
Här om dagen körde jag ett riktigt race på jobbet! Ett biskvi-race. Jag bakade tre olika sorters biskvier, däribland dessa. Blåbärsbiskvier med vit choklad. De gjorde succé kan jag säga. OJ så goda de är. Det kommer ni också tycka, om ni gillar blåbär och vit choklad det vill säga.

Se vilken härlig färg dessa bjuder på när du tagit en tugga! Smörkrämen ser jag till att vispa riktigt ordentligt så att den blir fluffig och fin. Jag gillar inte när den blir sådär tung och “smörig”. Så trixet är att vispa vispa vispa. Med elvisp eller i assistent!
Här finner ni fler recept på goda biskvier.
Blåbärsbiskvier med vit choklad, 20 st:
Biskvibottnar:
200 g mandelmassa
2 äggvitor
0.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Smörkräm:
150 g frysta blåbär
200 g rumstempererat smör
1.5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
Garnering:
200 g vit choklad
1 tsk matolja
Gör så här:
- Bottnar: Sätt ugnen på 175°c över/undervärme och klä en plåt med bakplåtspapper, låt stå.
- Riv mandelmassan grovt och rör ihop den med äggvita, strösocker och vaniljsocker. Arbeta ihop en klumpfri, smidig smet.
- Häll smeten i en spritspåse och spritsa ut 20 jämnstora rundlar på ett bakplåtspapper. Platta till en aning med baksidan av en sked (som du doppar i vatten med jämna mellanrum – förhindrar att skeden fastnar).
- Grädda mitt i ugnen i ca. 10-12 minuter – tills de fått en gyllene färg. Tag ut och låt svalna innan du lyfter dem av plåten.
- Smörkräm: Koka upp blåbären i en kastrull och häll sedan av dem i en finmaskig sil som står över en liten skål – mosa så att du får ur all saft ur bären. Ställ purén (det som kommit i skålen) åt sidan och låt svalna helt.
- Vispa samman smör, florsocker och vaniljsocker med elvisp eller i assistent – på hög hastighet. Vispa i 5 minuter så att det blir vitt och fluffigt. Tillsätt sedan blåbärspurén och vispa ihop tills allt blandats väl.
- Spritsa smörkrämen på dina biskvibottnar och forma till toppar med hjälp av en liten spatel. Låt stå i kylskåp i minst en timme.
- Garnering: Smält samman vit choklad och matolja över ett vattenbad på låg värme. Häll sedan chokladen i ett glas – viktigt att det är ett glas som rymmer biskvierna när de ska doppas.
- Doppa de kalla biskvierna i chokladen och låt de rinna av innan du ställer dem på ett bakplåtspapper. Låt stelna helt.
TIPS:
* Förvara dina biskvier i en tättslutande burk med lock i kylskåpet.
* Biskvierna håller i 1 vecka i kylskåp och 3 månader i frys.
* Stick en liten vass kniv i botten av biskvin för att enkelt doppa dem i chokladen utan kladd.
Lycka till med dina biskvier! Glöm inte att kika in min Youtubekanal för mer inspiration.