Sega Kanelbullecookies. Tänk er en chocolate chip cookies i konsistens, men utan choklad och med kanel och pärlsocker istället. På riktigt – de smakar kanelbulle! SÅ galet gott. Och så är de enkla att baka också, hur bra?
Kolla hur sega de är. Ja, dessa blev helt klart nya favoriter med detsamma när jag smakade en kaka i morse. Otroligt gott, de gick åt i ett nafs när jag bjöd på fika. Receptet är i grunden mina chocolate chip cookies.
Kanelbullecookies, 24 st:
Ingredienser:
220 g smör
3 dl brun farin strö
1 dl strösocker
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
5.75 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 dl pärlsocker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°c och klä två plåtar med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
- Smält smöret, låt svalna en aning och rör ihop det med farinsocker, strösocker, kanel och kardemumma. Tillsätt sedan ägg och vaniljsocker, vispa till en slät smet.
- Tillsätt de torra ingredienserna i smeten (ej pärlsocker) och arbeta ihop en tjock och klibbig deg.
- Dela degen i 24 jämnstora bollar. Lägg på plåtarna, platta till lätt och toppa med pärlsocker och eventuellt lite mer kanel.
- Grädda mitt i ugnen i ca. 10 minuter. Tag ut och låt svalna helt innan du lyfter dem från plåten.
Hoppas att det ska smaka. ♥
Min ”degsmet” gick inte att forma till bollar, utan jag fick klicka ut den på plåten m.h.a. två matskedar.
Det vore bra om receptet kunde ange ungefär hos stora klickarna/bollarna ska vara för att man ska få ut 24 st; antingen i volym/diameter eller vikt. När man står där med sin bunke tycker åtminstone jag att det är svårt att avgöra hur mycket 1/24-del av degen är.