Vardag

Zakynthos runt på fyrhjuling

ZakynthosHej från semestern.
Vi landade på Zakynthos igår förmiddag och har alltså en hel veckas semester tillsammans här i Grekland. Det är så galet fint att det är svårt att ta in. Och idag har vi utforskat ön. Vi hyrde en fyrhjuling för att enkelt kunna ta oss fram överallt, och vi har åkt upp och ned i bergen hela dagen, på små slingriga vägar.

ZakynthosVi stannade längs vägen på flera olika platser som vi bara var tvungna att föreviga med kameran. Jag vet inte hur många gånger jag skrek ”STOPP” till Robert när han körde.. Men kolla vattnet, visst är det magiskt?

ZakynthosHjälmarnas skönhet kan man ju diskutera. Funktionen också!! Min hjälm flög av tre gånger under turen. Dock blev den hängande runt halsen så den flög inte av helt, men det kändes lika fel varje gång som den blåste av. Men det hade känts ännu mer fel om vi inte hade använt våra hjälmar. Vi var nog de enda på hela ön som hade hjälm idag, jag tror inte att det är lag på hjälm här? Ingen har hjälm! Dumt!

ZakynthosEfter en galet god middag och många timmar på fyrhjulingen så unnade vi oss lite Ben&Jerry på ett mysigt fik. Det är så underbart att bara stanna och ta en glass, en bit mat eller något annat gott. Finns så många bra tavernor och fik här på ön. Överallt!

ZakynthosI Keri fann vi en strand som nästan var helt folktom. Litet och supermysigt! Och klarblått/turkost vatten som jag bara är så galet kär i.

ZakynthosSåhär vill jag bo om några år. Nära ett turkost hav. Tänk att gå ner till havet varje dag för att ta ett morgon- och kvällsdopp. Och detta saltvatten, det är ju omöjligt att sjunka!! Älskar att kunna flyta hur länge som helst. Det är något visst med just den känslan som infinner sig i kroppen när jag flyter.

ZakynthosKänslan som jag haft hela dagen – lycklig i hjärtat! Älskar att semestra med min man. Bara han och jag. Det är vår första semester utan syfte (jobb eller tävlingar) sedan 2012. Hur galet! Nu har vi sagt att vi varje år måste få ihop någon vecka liknande denna tillsammans.

ZakynthosSå många limeträd som bara står längs med vägarna och skriker efter mig!! Jag älskar citrusträd. Plockade ett par lime vid olika ställen, det gick att plocka i farten när Robert saktade ned.. Ska göra alkoholfria drinkar av dem ikväll! Vi plockade även granatäpplen från träd som stod längs vägen. SÅ häftigt att sådan frukt växer här som äpplen gör i Sverige!

ZakynthosKolla! Magi! Jag har så många bilder att visa er. Men jag delar upp det lite. Hoppas att ni tyckte att det var roligt att få se en glimt av vår rundtur här på Zakynthos. Nu ska vi ner till restaurangen för middag.

Glöm inte att klicka på hjärtat här nedan så att jag vet om ni gillar mina reseinlägg också. Kram! ♥

 

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Smilla Ahlqvist
Smilla Ahlqvist
5 years ago

Åh vad härligt! Sitter just nu på Arlanda påväg till London <3 så fin baddräkt, vart är den ifrån?

Bountykladdkaka

Nästa inlägg

Bountykladdkaka

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x