Saffransmuffins med vit chokladfrosting. En ljuvlig kombination med saffran och vit choklad. Pricken över i är det finrivna limeskalet på toppen. Så ljuvligt!
Frostingen blir otroligt len och fluffig i konsistensen. Och muffinsen är så saftiga att de riktigt smälter i munnen.
Saffransmuffins med vit chokladfrosting, 10 st:
Muffins:
150 g rumsvarmt smör
0.5 g saffran
2 dl strösocker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 dl vispgrädde
3 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
Frosting:
100 g vit choklad
100 g smör, rumsvarmt
5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
100 g färskost
1 dl vispgrädde
Garnering:
1 lime, rivet skal
Gör så här:
- Börja med att sätta ugnen på 175°c över/undervärme och ställ ut 10 muffinsformar i en muffinsplåt.
- Mortla saffran med en tesked strösocker. Vispa sedan smör och strösocker (inkl. saffranet) krämigt med elvisp. Tillsätt sedan ett ägg i taget och vispa ihop.
- Rör ner resterande ingredienser med en slickepott och fördela smeten jämnt i formarna och grädda mitt i ugnen i ca. 12-15 minuter. Tag ut och låt svalna.
- Frosting: Smält chokladen på låg värmen och låt svalna en aning.
- Vispa smör, florsocker och vaniljsocker krämigt med elvisp.
- Tillsätt cream cheese och vispgrädde. Vispa till en fast och fluffig frosting. Vänd ned den smälta chokladen och rör ihop.
- Spritsa eller bred frostingen på dina muffins och toppa slutligen med rivet limeskal.
Hoppas att det ska smaka! ♥