Kakor

Smartieskakor

Igår när jag städade blev jag så otroligt trött på alla dessa små kartonger till alla mini-smarties som låg överallt i köket.
Jag bestämde mig snabbt för att antingen slänga alltihop eller svänga ihop lite kakor. Valet var ganska enkelt egentligen, och ni kan ju så klart förstå att jag valde bakning. Kakorna blev supergoda!
 
 
 
Det blev så många kakor att jag knöt ett snöre runt ett par stycken och gav bort till nära och kära.
En väldigt rolig och uppskattad present.
 
 
 
Idag tänkte jag dela med mig av detta ljuvliga recept till er.
 
Receptet ger 40 Kakor.
 
Ingredienser:
175 g Smör
2 1/4 dl Farinsocker
3/4 dl Strösocker
1 Ägg
1 Äggula
4 3/4 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
2 tsk Vaniljsocker
2 dl Minismarties

 
 
Gör så här:
Börja med att värma ugnen till 175°C.
Klä en plåt med bakplåtspapper.
Smält smöret och vispa det tillsammans med sockret x2.
Vispa i ägget och sedan äggulan.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke för sig och rör sedan ner det i sockerblandningen.
Rör i alla smarties och knåda ihop till en jämn deg.
Rulla degen till bollar av samma storlek och lägg dem på plåten.
Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 9-12 minuter.
 
 
 
 
LYCKA TILL! ♡


14 kommentarer
Cupcakes

Mini Cupcakes med Jordgubbs- och Hallonfrosting

”A little bit of heaven”, skulle beskriva dessa cupcakes bra.
Smaken är bortom denna värld. Att de är i miniformat är ett stort plus, det blir inget kladd och man behöver inte få dåligt samvete om man skulle råka äta två..
 
 
 
Det är Vaniljcupcakes med Jordgubbs- och Hallonfrosting. Toppade med Jordgubbar och Strössel.
 
 
 
Vet ni vad det bästa är?
Att muffinsformarna är McDonald’s Ketchupformar!!
Hur bra är inte det? 🙂
 
 
 
 
Nu ska nI få ta del av detta recept.
 
Ingredienser:
100 g Smör
1 dl Strösocker
2 Ägg
1 1/2 dl Vetemjöl
1 1/2 msk Vaniljsocker
1 tsk Bakpulver
 
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C.
Smält smöret på låg värme i en kastrull.
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt med elvisp.
Häll försiktigt i det avsvalnade smöret och rör ihop.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke för sig och rör försiktigt ner det i äggblandningen.
Fyll formarna till 2/3 och grädda muffinsen i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter.
 
Frosting:
25 g jordgubbar
25 g Hallon
  150g philadelphiaost
  0.5 dl florsocker
  0.5 dl vispgrädde

Mixa jordgubbar och hallon med stavmixer eller i matberedare.
 
Vispa samman jordgubb/hallonpuré, färskost och florsocker med elvisp.
Tillsätt vispgrädden lite i taget.
Fortsätt vispa till en fluffig och hård frosting.
 
Spritsa toppingen på cupcakesen.
Garnera gärna med lite strössel eller färska bär.
 
 
 
 
 
 
 
LYCKA TILL! ♡
 
30 kommentarer
Allmänt

Uppmärksammad Bakning

 
Detta har jar glömt att visa er!

Mina Cupcakes kom med på Blogg.se’s startsida. Och mina Baguetter ligger uppe på MyEveryday.
Det känns så otroligt roligt att ni är så många som uppmärksammar och uppskattar det jag gör.


Det är faktiskt väldigt mycket som ligger bakom ett endaste litet blogginlägg. Först ska ett recept sättas ihop eller hittas, sedan ska det handlas ingredienser och bakas. Finns det tid så fotograferar jag bakverken direkt, annars får det vänta till lite senare. Innan fotograferingen så ska jag hitta en bra bakgrund och fin dekoration. Det blir runt 50 bilder varje gång och då är jag nöjd med ca 10-15 av dem. Bilderna ska läggas in i datorn, sedan redigeras ytters lite. Jag höjer oftast ljuset och fördjupar kontrasten. Sedan ska receptet skrivas till ett inlägg, bilderna ska in på bloggen och till slut kan det publiceras. Så det är väldigt mycket jobb bakom en Bakblogg. – Vilket gör det extra roligt att ni är så många som är här inne hos mig och inspireras, samt inspirerar. Jag imponeras av er varje dag och ni gör mig så otroligt glad. Det är ju ni som gör denna blogg till vad den är!
Så jag vill säga TACK till er alla. Ni är fantastiska! ♥
2 kommentarer
Bröd

Ljuvliga Sommarbaguetter

Åh, äntligen är vi hemma efter en underbar helg i Uddevalla på EnduroSM.
Och äntligen är jag tillbaka med bakningen! Så himla efterlängtat även fast det bara gått tre dagar.
 
 
 
 
Till dessa Baguetter gjorde jag även hemgjort smör.
Att kärna sitt eget smör är både kul, enkelt och gott!
Detta smör är med smak av Himalayasalt & Vitlök – ljuvlig kombination!
 
 
 
Nu ska ni få ta del av detta superenkla recept som ger underbart goda baguetter!
 
Ingredienser:
50 g Jäst
5 dl Vatten, 37°C
1 1/2 msk Olivolja
12 1/2 dl Vetemjöl
2 1/2 tsk Salt
 
Gör så här:
Börja med att röra ut jästen i vattnet.
Tillsätt olja och salt.
Arbeta in vetemjölet och jobba ihop en fin och smidig deg.
Låt sedan degen jäsa under bakduk i 1 timme.

Sätt ugnen på 250°C.
Stjälp upp degen på ett väl mjölat bakbord.
Dela degen i tre lika stora delar och vrid ut dem till baguetter.
Klä en plåt med bakpapper och lägg över baguetterna.
Pudra över mjöl och låt jäsa under bakduk i 30 minuter.

Grädda baguetterna i mitten av ugnen i 20-25 minuter.
Låt bröden svalna på galler.
Serveras gärna ljumma med Vitlökssmör! 🙂
 
 
 
 
 
LYCKA TILL! ♡

 

12 kommentarer
Cupcakes

Chocolate chip cookie dough Cupcakes med Dulce de leche- frosting

För länge sedan bakade jag dessa fantastiska Cupcakes med Kakdeg, dulce de leche- frosting och mini Chocolate chip cookies. Det blev en succé hemma hos oss och det gick inte ens tre dagar innan alla cupcakes var slut..
 
 
 
Det finns liksom inget som kan slå fel när det gäller dessa cupcakes. De innehåller allt man önskar!
Kakdeg, Kolafrosting, mini Chocolate Chip Cookies och Chokladknappar.
 
 
 
 
Bilden får tala för sig själv. Nu ska ni få ta del av detta himmelska recept.
 

 

Cookie dough- fyllning:
55 g rumstempererat Smör
6 msk Farinsocker
135 g Vetemjöl
200 g Dulce de leche
1/2 tsk Vaniljsocker
1/2 hackad mörk Choklad


Vispa smör och socker ljust fluffigt med en elvisp.
Tillsätt mjöl, dulce de leche och vaniljextrakt, blanda till en jämn deg.
Rör ner chokladen.
Linda in degen i plastfolie och låt vila i kylen medan du gör cupcakesen.

Chocolate chip Cupcakes
125 g Smör
150 g Strösocker
2 Ägg
220 g Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
1/4 tsk Salt
0.8 dl Mjölk
1/2 tsk Vaniljsocker
1 1/2 dl hackad, mörk Choklad

Värm ugnen till 180 grader.
Vispa smör och socker ljust och fluffigt med en elvisp.
Tillsätt ett ägg i taget och blanda ner mjöl, bakpulver, salt, mjölk och vaniljsocker till en jämn smet.
Rör sedan ner chokladen.
Sätt ut 12 muffinsformar i en muffinsplåt och födela smeten jämt i alla formar.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 15-18 minuter.
Låt dem svalna helt på ett avsvalningsgaller.

När alla cupcakes har svalnat – skär med hjälp av en vass kniv ut ett hål i mitten av varje cupcakes och fyll med valfri mängd cookie dough.
Jag fyllde varje cupcake med en dryg 1 1/2 msk cookie dough.

 

Dulce de leche- frosting:
350 g rumstempererat Smör
400 g siktat Florsocker
200 g Dulce de leche

Skär rumstempererat smör i kuber och vispa ljust och fluffigt med hjälp av en elvisp på hög hastighet.
Sänk hastigheten och tillsätt lite florsocker i taget.
Vispa tills allt är ordentligt blandat, tillsätt dulce de leche och vispa till en fluffig frosting.
Spritsa frostingen på de cookie dough fyllda cupcakesen.
Dekorera eventeullt med mini chocolate chip cookies och chokladknappar.

 
 
 
LYCKA TILL! ♡
38 kommentarer
Kakor

Vanilj- och Chokladkakor som Nallebjörnar

Det finns inte mycket annat att säga om dessa kakor än att dem är SÖTA. Både till utseendet och i smaken.
Jag har tyvärr inga andra bilder då dessa var kakor på beställning, så jag var väldigt stressad och var tvungen att åka iväg med kakorna så fort de var klara.. Men dessa bilder får duga! Första bilden uppe till vänster visar ju precis innan gräddning, och de andra bilderna visar när kakorna är klara med dekorationen!

Ingredienser:

 90 g rumsvarmt smör
1 1/4 dl socker
1 litet ägg
3 1/5 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
50 g mörk choklad

Kristyr (florsocker + äggvita)
Mörk choklad (ca 30 g)

 

Börja med att sätta ugnen på 175°C, och klä två plåtar med bakplåtspapper.
Vispa smör och socker poröst, tillsätt sedan ägget.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke för sig och rör sedan ner dem i smörsmeten.
Arbeta ihop en smidig deg.
Dela degen i två delar, tag upp ena delen på bakbord.
Smält 50 g choklad och arbeta in i den andra deghalvan.
Kavla ut varje deg mellan två bakplåtspapper, tänk er tjockleken av pepparkaksdeg.
Lägg in i frysen med bakplåtspapperna kvar i cirka 5 minuter.
Dra sedan bort de översta bakplåtspapperna och tryck ut 18 stora cirklar, hälften ljusa och hälften mörka, och 36 små cirklar, hälften av varje där också.

 

 

Lägg en stor cirkel på bakplåtspappret, sen en mindre cirkel av den andre färgen i nedre delen av den stora cirkeln. Dela sen en till liten cirkel på mitten och sätt dit som öron.
Fortsätt så tills du har fyllt plåten.
Grädda sedan kakorna i mitten av ugnen i 9-11 minuter.
 
 
 
När kakorna har svalnat så rör du ihop kristyr och smälter mörk choklad.
Spritsa sedan på ögonvitor på alla kakor och sen en pupil med mörk choklad på alla.
Sedan gör du munnen och nosen – i kristyr på dom med mörk nos, och choklad på dom med ljusa nosar.
 
 
 
LYCKA TILL! ♡
93 kommentarer
Allmänt

INSTAGRAM

Ni glömmer väl inte att följa mig på Instagram? @bakamedfrida
Där lägger jag ofta ut bilder på mina bakverk innan jag hunnit lägga ut recept + bilder här i bloggen! 🙂
 
 
5 kommentarer
Glass

Jordgubbs- och Dulce de leche- Glass

Finns det någon glass som är godare än hemgjord glass? Inte vad jag vet i alla fall.
Och idag ska ni få ta del av mitt recept på just hemgjort glass. Inte vilken glass som helst, utan en glass med en oslagbar smakkombination – Jordgubb & Dulce de leche. Smaken är verkligen bortom denna värld.
 
Jag har experimenterat fram detta recept själv och blev supernöjd. Har aldrig gjort någon godare glass innan.
 

Och nu när sommarvärmen är här så passar det perfekt att göra sin egen, svalkande glass.
Så idag ska ni få ta del av detta fantastiska recept!

Ingredienser:
550 g Jordgubbar
1 3/4 dl Strösocker
4 1/2 dl Standardmjölk
4 1/2 dl Vispgrädde
9 Äggulor
2 1/2 msk pressad Citron
1 Vaniljstång
4 1/2 msk Dulce de leche

 
Gör så här:
Börja med att rensa och dela jordgubbarna.
Lägg dem i en bunke och strö över 1 msk strösocker, låt stå och dra en stund.
Häll mjölk och grädde i en tjockbottnad kastrull.
Dela vaniljstången och skrapa ur kornen, lägg både korn och stång i kastrullen.
Värm mjölkblandningen tills det nästan börjar koka.
Tag av från värmen och låt svalna i 15 minuter.
Vispa socker och äggulor luftigt och pösigt med en elvisp.
Tag upp vaniljstången och häll mjölkblandningen över äggulorna under konstant vispning.
Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm under omrörning tills den börjar tjockna.
Kör jordgubbarna till grovt ”mos” i en mixer.
Häll ner ”jordgubbsmoset” i glassblandningen.
Blanda sedan ner dulce de leche och citronsaft, rör om så att allt blandas.
Frys glassen i glassmaskin eller i vanlig frys.
Om du väljer vanlig frys så häller du upp glassen i en form.
Ställ in den i frysen i 20 minuter, tag sedan ut formen och rör om ordenligt i glassen.
Gör så var 20e minut i ca 3 timmar – det förhindrar att glassen blir isig.
Låt sedan glassen stå i frysen över natten och tag fram den 20 minuter innan servering!
 

LYCKA TILL! ♡
93 kommentarer
Muffins

Rabarbermuffins med Vanilj, Kanel, Citron & Crumble


Finns det någon här som ännu inte har bakat med rabarber i år?
Det känns som att alla sociala medier inom bakning innehåller någon form av rabarber. Det tycker jag är jätteroligt och väldigt inspirerande att det finns så himla mycket olika att göra med dessa fantastiska bladskaft.
 
Mitt bidrag till Rabarber-hysterin är muffins. Himmelska Rabarbermuffins med en touch av Vanilj, Citron och Kanel, toppad med Smuldeg!
 

 
Dessa muffins är något utöver det vanliga. Rabarber, Kanel, Vanilj, Citron och Smuldeg i samma. 
Jag tror inte ens att ni kan tänka er hur dessa smakar. De är ljuvliga!
 
 
Ingredienser:
2 Ägg
1 1/3 dl Strösocker
2 tsk Vaniljsocker
100 g Smör
1 1/4 dl Mjölk
3 3/4 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
1 krm Salt

Fyllning:

180 g Rabarber
1 msk Smör
1 1/2 msk Strösocker
1 1/2 msk malen Kanel

Smuldeg:
 50 g Smör
1 1/2 dl Havregryn
1/2 dl Strösocker
1/2 dl Vetemjöl
Skalet av 1/2 Citron

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 225°C.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker ljust och luftigt i en bunke.
Smält smöret och häll sedan ner mjölken i kastrullen så att smöret blir ljummet.
Rör sedan ner mjölkblandningen i äggsmeten och rör om.
Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke för sig och häll sedan ner det under omrörning i äggsmeten.
Ställ ut 14 muffinsformar i en muffinsplåt och full dem med lika mycket smet i varje.

Skär rabarberna i små bitar och stek dem mjuka i smör.
Strö över kanel och socker och stek ett par minuter på väldigt låg värme.
Låt dem sedan svalna en stund innan du klickar ner det i muffinsformarna.

Nyp ihop alla ingredienser till smuldegen i en bunke.
Arbeta ihop till en jämn och fin smuldeg.
Strö sedan smuldegen över muffinssmeten i alla formar.

Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter.

 
 

LYCKA TILL! ♡
 
10 kommentarer
Pajer

Mini-Äppelpaj

Äppelpaj. En klassisk smulpaj. Finns det något bättre?
 
Jag älskar äppelpaj, så idag delar jag med mig av ett klassiskt och väldigt enkelt recept!

Ingredienser:
4-5 Äpplen
100 g Smör
2 msk Strösocker (+ 2 msk)
1 1/2 dl Havregryn
1 1/2 dl Vetemjöl
1/2 tsk Kanel

Aluminiumformar
Vaniljvisp-/Glass
 
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 200°C.
Skala, kärna ur och dela äpplena.
Lägg dem i små, smorda aluminiumformar.
Nyp ihop ingredienserna i en bunke och jobba med fingrarna tills du fått en deg.
Pudra kanel och socker över äpplena och strö sedan över degen.
Grädda pajerna i mitten av ugnen tills de fått en gyllene färg, ca. 8-10 minuter.
 
 
 Serveras gärna med lite Vaniljvisp!
 
LYCKA TILL! ♡

 

59 kommentarer
No bake

OreoCheesecake-fyllda Jordgubbar

Idag ska ni få ta del av ett fantastiskt No Bake recept!
Det är så enkelt och blir så himla gott!
 
Det är alltså Jordgubbar som är fyllda med en himmelsk Vaniljfrosting och toppade med en minioreo!
 
Ingredienser Vaniljfrosting:
30 g Smör
50 g Färskost
1 1/2 dl Florsocker
1 1/2 tsk Vaniljsocker

Gör så här:
Vispa ihop alla ingredienser i minst 5 minuter, med hjälp av en elvisp.
Tillsätt mer florsocker om du tycker att krämen är för lös!

Du behöver även:
10 Jordgubbar
10 Oreo

Gör så här:
Skär bort toppen och botten av jordgubben.
Skär sedan ur en grop i jordgubben och fyll med smörkräm.
Ta en Oreo och skär ut själva Oreo-märket – så att kakan blir liten, sätt den sedan på toppen.
Ställ kakan i en liten form.
Om du vill kan du krossa resterna av kakorna och lägga dem i botten av varje form innan du ställer ner Jordgubbarna!
 
 
LYCKA TILL! ♡
2 kommentarer
Choklad

Chokladbollar med Dulce de Leche-gömma

Finns det någon här bland mina fina läsare som inte har smakat Dulce de leche?
Eller kanske inte ens vet vad det är för något som alla tjatar om?

Dulce de leche är en slags kolakräm som framställs genom att man kokar mjölk och socker på svag värme under lång tid. En tredje ingrediens som man oftast tillsätter är vanilj.
Enklast gör du krämen genom att sjuda en konservburk med kondenserad mjölk i en kastrull med vatten i ett par timmar. Själva namnet ”Dulce de leche” betyder Sötad mjölk – och det är ju precis vad det är!
 
 
Jag har länge haft en burk med redan färdig Dulce de leche i bakskåpet, så igår var det dags att göra något med den. Jag valde då att göra Chokladbollar med Dulce de leche- gömma. Smaken är bortom denna värld!
 
Ingredienser:
150 g Smör
1 1/2 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
3 msk starkt Kaffe
1 1/2 msk Kakao
1 1/2 msk Oboýpulver
5-6 dl Havregryn

1/3 burk Dulce de leche
Kokos/Pärlsocker
 
Gör så här:
Häll alla ingredienser (utom Dulce de leche & kokos) i en stor bunke.
Arbeta ihop till en jämn chokladbollssmet med hjälp av en elvisp.
Rulla till bollar.
Gör ett litet hål med lillfingret i varje chokladboll.
Tryck ner lite kolakräm och nyp sedan ihop bollen innan du rullar den i t ex. kokos.
Förvaras i kylskåpet i en burk med lock!
 
 

 

LYCKA TILL! ♡
 
18 kommentarer