Spröda småkakor med choklad och toffifee som riktigt smälter i munnen. Det får varje människa på fall! En kaka som går fort att baka och fyller en hel kakburk på endast en sats deg.
Här ser ni en video på när jag bakar dessa kakor.
Chokladsnittar med toffifee, ca. 45 st:
Ingredienser:
150 smör
3.75 dl vetemjöl
1.5 dl strösocker
3 msk kakao
3 msk sirap, ljus
1.5 tsk vaniljsocker
1.5 tsk bakpulver
1 ask toffifee
1 ägg till pensling
Garnering:
50 g mjölkchoklad
Gör så här:
- Börja med att sätta ugnen på 175°c över/undervärme och klä en plåt med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
- Nyp ihop alla ingredienser utom toffifee & ägg till en smidig deg.
Rulla sedan degen till tre längder och lägg på plåten med jämna mellanrum. - Pensla med ägg och strö över grovt hackad toffifee.
- Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10-11 minuter. Smält chokladen på låg värme under tiden.
- Tag ut och ringla över chokladen, låt sedan stelna en aning innan du skär dem i snitt.
Hoppas att det ska smaka. ♥