
Solen skiner och det är glasstider, inte sant? Visserligen kan en äta glass året om och oavsett väder. Men är det någon gång som åtminstone jag blir sugen på glass så är det när solen börjar värma. Och vad passar då bättre än en enkel glass som du svänger ihop på 2 ingredienser och utan glassmaskin? Otroligt god måste jag säga!

Se på denna glass! Rippel av kola i hela glassen blandat med flingsalt. Mums! Om ni önskar att tillsätta bär, choklad eller något annat gott så går det superbra! Tidigare har jag till exempel gjort ljuvligt god Jordgubbsglass, även den utan glassmaskin.
Salt kolaglass, 10 port:
Ingredienser:
5 dl vispgrädde
1 burk karamelliserad mjölk – denna använder jag (adlink)
0.5-1 msk flingsalt
Gör så här:
- Vispa upp grädden till mjuka toppar bildas.
- Rör ner 2/3 av den karamelliserade mjölken samt en nypa av flingsaltet tills det blandats väl.
- Klä en limpform (2 liter) med bakplåtspapper och häll smeten i formen.
- Klicka ut resterande kolan och rör slarvigt om så att glassen marmoreras. Toppa med flingsalt.
- Låt stå i frysen i minst 3 timmar.
Lycka till i glassfabriken! Glöm inte att kika in min instagram för mer inspiration och härliga tävlingar.
Framkommer inte någonstans hur mycket kola som ska vara i receptet 🙁
det står ju en burk?
Hej! Ja, vad tänkte du på? Det är en burk som går åt – läs hela receptet med beskrivning! 🙂
Tror att det uppstått missförstånd för att det står karamelliserad mjölk i ingredienslistan men sedan ”kola” i beskrivningen… ☺️
Hej! Karamelliserad mjölk är kolakräm = kola!! Kram <3
Wow såå gott! Jag frös in min glass i två”thaiplastlådor” funkade fint!
Kul att höra! Toppenbra tips med lådorna! Kram 🙂
Kan man göra denna vegansk?
Varför använder man bakplåtspapper? För att inte skada insidan av formen..? 🙂
Ja, mest det! Men på så vis kan man också lyfta ur hela glassen och skära lagom stora bitar om man önskar! 🙂
Har bara gjort “smeten”, får se om jag kan vänta minst 3 timmar. Sååååå gott! ❤
Kul att höra!! 🙂