Muffins

Matmuffins med ost, bacon & lök


Ingredienser:
5 dl vetemjöl
2 dl mjölk
2 ägg
1 dl rapsolja
100 g riven ost
1 stor gul lök
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 tsk paprikapulver
1 krm svartpeppar
 
Till garnering:
2 dl riven ost

Sätt ugnen på 200°.
Placera ut 20 muffinsformar på en plåt. Använd dubbla formar ifall de inte är så tjocka.
Hacka löken smått och strimla bacon.
Lägg bacon i en stekpanna med stekfett och stek på svag värme.
När den fått färg lägger du i löken och fortsätter steka på svag värme tills löken blivit mjuk.
Blanda mjöl, bakpulver och kryddorna i en bunke.

Blanda sedan ägg, mjölk och olja i en annan bunke och rör sedan ner mjölblandningen.
Häll ner osten och bacon/löken i smeten och rör till en klumpfri smet. Elvisp är att rekommendera.
Fördela smeten jämt i muffinsformarna.
Strö över osten och grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
 
Det går även att göra i ordning smeten och ställa in den i kylen och sedan plocka fram och grädda i ugnen vartefter man blir sugen.
Dessa muffins går bra att frysa och sedan värma upp i ugnen eller micron.
 
 
LYCKA TILL! ♡
 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
7 kommentarer
Bakelser

Rulltårtsbakelse

 

Hej! Hoppas att ni alla mår bra och har det bra denna lediga lördag.
Jag är ledsen att jag inte har kunnat publicera detta tidigare. Jag har helt enkelt haft annat att göra och ibland måste man prioritera. Men här har ni det!
Och glöm inte att den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!
 
Ingredienser:
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk socker till papperet
 
Fyllning:
2 dl fast röd sylt (jag använde mig av hallonsylt).
Det går också bra med sockrade, mosade färska eller frysta bär.
 
Sätt ugnen på 250°C i god tid, den måste vara helt uppvärmd när smeten ska in.
Lägg bakplåtspapper i en långpanna.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt, ca tre minuter med elvisp eller sex minuter för hand.
Blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke och rör sedan ner det i smeten.
Rör om väl till en klumpfri smet.
Häll smeten i långpannan och bred ut den till en ca 30×40 cm stor kaka.
Grädda kakan ca 5 minuter så att den får fin färg och är genomgräddad.
Lägg ett bakplåtspapper på arbetsbänden och strö på socker – detta kan du göra medan ”kakan” står i ugnen.
Stäljp upp rulltårtan på det sockrade bakpapperet, dra av papperet som den gräddades på.
Bred på fyllningen och rulla snabbt ihop till en tät, fin fast rulle från långsidan.
Rulla in tårtan i papperet och låt den kallna med skarven ner.
Skär av ändarna. Skär till rulltårtan i 8 skivor och garnera dem t ex som på bilderna.
 
Garneringstips:
* Att spritsa eller breda på:
– Vispad grädde, chokladgrädde, lingongrädde, lemon curd eller smörkräm.
* Att variera med:
– Tunna chokladplattor, strössel, silverkulor, pyntgelé, marsipan, rostad mandel, rostade valnötter, punsch och likör.
* Frukt och bär:
– Blåbär, hallon, jordgubbar, björnbär, carambola, hjortron, vindruvor, physalis, vinbär, mandariner (från burk), ananas och kiwi.
*Lättsockrade såser av färska bär:
– Jordgubbar, hallon, mango eller passionsfrukt som dessert. Välj en sås eller två!
*Gröna blad:
– Citronmeliss, blomblad av ätliga blommor, t ex krasse.
 
LYCKA TILL! ♡
 
 
Kommentera
Blandat

Cake Pops

 

 
Idag tänkte jag berätta för er hur man gör Cake Pops. Visst ser de goda ut? 🙂
 
 
Ingredienser:
250 g mjuk kaka
100 g Cream cheese (philadelphiaost)
200 g Choklad
Ett par droppar rapsolja
Ca 20 grillpinnar
Valfri dekoration (t ex strössel)
Någonting att sticka ner dina Cake Pops i (jag använde mig av en glasskål med strösocker)
 
Vad jag menar med mjuk kaka är alltså en mjuk kaka. Det kan vara allt från mjuk pepparkaka till kladdkaka, eller bara en helt vanlig sockerkaka.
 
När ja gjorde mina Cake Pops så använde jag mig av en halv sockerkaka som jag gjorde ett par dagar innan.
 
Kakan måste ligga framme en stund i rumstemperatur innan man kan arbeta med den. Så när den är ljummen smular du med händerna ner den i en skål, och blandar sedan med cream cheese.
När du fått ihop en bra deg så är det bara sätta igång och rulla degen till bollar. Tänk på att bollarna inte får bli för stora och tunga eftersom att de då faller av grillpinnen väldigt lätt. Gör en boll i samma storlek som en femkrona ungefär. Smält sedan en eller två rutor choklad över ett vattenbad. Doppa spetsen av alla grillpinnar i chokladen och tryck sedan ner pinnarna i kakbollarna. Chokladen fungerar lite som ett lim, de gör att bollarna kommer sitta fast ordentligt och inte lossna.
När du har tryck ner pinnarna i alla bollar så ska de in i frysen i minst 30 minuter.
Jag lät mina stå inne i 45 minuter.
När de stått inne i 30 minuter kan du börja förbereda chokladen och din övriga dekoration.
Lägg all choklad i en värmetålig djup tallrik över ett vattenbad och låt smälta sakta på svag värme, droppa även i lite olja i chokladen – det gör att den blir tunnare vilket i sin tur ger en slätare chokladyta på dina Cake Pops. Det är viktigt att chokladen inte smälter för fort eller på för hög värme, för då är risken stor att den blir grynig. Häll också upp strössel på olika fat.
 
När all choklad har smält är det dags att doppa bollarna tills de är täckta med choklad. Ifall du sedan ska doppa dem i strössel så måste du vara snabb. Chokladen måste torka ett par sekunder men inte för länge då den stelnar väldigt fort. Så låt den torka i 5 sekunder innan du rullar dem i strössel. När du är nöjd med din dekoration så är det bara att sticka ner dem i det du har gjort i ordning för att de ska stå stadigt.
Cake Pops förvaras bäst i kylen i 2-3 dagar.
 
LYCKA TILL! ♡
4 kommentarer
Godis

Marshmallow Pops

Här om dagen gjorde jag Marshmallow Pops.
Det är Chokladdoppade Marshmallows på en pinne.
 
Jag började med att ta fram vanliga grillpinnar, sedan målade jag dem med nagellack i olika färger.
Lät dem stå ute på balkongen över natten så att den starka doften skulle försvinna och så att jag kunde vara säker på att de skulle torka ordentligt.
 
Sedan smälte jag 100 gram Marabou mjölkchoklad i ett vattenbad på svag värme.
Jag doppade spetsen av grillpinnen i chokladen innan jag tryckte i den i en Marshmallow, det gjorde jag för att vara säker på att pinnen skulle sitta kvar.
Sedan doppade jag Marshmallows i chokladen. Lät dem sedan torka jättelite innan jag doppade dem i strössel av olika slag.
Det gäller verkligen att vara försiktig så att dina Marshmallows inte smälter. Blås mycket på dem och se till att de är någorlunda torra innan du sticker ner dem i sockret.
Sedan stack jag som sagt ner dem i en glasskål som var fylld med strösocker. På så vis står pinnarna stadigt.
 
Det är nu bara fantasin som sätter stopp för hur just dina Marshmallow Pops ska se ut!
 
LYCKA TILL! ♡
4 kommentarer
Blandat

Purjolökssås

Idag har jag ätit panerad torstfilé, kokt potatis och purjolökssås.

Jag vill bara tipsa er om denna extremt goda sås som ni måste prova!
 
Ingredienser:
1 purjolök
5 dl crème fraîche
1 buljongtärning (grönsak)
Citronpeppar
 
Hacka och skölj purjolöken noga.
Fräs den i lite smör i en kastrull. Löken ska bli mjuk men den ska inte få färg.
När löken är tillräckligt mjuk häller du i crème fraîchen och smular sedan ner buljongtärningen.
Låt det småkoka i ett par minuter och smaka av med citronpeppar.
 
Smaklig måltid! ♡
Kommentera
Mjuka kakor

Saftig sockerkaka med vaniljsmak

 Ingredienser:
50 gram smör
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 dl mjölk
2 msk vaniljsocker
 2 tsk bakpulver
+
Smör och ströbröd till att bröa formen
(Då jag inte hittade något ströbröd hemma när jag bakade sockerkaka så använde jag mig av lite vetemjöl istället, vilket faktiskt blev mycket bättre än ströbröd)
 
Sätt ugnen på 175°C
Smält smöret i en kastrull på låg värme, och låt sedan det svalna.
Vispa ägg och socker tills det blir vitt och poröst.
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och vänd ner det i äggsmeten. 
Blanda tillsist ner det smälta, avsvalnade smöret samt mjölken i äggsmeten.
Vispa ihop allt med en elvisp.
 Smöra och bröa en sockerkaksform och häll smeten i formen.
Grädda längst ner i ugnen i ca 30 minuter.
Kontrollera med en teststicka att kakan är färdig innan du tar ut den ur ugnen.
 
LYCKA TILL! ♡
 
6 kommentarer
Muffins

Chokladmuffins med kolatäcke

 

 
Ingredienser till muffins:
200g smör (går också bra med margarin)
5 dl strösocker
4 ägg
3 dl vetemjöl
8 msk kakao
4 tsk vaniljsocker
2 krm salt
———————-
30 folieformar (av mazarintyp)
 
 
Sätt ugnen på 200°C
 Smält smöret i en kastrull på låg värme.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i äggsmeten.
Häll sedan i det avsvalnade smöret och vispa ihop till en jämn smet.
 
Sätt ut så många formar det får plats på en plåt.
Fyll sedan alla formar till hälften.
Sätt in plåten i mitten av ugnen i ca 9-12 minuter.
Det är svårt att säga exakt vilken tid ni ska sätta klockan på då alla har olika ugnar.
Man får hålla koll och sticka ner en tandperate i en muffins, ifall stickan inte blir kladdig så är de klara.
 
Medan muffinsplåtarna står i ugnen kan du passa på att göra fyllningen, eller ”kolatäcke” som jag kallar det.
 
Fyllningen:
100g smör
2 tsk vetemjöl
4 msk strösocker
4 tsk kakao
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt mjöl, socker och kakao.
Rör om till en slät smet.
Tillsätt sedan mjölken och grädden och rör om ordentligt.
Låt det koka ihop på svag värme tills det tjocknar, ca 5 minuter, och låt det svalna något.
Häll det sedan i formarna, inte så att det täcker hela muffinsen, utan lämna en kant runt om.
Ställ sedan in alla muffins i frysen och låt stelna ordentligt.
Plocka fram precis innan servering. De smakar som alla bäst när de är lite halvtinade.
Servera gärna med bär och vispad grädde till!
 
LYCKA TILL! ♡

 
 
 
4 kommentarer
Tårtor

Nutella Semifreddo

ca 8-10 port.
Ingredienser:
2 marängbottnar
4 ägg
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde
1 burk Nutella – 400g
Separera äggulor från vitor.
Det är viktigt att skål och visp till vitorna är rena.
Vispa vitorna till ett fast skum med 1 msk socker.
Vispa gulorna luftiga med 1 msk socker
Vispa grädden i en skål för sig tills den blir lagom hård.
Lägg en marängbotten i formen och krossa den andra i en påse.
Ta bort locket och folien på nutellaburken och värm den sedan i Micron i 30 sek.
Vänd nu varsamt ihop äggvitorna + gulorna med grädden och den krossade marängen.
Ringla ner all Nutella samtidigt som du vänder om smeten, så att det blir som ränder i smeten.
Fyll upp smeten i en springform, över marängbottnen.
Frys tårtan i minst 4 timmar innan servering, men gärna över natten.
Servera gärna med bär till!
LYCKA TILL! ♡
4 kommentarer
Blandat

Välkomna

Hej & välkomna!
 
Frida heter jag och jag driver bloggen www.fridaviktorias.se och har gjort det i snart två år. Jag älskar att blogga och visa fina bilder. Responsen från alla läsare gör det hela ännu roligare. Jag har länge velat rikta in mig på någonting specifikt i bloggen men inte riktigt vetat hur jag ska kunna göra det. Många läsare gillar dagens outfit- bilderna, andra gillar skönhetstips medan vissa gillar att bara kolla på bilderna. Jag vet också att det är många som är just mat- och bak intresserade så det är därför jag valt att starta upp denna blogg. Jag älskar att baka, det är min stora passion och jag vill visa bilder- och skriva om allt jag bakar. Jag vill dela med mig av mina kunskaper för att inspirera er alla. Det kommer nog gynna både mig och er. Jag har redan en hel hög med inlägg/recept som väntar på att få publiceras. Jag kommer även att skriva ut recept och visa bilder på mat. Men framför allt så är det bakning som gäller, därav det otroligt töntiga namnet på bloggen 🙂
 
Detta ska bli så otroligt roligt och jag hoppas att ni också kommer att tycka det! Att få starta upp en ny blogg, helt från start med egen design och allt, det är nog det bästa. Jag har lite kvar att fixa med, och väntar även på ett godkännande av en egen domän.
 
Välkomna
4 kommentarer