Varm Choklad- bomb! Alltså en stor chokladkula fylld med kakao, strösocker och marshmallows som du lägger i het mjölk och får en ljuvlig varm choklad.
Här ser ni en video på när jag gör dessa Chokladbomber!
Varm choklad- bomb, 6 st:
Ingredienser:
150 g choklad – jag använder 55%
1.5 msk kakao
1.5 msk strösocker
1 dl minimarshmallows
+ polkakross att garnera toppa med
Gör så här:
- Smält chokladen till dina chokladbomber. Pensla sedan en silikonform för kupoler med ett lager choklad, 6 kupoler blir 3 bomber. Ställ in i frysen och låt stelna i 5 minuter.
- Tag ut och pensla ytterligare ett lager choklad, låt sedan stelna i 5 minuter i frysen.
- Tag försiktigt ur chokladformarna ur silikonformen. Fyll 3 kupoler med 0.5 msk kakao, 0.5 msk strösocker och en tredjedel av marshmallowsen.
- Nu ska vi försegla dem! Hetta upp ett fat och lägg den tomma kupolens kant mot, “klistra” sedan ihop dem. Piffa till dem med lite smält choklad som du penslar på om du fått fula skarvar! Ställ i kylskåpet i 10 minuter.
- Tag ut och dekorera med smält choklad och polkakross. Serveras sedan genom att du lägger dem i ett glas och häller på 2.5 dl het mjölk.
Hoppas att det ska smaka! ♥
Åhh vilken rolig grej, och perfekt att kunna göra och ge bort i jul!!
Hej vart har du köpt formen ?❤ Har en chokladälskande 6 åriga systerdotter och som är också är min bakassistent. Hon skulle älska detta recept ❤