Inlägget innehåller reklam för mina bakböcker.

Kladdkaka med kola och salt ur min första bakbok Kladdkakor deluxe.
” Sött och salt går hand i hand, och i denna kladdkaka gör sig den söta kolakrämen perfekt tillsammans med havssaltet.I kombination med chokladen blir smaken otrolig”.
Kladdkaka med kola & salt, 8-10 bitar:
Ingredienser:
200 g smör
100 g mörk choklad
1.5 dl strösocker
0.5 dl kakao
3 ägg
2.5 dl vetemjöl
1.5 dl dulce de leche
1 msk havssalt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°. Smörj en form med löstagbar kant, 20 cm i diameter.
- Smält smör och choklad i en kastrull på låg värme. Ta av från värmen och rör ner socker och kakao.
- Rör ner äggen ett i taget.Tillsätt mjöl och rör ihop till en klumpfri smet. Häll smeten i formen och klicka sedan ut dulce de leche i smeten.Rör om slarvigt med en spatel och strö över havssalt.
- Grädda kakan mitt i ugnen i 20–25 minuter. Ta ut och låt svalna i kylskåp före servering.