Pajer

Rabarberpaj med kokos

27 röster
Rabarberpaj med kokos
Rabarberpaj med kokos och krispigt smul. Enkel att baka och fantastisk god.

Rabarbern växer så det knakar och det är bland det finaste jag vet när våren är kommen. Jag älskar rabarber och bakar gärna massa gott nu under den goda säsongen. En favorit jag har är min Rabarberpajkladdkaka som jag bakade här om dagen. Vad bakar du helst med Rabarber?

Rabarberpaj med kokos

Jag bakade denna ljuva Rabarberpaj med kokos här om dagen. En ny favorit helt klart! Så ofantligt gott med rabarber och kokos i kombination med lite vanilj. Mums!

På min Youtubekanal finner ni en video där jag bakar något gott med rabarber, kika in vetja! Den är på gång att få nytt liv igen. Och för att se lite mer bakom kulisserna så finner ni mig på instagram också.

Rabarberpaj med kokos, 6 port:

Smul:
120 g rumsvarmt smör
1.5 dl havregryn
1.5 dl vetemjöl
2.5 msk strösocker
1 msk vaniljsocker

Fyllning:
400 g rabarber
3 msk strösocker
1 msk potatismjöl
1 dl kokos flakes

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°c över/undervärme och plocka fram en pajform, låt stå.
  2. Nyp ihop samtliga ingredienser till smuldegen i en skål.
  3. Skölj och hacka rabarbern, blanda den sedan med strösocker och potatismjöl i formen.
  4. Fördela smuldegen över rabarbern och toppa slutligen med kokos flakes.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca. 20 minuter, tills den fått en gyllene färg. Tag ut och låt svalna en aning. Serveras gärna med en kula glass eller vaniljsås.

TIPS:
Glutenfri:
Se till att havregrynen är glutenfria och byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Vegansk: Byt smör mot mjölkfritt margarin.

Lycka till med bakningen!

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Salt kolaglass

Nästa inlägg

Salt kolaglass - på 2 ingredienser

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x