Godis, Julbak

Pepparkaksfudge

Chokladfudge med Pepparkakssmak. Ljuvligt gott. Denna fudge bakar du enkelt på endast 3 ingredienser.

PepparkaksfudgeSer ni så god den ser ut? Jag tycker verkligen att ni ska prova denna. Ni kommer att älska den!

pepparkaksfudgeNi får ut många bitar av en sats vilket är perfekt. Då är det bara att lägga ett gäng fudgebitar i en burk och ge bort till nära och kära.

Pepparkaksfudge, 40 bitar:

Ingredienser:
350 g mörk choklad (över 55% kakao)
1 burk sötad kondenserad mjölk
15 pepparkakor

Gör så här:
Börja med att smälta chokladen på låg värme i en stor kastrull. Tillsätt sedan den kondenserade mjölken och rör ihop en slät fudge. Krossa 10 st pepparkakor och rör ner i fudgen. Tryck ut fudgen i en bakpappersklädd brödform och dekorera sedan med resterande pepparkakor. Låt stelna i rumstemperatur i minst 30 minuter.

pepparkaksfudgeHoppas att det ska smaka. ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

25 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Almeida
6 years ago

Vilken häftig kombination!

http://theclassyworks.co.uk

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Almeida
6 years ago

Ellerhur! Ljuvligt gott!

Matilda
Matilda
6 years ago

Verkar supergott och lätt att göra! Hur länge håller den?

Maria
Maria
6 years ago

Supergod! Men min blev inte sådär hård som din? Behöver jag ha fler pepparkakor nästa gång tror du?

Sandra
Sandra
6 years ago

Hej Frida! Dina bilder är alltid så otroligt fina och jag undrar vilken kamera du fotar med? Kram!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Sandra
6 years ago

Hej! Tack fina du, blir så glad! Jag fotar med en Canon EOS 7D, oftast med objektivet Canon EF 100mm F/2.8L Macro. Kram

Elin
Elin
6 years ago

Hur länge håller dig fudgen? 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Elin
6 years ago

2-3 veckor i kylskåp 🙂 Kram!

Anonym
Anonym
6 years ago

Hej kondenserad mjölk, är de sån burk man köper och kokar i 2-3 timmar?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Anonym
6 years ago

Hej! Svar ja, det är en sådan burk. Dock ska den inte kokas om du ska ha kondenserad mjölk. Kokar du den så blir den karamelliserad, och då blir det fel. Så du ska använda den precis som den är! Kram

Becca
Becca
6 years ago

Hej
Verkar supergott! Och lätt Är det typ mellanstora pepparkakor? Inte den minsta sorten va?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Becca
6 years ago

Precis, mellanstora!! Kram

Isabel
Isabel
6 years ago

Hej Frida. Hur mycket innehåller burken med kondensmjöken? Bor i tyskland och burkarna är kanske inte lika stora här. Kram

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Isabel
6 years ago

De jag använder väger (för att vara exakt) 397g. 🙂

Sus
Sus
5 years ago

Hej, Jag tåler inte mjölk och undrar om det finns något annat jag kan ersätta kondenserad mjölk med och så att resultatet blir minst lika bra?

Anita
Anita
Reply to  Sus
5 years ago

Har för mig att det finns kondenserad mjölk som är baserad på kokos 🙂 såg på min lokala coop (liten) 😀

Ulrica
Ulrica
5 years ago

Går dessa att frysa? Gjorde din saffransfudge – MAGISK – så nu vill jag testa denna!

Amela
Amela
5 years ago

Går dessa att frysa?

Lovisa
Lovisa
5 years ago

Vet du om det går att använda kondenserad kokosmjölk istället?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Lovisa
5 years ago

Det har jag hört att en läsare har provat, och hon sade att det funkade toppenbra! Men jag har inte provat själv. Kram <3

Lena
Lena
4 years ago

Hej
Låter fantastiskt gott
Ska göra fudgen i morgon. Undrar och den kondenserade mjölken ska vara kokt?

Louise
Louise
3 years ago

Kan man frysa dessa?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Louise
3 years ago

Det kan man! 🙂

Mikaela
Mikaela
3 years ago

Hur förvarar man dessa? I burk eller med papper runt?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Mikaela
3 years ago

Både och! 🙂

Yorkshireterrier

Nästa inlägg

Tillskott i familjen

25
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x