Godis, Julbak

Chokladfudge med Marianne

chokladfudge_med_marianne1Chokladfudge med Marianne. Jamen ni vet, mint och choklad. Vad kan gå fel? Denna fudge kräver endast tre ingredienser och den går superfort att svänga ihop. Och inte minst – den är SÅ god.

Chokladfudge med Marianne, 20 bitar:

Ingredienser: 
400 g mörk choklad, minst 55% kakao
1 burk kondenserad sötad mjölk
20 st. mariannekarameller

Gör så här:
1.Börja med att klä en brödform (2l) med bakplåtspapper, ställ åt sidan. Krossa Mariannekaramellerna grovt i en mortel.
2. Smält chokladen i en kastrull på låg värme. Tag av från värmen och rör ner den kondenserade mjölken. Rör till en slät fudge. Bred ut fudgen i formen och strö över krossad Marianne.
Låt stelna i kylskåp i 20 minuter och skär sedan i rutor.

Detta recept gjorde jag i samarbete med Fazer förra året när jag gjorde receptfoldrar tillsammans med dem. Superkul! Och recepten får jag även dela med er nu, vilket jag är så glad för.

Hoppas att det ska smaka. ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
4 years ago

[…] Jag älskar ju enkla recept som inte innehåller krångliga ingredienser. Det bästa är om det endast innehåller sånt man alltid har hemma. Mariannefudgen är ljuvlig goda, krämiga, snabba och enkla. Recept här ( klick!) […]

chokladtarta_med_lakrits

Nästa inlägg

Chokladtårta med lakrits

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x