Muffins

Jordgubbsmuffins

JordgubbsmuffinsSaftiga Jordgubbsmuffins med smak av citron och vanilj. Så enkelt men ack så gott. Somriga muffins som passar perfekt till såväl storkalas som en fikastund mitt i veckan.

Jordgubbsmuffins6Jag toppar med lite spritsat vispgrädde som jag vispat till fina toppar. Då blir det som en liten jordgubbstårta i muffinsformat. Ljuvligt om ni frågar mig.

Jordgubbsmuffins, 12 st:

150 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 ägg
skal av 1 citron
2 msk pressad citron
1 dl mjölk
2.5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
200 g färska jordgubbar

Topping:
3 dl vispgrädde

Gör så här: 

  1. Börja med att sätta ugnen på 175°C och ställ ut 12 muffinsformar i en muffinsplåt.
  2. Vispa smör, strösocker och vaniljsocker krämigt med elvisp. Tillsätt sedan ett ägg i taget och vispa ihop.
  3. Rör ner resterande ingredienser (utom jordgubbar) med en slickepott.
  4. Fördela smeten jämnt i formarna, toppa med jordgubbar och grädda mitt i ugnen i ca. 15 minuter – tills de blivit genomgräddade. Tag ut och låt svalna helt.
  5. Vispa grädden och spritsa den på dina muffins innan servering.

Jordgubbsmuffins3Lycka till i köket, hoppas att det ska smaka! ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
jordgubbsglass_utan_glassmaskin

Nästa inlägg

Jordgubbsglass - recept utan glassmaskin

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x