Vardag

Lofos – Taverna på Zakynthos

ZakynthosLofos. En taverna som ligger så himla fint uppe i bergen här på Zakynthos.
Vi hamnade här av en slup faktiskt, och det är vi så himla glada för. För detta var verkligen en riktig pärla.

ZakynthosDet är som att komma hem till en grekisk familj när man kommer dit. Vi blev så väl välkomnade och servade. Verkligen hemtrevligt och mysigt.

Zakynthos

ZakynthosBord och stolar stod utplacerade som i någons trädgård. Under burriga olivträd, på terassen och i skuggan längs en stenmur. Kolla utsikten från vårt bord?

ZakynthosDet var verkligen ”breathtaking beautiful”. Inget hav så långt ögat nådde, men däremot berg, åkrar och grönska. Och lugnet på denna restaurang är något jag sällan upplever när jag går ut och äter.

ZakynthosZakynthosZakynthosMaten ser inte mycket ut för världen. Men OJ så gott. Det var den godaste tomatsåsen jag ätit i hela mitt liv. Och Tzatzikin.. Så ljuvlig. Och så den grekiska salladen, fetaosten och tomaterna är det bästa. Grekiska solmogna bifftomater. De lägger verkligen all kärlek i maten.

ZakynthosZakynthos
Om ni är på Zakynthos någon gång så rekommenderar jag verkligen Lofos. Det är så mysigt. Vi hyrde en fyrhjuling och tog oss upp och ner i bergen, och hamnade alltså här. Vi var faktiskt tillbaka på Lofos redan dagen efter då vi hade vägarna förbi och absolut ville stanna på favoritstället. 🙂

 

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Äppelpajkladdkaka

Nästa inlägg

Äppelpajkladdkaka

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x