Biskvier

Hallonbiskvier

50 röster
Hallonbiskvier
Hallonbiskvier med mörk choklad. Dessa biskvier får varje människa på fall.

Hallonbiskvier, mina vänner. Som doppas i mörk choklad och toppas med syrliga frystorkade hallon. Ja! Det är en av mina absoluta favoriter. Jag har under de senaste dagarna delat med mig av mina blåbärsbiskvier och kolabiskvier här på bloggen, och nu också en biskvi med smak av hallon! Tror nog att detta får bli sista receptet på biskvier på ett tag, visst?

Hallonbiskvier

Önskar ni kanske en steg för steg- video på min Youtubekanal där jag bakar biskvier och ger er mina bästa tips? Det står på min att göra lista, så det vore himla roligt!

Hallonbiskvier, 20 st:

Biskvibottnar:
200 g mandelmassa
2 äggvitor
0.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

Smörkräm: 
200 g frysta hallon
200 g rumstempererat smör
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker

Garnering:
200 g mörk choklad
1 tsk matolja
+ 2 msk frystorkade hallon – valfritt

Gör så här:

  1. Bottnar: Sätt ugnen på 175°c över/undervärme och klä en plåt med bakplåtspapper, låt stå. 
  2. Riv mandelmassan grovt och rör ihop den med äggvita, strösocker och vaniljsocker. Arbeta ihop en klumpfri, smidig smet. 
  3. Häll smeten i en spritspåse och spritsa ut 20 jämnstora rundlar på ett bakplåtspapper. Platta till en aning med baksidan av en sked (som du doppar i vatten med jämna mellanrum – förhindrar att skeden fastnar). 
  4. Grädda mitt i ugnen i ca. 10-12 minuter – tills de fått en gyllene färg. Tag ut och låt svalna innan du lyfter dem av plåten.
  5. Smörkräm: Koka upp hallonen i en kastrull och häll sedan av dem i en finmaskig sil som står över en liten skål – mosa så att du får ur all saft ur bären. Ställ purén (det som kommit i skålen) åt sidan och låt svalna helt. 
  6. Vispa samman smör, florsocker och vaniljsocker med elvisp eller i assistent – på hög hastighet. Vispa i 5 minuter så att det blir vitt och fluffigt. Tillsätt sedan hallonpurén och vispa ihop tills allt blandats väl. 
  7. Spritsa smörkrämen på dina biskvibottnar och forma till toppar med hjälp av en liten spatel. Låt stå i kylskåp i minst en timme. 
  8. Garnering: Smält samman vit choklad och matolja över ett vattenbad på låg värme. Häll sedan chokladen i ett glas – viktigt att det är ett glas som rymmer biskvierna när de ska doppas. 
  9. Doppa de kalla biskvierna i chokladen och låt de rinna av innan du ställer dem på ett bakplåtspapper. Toppa med lite frystorkade hallon och låt sedan stelna helt.

TIPS:
Förvara dina biskvier i en tättslutande burk med lock i kylskåpet. 
Biskvierna håller i 1 vecka i kylskåp och 3 månader i frys. 
Stick en liten vass kniv i botten av biskvin för att enkelt doppa dem i chokladen utan kladd.

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sara
Sara
9 months ago

Purén är väl det som är kvar i silen?

Chokladbiskvier med kolagömma

Nästa inlägg

Chokladbiskvier med kolagömma

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x