Baka i långpanna deluxe, Maränger, Tårtor

Pavlova med citron och bär – Ur baka i långpanna deluxe

För mig är pavlovan en riktig klassiker. En marängtårta som räcker till många och smakar som en sommardröm. Du kan byta lemon curd mot till exempel vaniljkräm eller chokladkräm, och bären mot frukt. Det går att variera denna tårta i det oändliga, använd bara detta recept som en grund och gör din egen variant. 

Foto: Helén Pe

Receptet är från min senaste bakbok ”Baka i långpanna deluxe” som du kan köpa här (reklam).

Pavlova med citron & bär, 25-30 bitar:

Maräng: 

8 äggvitor
4 dl strösocker
3 dl kokos, rostad
2 tsk majsstärkelse

Topping:

4 dl lemon curd
5 dl grädde
600 g blandade bär, färska (t.ex. hallon, vinbär, blåbär, björnbär, jordgubbar)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180 grader och klä en långpanna (40×30 cm) med bakplåtspapper.
  2. Vispa äggvitan till ett fast skum med en elvisp eller i en köksassistent.
  3. Tillsätt socker lite i taget och fortsätt vispa till en blank maräng utan sockerkristaller. Rör ner kokos och majsstärkelse.
  4. Klicka ut marängen i pannan och bred ut den slarvigt över hela ytan. Sätt in långpannan i mitten av ugnen och sänk värmen till 125 grader. Grädda i cirka 1,5 timme och stäng sedan av ugnen. Låt marängen stå kvar i ugnen tills den kallnat helt.
  5. Lägg upp den bakade marängen på ett serveringsfat och bred sedan på lemon curd. Vispa grädden lätt och bred på den. Toppa med färska bär.

Hoppas att det ska smaka! ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Madeleine
Madeleine
3 years ago

Ser supergod ut! Kan man utesluta kokos? Behöver jag ändra antalet ägg eller socker isf?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Madeleine
3 years ago

Du behöver inte ändra något! Bara att utesluta rakt av 🙂

Elin
Elin
2 years ago

Kan man baka marängen i förväg och låta den stå i kyl ett par dagar? I sånt fall hur länge?

Zandra
Zandra
2 years ago

Hur vet man att marängen är klar? Hur gör man för att få detta recept fast chokladpavlova? 😊

Alex
Alex
10 months ago

Det ska väl inte vara varmluft? Blev fundersam när jag läste ett annat av dina recept och det stod över/undervärme. Nu är den alla fall snart klar! Så hoppas jag gjort rätt.

Nette
Nette
9 months ago

Bästa receptet. Idag blir det med rabarbercurd istället för lemoncurd.

Sega_Kanelbullecookies

Nästa inlägg

Sega Kanelbullecookies

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x