.
Tag ut och låt svalna innan du låte kakan stå i kylskåp i minst 2 h för att sätta sig. Serveras gärna med lite lättvispad grädde.

ÄppelpajkladdkakaHoppas att det ska smaka! ♥

 

Subscribe
Notify of
guest
17 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jennie
Jennie
2 years ago

Den ser himmelsk ut, går den att göra utan ägg? 😀

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Jennie
2 years ago

Det tror jag! Ersätt äggen med lite grädde av valfri sort. Ca. 2 msk skulle jag tro blir toppen 🙂

Linnea
Linnea
2 years ago

Heelt magisk!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Linnea
2 years ago

Vad roligt att du gillar den! 🙂

Angie
Angie
2 years ago

Kan man göra denna dagen innan?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Angie
2 years ago

Absolut! 🙂

Jessica
Jessica
2 years ago

Går den att frysa? Eller blir äpplena konstiga då?

Tilde
Tilde
2 years ago

Hur lång tid tog det för dig att göra äppelpajkladdkakan?

Anneli
Anneli
2 years ago

Väldigt gott bjöd på den när ja fylde år hade vispad grädde och vaniljsås till

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Anneli
2 years ago

Vad roligt att du gillar den! Grattis i efterskott. Kram <3

Isa
Isa
2 years ago

Hej! Gjorde denna förra helgen och den blev absolut godkänd! Men på tok för söt tyckte vi… Är det något du upplevt? Kram

Minara
Minara
2 years ago

Super Suuuper gott, rekommenderas verkligen

Elin
Elin
2 years ago

Kan jag byta ut råsocker mot ex vanligt eller farin? 🙂

Ida
Ida
2 years ago

Hej!
Undrar om det verkligen skall vara 2 msk med kanel? Låter väldigt mycket!

Ida
Ida
2 years ago

Hej!
Undrar om det verkligen skall vara 2 msk med kanel?
Det låter som att det är väldigt mycket!

Sara
Sara
1 year ago

God!
Blev dock inte ett dugg kladdig..
Har varmluftsugn och en springform som var 23 cm. Googlade och då verkar det som att man ska ha 25 grader lägre om man har varmluft.

Roland
Roland
1 year ago

Har inte hunnit smaka den än men det ska bli spännande att bjuda barn och barnbarnen på den. Då blir det en riktig bedömning.

Zakynthos

Nästa inlägg

Zakynthos runt på fyrhjuling

17
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x