Småkakor

Chokladsnittar med polka

12 röster

Chokladsnittar_polkaChokladsnittar toppade med polkagris. En kaka som är enkel att baka och fyller kakburken på nolltid. Av en sats deg får du ca. 50 kakor, perfekt till kalas eller när du vill fylla frysen.

Chokladsnittar_polka2Choklad och polka är en himla god smakkombination. Mint tar fram chokladsmaken på ett fantastiskt vis. Om du inte kan äta polka så kan du antingen skippa det helt eller ersätta mot något annat godis som du gillar.

TIPS:
* Glutenfritt: 
Ersätt vetemjöl med 4 dl glutenfri mjölmix
* Förvaring: 
Förvaras i kakburk med lock i skafferiet.
* Hållbarhet: 
Håller sig färska i skafferi i två veckor, kan frysas i upp till 3 månader i en tätslutande burk med lock.

Chokladsnittar med polka, ca. 50 st:

 

Ingredienser:
150 smör
3.75 dl vetemjöl
1.5 dl strösocker
3 msk kakao
3 msk sirap, ljus
1.5 tsk vaniljsocker
1.5 tsk bakpulver
1 dl polkakarameller

Gör så här:

  1. Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
  2. Nyp ihop alla ingredienser utom polka till en smidig deg. *Om degen smular – tillsätt lite mer sirap och knåda knåda knåda. Den kommer att gå ihop även fast det ibland kan ta en stund. Rulla sedan degen till tre längder och lägg på plåten med jämna mellanrum.
  3. Krossa polkagrisen (t.ex. i en mortel) och strö den över längderna.
  4. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10-11 minuter.
  5. Tag ut och låt stelna en aning innan du skär dem i snitt.

Chokladsnittar_polka5Hoppas att det ska smaka. ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Pepparkaksmuffins med frosting

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x