Jordgubbsglass utan glassmaskin. Så himla enklet men också så fantastiskt gott. Kanske den godaste jordgubbsglassen du kommer att äta i sommar.
Servera den i strutar för extra lyx. Fint, visst? Det är alltid en god idé med en svalkande glasstrut på sommaren. Vintern, hösten och våren också för den delen.
Jordgubbsglass:
Ingredienser:
6 dl vispgrädde
1 burk kondenserad sötad mjölk
150 g philadelphiaost
2 tsk vaniljsocker
400 g jordgubbar
Gör så här:
- Vispa ihop vispgrädde, kondenserad mjölk, philadelphiaost och vaniljsocker till ett fluff med mjuka toppar.
- Hacka och mosa jordgubbarna lite och rör ner dem i smeten.
- Häll upp i en frystålig form (jag använder sockerkaksform), plasta in och låt stå i frysen i minst 5 timmar.
- Servera gärna i strut.
Hoppas att det ska smaka. ♥
Jag la till lite extra bourbon vaniljpulver och chokladknappar istället för jordgubbar, blev riktigt gott!