Saftiga Jordgubbsmuffins med smak av citron och vanilj. Så enkelt men ack så gott. Somriga muffins som passar perfekt till såväl storkalas som en fikastund mitt i veckan.
Jag toppar med lite spritsat vispgrädde som jag vispat till fina toppar. Då blir det som en liten jordgubbstårta i muffinsformat. Ljuvligt om ni frågar mig.
Jordgubbsmuffins, 12 st:
150 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 ägg
skal av 1 citron
2 msk pressad citron
1 dl mjölk
2.5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
200 g färska jordgubbar
Topping:
3 dl vispgrädde
Gör så här:
- Börja med att sätta ugnen på 175°C och ställ ut 12 muffinsformar i en muffinsplåt.
- Vispa smör, strösocker och vaniljsocker krämigt med elvisp. Tillsätt sedan ett ägg i taget och vispa ihop.
- Rör ner resterande ingredienser (utom jordgubbar) med en slickepott.
- Fördela smeten jämnt i formarna, toppa med jordgubbar och grädda mitt i ugnen i ca. 15 minuter – tills de blivit genomgräddade. Tag ut och låt svalna helt.
- Vispa grädden och spritsa den på dina muffins innan servering.
Lycka till i köket, hoppas att det ska smaka! ♥