Godis, Julbak

Snickersrutor

snickersrutor1Snickersrutor, snickerskakor, cornflakesgodis, jordnötsbitar.. Kärt barn har många namn! Jag kallar dessa för Snickersrutor. De har liksom alltid hetat så även fast de egentligen inte smakar snickers? Det är en härligt seg godisbit med cornflakes, kokos och jordnötssmör. Så ljuvligt gott. Mina favoriter till jul tror jag bestämt.

snickersrutorSe så goda de ser ut! Jag älskar kombinationen kokos och jordnöt så detta är verkligen en godisbit för mig.

Snickersrutor,  ca, 50 bitar:

Ingredienser:
350 g jordnötssmör med bitar (crunchy)
1 dl strösocker
2.5 dl ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
10 dl cornflakes

2 dl kokos

Till gernering:
200 g valfri choklad
Gör såhär:
1. Klä en form (20×30 cm) med bakpapper.
2. Rör ihop jordnötssmör, strösocker, sirap och vaniljsocker  i en kastrull.
Låt sjuda i ett par minuter.
3. Krossa Cornflakesen i en bunke för sig.
4. Rör ner cornflakes och kokos i kastrullen och arbeta ihop en klibbig massa.
5. Tryck ut smeten i formen och ställ in i kylskåpet i 30 minuter.
6. Medan kakan står i kylskåpet så smälter du chokladen över ett vattenbad på låg värme.
7. Bred sedan chokladen över kakan och in i kylskåpet ytterligare en timme innan du skär dem i små rutor.
* Förvaras i en burk med lock – bakplåtspapper mellan lagren.
* Håller i två månader i kylskåp.
* Går bra att frysa.
snickersrutor3Gillar ni Snickersrutor? 🙂
Hoppas att det ska smaka.
Subscribe
Notify of
guest
10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Maria
Maria
2 years ago

Syndigt goda! Har du något bra tips på när man skall skära dem? Får dem lätt lite lätt fula

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Maria
2 years ago

Låt de stelna i rumstemp nästan till chokladen blivit stel men inte hård. Skär dem då och låt sedan stelna helt i kyl! 🙂

gona
gona
2 years ago

hej har inte cornflakes hemma kan man ersätta det med något

Frida
Frida
2 years ago

Min mamma gör alltid dessa men brukar använda rice krispies istället för cornflakes. Så gott !!

Birgitta
Birgitta
2 years ago

Gör alltid med K-specialflingor, behåller kripigheten bättre och med hackade jordnötter i smeten. Prova det.

Olivia
Olivia
2 years ago

Hej! Gjorde precis dessa och ”smeten” blev så tjock så den började liksom aldrig sjuda. När jag sedan hade i cornflakes och kokos blev det bara smul. Efter ett tag i kylen höll den ändå ihop bra men hade föredragit om den inte var så smulig. Vad använder du för jordnötssmör Frida? Eller vad kan jag ha gjort för fel?

Saga
Saga
Reply to  Olivia
2 years ago

Jag tycker det låter som värmen var för hög att den liksom skar sig! Choklad reagerar på samma sätt, det blir liksom torrt.

Elin
Elin
2 years ago

Åh, ser ljuvligt ut. Dessvärre är jag nötallergiker. SÅ tråkigt i juletider har du något man kan ersätta jordnötssmöret med i detta recept?

Linda
Linda
2 years ago

Kan man utesluta kokos helt då kokos inte är en favorit hos mig och några andra i min bekantskapskrets? ^^

trackback
3 months ago

[…] favorit – Snickersrutor. Dessa är så goda att jag kan äta upp allihopa själv. Åh som jag gillar […]

kladdkaka med polkagris

Nästa inlägg

Kladdkaka med polkagris

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x