Stora, sega maränger med smak av saffran och choklad. Drömgoda! Perfekt krispiga på ytan och härligt sega inuti.
Jag älskar maränger av alla dess slag. Tidigare var mina favoriter Saltlakritsmaränger och Färgglada maränger, men nu är dessa helt klart favoriterna. Perfekt inför jul också.. 🙂
Saffransmaränger, 9 stora:
Ingredienser:
4 äggvitor
2.5 dl strösocker
0.5 g saffran
100 g mörk choklad
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 125°c och klä en plåt med bakplåtspapper, ställ åt sidan. Smält chokladen och ställ även den åt sidan.
Vispa upp äggvitor, strösocker och saffran i en rostfri bunke över ett vattenbad på medelhög värme. Vispa gärna med en ballongvisp, och vispa hela tiden tills du fått ett marängfluff som nått en temperatur om 65°c. Tag sedan bort från värmen och fortsätt vispa – nu gärna med elvisp eller i en bakassistent. Vispa tills bunken svalnat helt och du fått en fast maräng. Tillsätt chokladen i marängen och vänd runt försiktigt med en slickepott.
Klicka ut 9 jämnstora maränger på plåten och grädda mitt i ugnen i ca. 1 timme. Stäng sedan av ugnen och låt stå kvar på eftervärme tills ugnen svalnat.
*Marängerna är klara när de släpper från bakplåtspapperet.
Hoppas att det ska smaka. Lycka till! ♥
Går dom att frysa in??
Maränger är fuktkänsliga och blir inte bra av att frysas! Men däremot håller de länge, länge i en lufttät burk. Så du kan åtminstone ha dem 3 veckor – 1 månad utan problem i en burk. Kram! <3
Heeelt underbara! Jag brukar inte ens gilla maränger… ☺️ Har heller aldrig lyckats med krispig yta o seg insida förut, men de här var enkla att lyckas med. Hela familjen gillar!
Vad roligt att de blev bra och att ni gillade dem! Kram <3