Banoffeepaj krustader är precis lika underbart gott som det låter. Krispiga och lite salta krustader fyllda med karamelliserad mjölk, banan och lättvispad grädde. Som en Banoffeepaj fast lite bättre, om du frågar mig. De är krispiga, salta, söta och krämiga. Allt på samma gång, och dessutom tar det knappa fem minuter att fixa dessa. Så smidigt!
Jag inspirerades av mina egna Key lime pie i krustader som jag gjorde inför nyår. Dessutom hade jag två förpackningar med lite större krustader kvar som jag ville göra något med. Så såg jag både karamelliserad mjölk, banan och grädde. Så där föddes idén! Och de blev ofantligt goda.
Banoffeepaj krustader, 12 st:
12 st. stora krustader – (Reklamlänk) dessa använder jag (
1/2 burk (ca. 200 g) karamelliserad mjölk – (Reklamlänk) denna använder jag
1 banan
2 dl vispgrädde
liten bit mörk choklad, ca 20 gram
Gör så här:
- Placera ut krustaderna på ett serveringsfat.
- Fördela den karamelliserade mjölken i alla krustader och toppa med en bananskiva i varje.
- Klicka över lite lättvispad grädde och riv till sist över den mörka chokladen.
Lycka till med dina Banoffeepaj krustader! Hoppas att ni ska gilla dessa lika mycket som jag gör. Missa inte att kika in på min Instagram där ni kan se en video på när jag gör dessa.
Tack för alla härliga recept. Har du något tips på ersättningsprodukt till den karamelliserade mjölken
Hur länge kan dom stå färdiga i kylen tror du? 🤔
Brukar göra dessa fast med krossad daim över istället, man får de där lilla crunshet som saknas i denna recept😀
Crunch I detta recept finns det dock gott om, det får du från krustaderna. 🙂