Det finns inte mycket annat att säga om dessa kakor än att dem är SÖTA. Både till utseendet och i smaken.
Jag har tyvärr inga andra bilder då dessa var kakor på beställning, så jag var väldigt stressad och var tvungen att åka iväg med kakorna så fort de var klara.. Men dessa bilder får duga! Första bilden uppe till vänster visar ju precis innan gräddning, och de andra bilderna visar när kakorna är klara med dekorationen!
Jag har tyvärr inga andra bilder då dessa var kakor på beställning, så jag var väldigt stressad och var tvungen att åka iväg med kakorna så fort de var klara.. Men dessa bilder får duga! Första bilden uppe till vänster visar ju precis innan gräddning, och de andra bilderna visar när kakorna är klara med dekorationen!
Ingredienser:
90 g rumsvarmt smör
1 1/4 dl socker
1 litet ägg
3 1/5 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
50 g mörk choklad
–
Kristyr (florsocker + äggvita)
Mörk choklad (ca 30 g)
1 1/4 dl socker
1 litet ägg
3 1/5 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
50 g mörk choklad
–
Kristyr (florsocker + äggvita)
Mörk choklad (ca 30 g)
Börja med att sätta ugnen på 175°C, och klä två plåtar med bakplåtspapper.
Vispa smör och socker poröst, tillsätt sedan ägget.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke för sig och rör sedan ner dem i smörsmeten.
Arbeta ihop en smidig deg.
Dela degen i två delar, tag upp ena delen på bakbord.
Smält 50 g choklad och arbeta in i den andra deghalvan.
Kavla ut varje deg mellan två bakplåtspapper, tänk er tjockleken av pepparkaksdeg.
Lägg in i frysen med bakplåtspapperna kvar i cirka 5 minuter.
Dra sedan bort de översta bakplåtspapperna och tryck ut 18 stora cirklar, hälften ljusa och hälften mörka, och 36 små cirklar, hälften av varje där också.
Lägg en stor cirkel på bakplåtspappret, sen en mindre cirkel av den andre färgen i nedre delen av den stora cirkeln. Dela sen en till liten cirkel på mitten och sätt dit som öron.
Fortsätt så tills du har fyllt plåten.
Grädda sedan kakorna i mitten av ugnen i 9-11 minuter.
Fortsätt så tills du har fyllt plåten.
Grädda sedan kakorna i mitten av ugnen i 9-11 minuter.
När kakorna har svalnat så rör du ihop kristyr och smälter mörk choklad.
Spritsa sedan på ögonvitor på alla kakor och sen en pupil med mörk choklad på alla.
Sedan gör du munnen och nosen – i kristyr på dom med mörk nos, och choklad på dom med ljusa nosar.
Spritsa sedan på ögonvitor på alla kakor och sen en pupil med mörk choklad på alla.
Sedan gör du munnen och nosen – i kristyr på dom med mörk nos, och choklad på dom med ljusa nosar.
LYCKA TILL! ♡
Sååå fina. Ska genast fara och handla så jag kan baka och frysa ner till lilltjejens födelsedag! 🙂
Sååå fina. Ska genast fara och handla så jag kan baka och frysa ner till lilltjejens födelsedag! 🙂
Åh vad roligt!! Hoppas att de blev bra? 🙂
Tack så mycket för receptet! Jag bakade dessa som avskedspresent till mina kollegor igår och det uppskattades!