Åh, äntligen är vi hemma efter en underbar helg i Uddevalla på EnduroSM.
Och äntligen är jag tillbaka med bakningen! Så himla efterlängtat även fast det bara gått tre dagar.
Och äntligen är jag tillbaka med bakningen! Så himla efterlängtat även fast det bara gått tre dagar.
Till dessa Baguetter gjorde jag även hemgjort smör.
Att kärna sitt eget smör är både kul, enkelt och gott!
Detta smör är med smak av Himalayasalt & Vitlök – ljuvlig kombination!
Att kärna sitt eget smör är både kul, enkelt och gott!
Detta smör är med smak av Himalayasalt & Vitlök – ljuvlig kombination!
Nu ska ni få ta del av detta superenkla recept som ger underbart goda baguetter!
Ingredienser:
50 g Jäst
5 dl Vatten, 37°C
50 g Jäst
5 dl Vatten, 37°C
1 1/2 msk Olivolja
12 1/2 dl Vetemjöl
2 1/2 tsk Salt
12 1/2 dl Vetemjöl
2 1/2 tsk Salt
Gör så här:
Börja med att röra ut jästen i vattnet.
Tillsätt olja och salt.
Arbeta in vetemjölet och jobba ihop en fin och smidig deg.
Låt sedan degen jäsa under bakduk i 1 timme.
–
Sätt ugnen på 250°C.
Stjälp upp degen på ett väl mjölat bakbord.
Dela degen i tre lika stora delar och vrid ut dem till baguetter.
Klä en plåt med bakpapper och lägg över baguetterna.
Pudra över mjöl och låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
–
Grädda baguetterna i mitten av ugnen i 20-25 minuter.
Låt bröden svalna på galler.
Börja med att röra ut jästen i vattnet.
Tillsätt olja och salt.
Arbeta in vetemjölet och jobba ihop en fin och smidig deg.
Låt sedan degen jäsa under bakduk i 1 timme.
–
Sätt ugnen på 250°C.
Stjälp upp degen på ett väl mjölat bakbord.
Dela degen i tre lika stora delar och vrid ut dem till baguetter.
Klä en plåt med bakpapper och lägg över baguetterna.
Pudra över mjöl och låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
–
Grädda baguetterna i mitten av ugnen i 20-25 minuter.
Låt bröden svalna på galler.
Serveras gärna ljumma med Vitlökssmör! 🙂
LYCKA TILL! ♡
Gud så gott det lät, måste prova när jag har lite bättre med tid!
Tack för ett bra recept. Hade ett paket jäst hemma som skulle gå ut snart så jag testade göra dessa. Dom blev riktigt goda! Tycker dom man köper ofta har så hårda kanter men domhär blev perfekta 🙂
Om man skulle vilja ha dom lite nyttigare, vad ska man byta ut vetemjölet mot då? Fullkornsmjöl/rågmjöl?
Jag bakade dessa baguetter till en soppa som vi åt till kvällsmat. Det var faktiskt första gången som jag bakade baguetter och de blev sååå goda så detta kommer jag lätt att göra igen! Tack för receptet och tack för en blogg med bra recept!
Vad roligt att höra!! De är verkligen såå goda! 🙂 Tack själv snälla du! Kram <3
Jag bakade dessa baguetter till en soppa som vi åt till kvällsmat. Det var faktiskt första gången som jag bakade baguetter och de blev sååå goda så detta kommer jag lätt att göra igen! Tack för receptet och tack för en blogg med bra recept!
Vad roligt att höra!! De är verkligen såå goda! 🙂 Tack själv snälla du! Kram <3
Jag bakade dessa baguetter till en soppa som vi åt till kvällsmat. Det var faktiskt första gången som jag bakade baguetter och de blev sååå goda så detta kommer jag lätt att göra igen! Tack för receptet och tack för en blogg med bra recept!
Vad roligt att höra!! De är verkligen såå goda! 🙂 Tack själv snälla du! Kram <3