Kladdkakor och Brownies

Kladdkaka med kola och salt

53 röster

Inlägget innehåller reklam för mina bakböcker.

Kladdkaka_kola_salt
Fotograf: Helén Pe

Kladdkaka med kola och salt ur min första bakbok Kladdkakor deluxe

” Sött och salt går hand i hand, och i denna kladdkaka gör sig den söta kolakrämen perfekt tillsammans med havssaltet.I kombination med chokladen blir smaken otrolig”.

Kladdkaka med kola & salt, 8-10 bitar:

Ingredienser:
200 g smör
100 g mörk choklad
1.5 dl strösocker
0.5 dl kakao
3 ägg
2.5 dl vetemjöl
1.5 dl dulce de leche
1 msk havssalt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj en form med löstagbar kant, 20 cm i diameter.
  2. Smält smör och choklad i en kastrull på låg värme. Ta av från värmen och rör ner socker och kakao.
  3. Rör ner äggen ett i taget.Tillsätt mjöl och rör ihop till en klumpfri smet. Häll smeten i formen och klicka sedan ut dulce de leche i smeten.Rör om slarvigt med en spatel och strö över havssalt.
  4. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–25 minuter. Ta ut och låt svalna i kylskåp före servering.

Här kan du nu köpa mina båda bakböcker signerade! 

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
choklad

Nästa inlägg

Varm Choklad- bomber

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x