Chokladfudge med Marianne. Jamen ni vet, mint och choklad. Vad kan gå fel? Denna fudge kräver endast tre ingredienser och den går superfort att svänga ihop. Och inte minst – den är SÅ god.
Chokladfudge med Marianne, 20 bitar:
Ingredienser:
400 g mörk choklad, minst 55% kakao
1 burk kondenserad sötad mjölk
20 st. mariannekarameller
Gör så här:
1.Börja med att klä en brödform (2l) med bakplåtspapper, ställ åt sidan. Krossa Mariannekaramellerna grovt i en mortel.
2. Smält chokladen i en kastrull på låg värme. Tag av från värmen och rör ner den kondenserade mjölken. Rör till en slät fudge. Bred ut fudgen i formen och strö över krossad Marianne.
Låt stelna i kylskåp i 20 minuter och skär sedan i rutor.
Detta recept gjorde jag i samarbete med Fazer förra året när jag gjorde receptfoldrar tillsammans med dem. Superkul! Och recepten får jag även dela med er nu, vilket jag är så glad för.
Hoppas att det ska smaka. ♥
[…] Jag älskar ju enkla recept som inte innehåller krångliga ingredienser. Det bästa är om det endast innehåller sånt man alltid har hemma. Mariannefudgen är ljuvlig goda, krämiga, snabba och enkla. Recept här ( klick!) […]