
Och idag ska ni få ta del av mitt recept på just hemgjort glass. Inte vilken glass som helst, utan en glass med en oslagbar smakkombination – Jordgubb & Dulce de leche. Smaken är verkligen bortom denna värld.


Så idag ska ni få ta del av detta fantastiska recept!
Ingredienser:
550 g Jordgubbar
1 3/4 dl Strösocker
4 1/2 dl Standardmjölk
4 1/2 dl Vispgrädde
9 Äggulor
2 1/2 msk pressad Citron
1 Vaniljstång
4 1/2 msk Dulce de leche
Gör så här:
Börja med att rensa och dela jordgubbarna.
Lägg dem i en bunke och strö över 1 msk strösocker, låt stå och dra en stund.
Häll mjölk och grädde i en tjockbottnad kastrull.
Dela vaniljstången och skrapa ur kornen, lägg både korn och stång i kastrullen.
Värm mjölkblandningen tills det nästan börjar koka.
Tag av från värmen och låt svalna i 15 minuter.
Vispa socker och äggulor luftigt och pösigt med en elvisp.
Tag upp vaniljstången och häll mjölkblandningen över äggulorna under konstant vispning.
Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm under omrörning tills den börjar tjockna.
Kör jordgubbarna till grovt ”mos” i en mixer.
Häll ner ”jordgubbsmoset” i glassblandningen.
Blanda sedan ner dulce de leche och citronsaft, rör om så att allt blandas.
Frys glassen i glassmaskin eller i vanlig frys.
Om du väljer vanlig frys så häller du upp glassen i en form.
Ställ in den i frysen i 20 minuter, tag sedan ut formen och rör om ordenligt i glassen.
Gör så var 20e minut i ca 3 timmar – det förhindrar att glassen blir isig.
Låt sedan glassen stå i frysen över natten och tag fram den 20 minuter innan servering!
Börja med att rensa och dela jordgubbarna.
Lägg dem i en bunke och strö över 1 msk strösocker, låt stå och dra en stund.
Häll mjölk och grädde i en tjockbottnad kastrull.
Dela vaniljstången och skrapa ur kornen, lägg både korn och stång i kastrullen.
Värm mjölkblandningen tills det nästan börjar koka.
Tag av från värmen och låt svalna i 15 minuter.
Vispa socker och äggulor luftigt och pösigt med en elvisp.
Tag upp vaniljstången och häll mjölkblandningen över äggulorna under konstant vispning.
Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm under omrörning tills den börjar tjockna.
Kör jordgubbarna till grovt ”mos” i en mixer.
Häll ner ”jordgubbsmoset” i glassblandningen.
Blanda sedan ner dulce de leche och citronsaft, rör om så att allt blandas.
Frys glassen i glassmaskin eller i vanlig frys.
Om du väljer vanlig frys så häller du upp glassen i en form.
Ställ in den i frysen i 20 minuter, tag sedan ut formen och rör om ordenligt i glassen.
Gör så var 20e minut i ca 3 timmar – det förhindrar att glassen blir isig.
Låt sedan glassen stå i frysen över natten och tag fram den 20 minuter innan servering!


LYCKA TILL! ♡
Så gaaaaalet läckra foton!!! Å det ser riktigt njutbart ut!!
Tusen tack snälla du! Vad glad jag blir 🙂 kram!
Så gott! Jättefina bilder! 🙂
Tusen tack fina du!! 🙂 Kram.
åh…gud vad gott det såg ut =) mums =)
Det är supergott!! 🙂
Ser gott ut 🙂
Det ÄR gott! 🙂
åh ser gott ut. Måste prova i sommar!:)
Det tycker jag verkligen att du ska göra! Kram
Åh den glassen passar verkligen perfekt till sommarvädret! Och måste även berömma bilderna, så himla vackra! 🙂
Åh vad ni alla gör mig glad! Tack så hemskt mycket fina du!! Kram
Så gott 🙂
Ja, verkligen supersmarrigt 🙂
Nämen nomnomnomnomnomnomnom va gott det ser ut!!!!
Åh gud vad gott!
Å det där såg riktigt gott ut! 🙂
Det är riktigt gott kan jag lova! 🙂
Men åh, hah det såg ju inte lagom gott ut!
Hehe.. 😉
Muums!
Ja, Muuuuuuuuums!! 🙂
Mums!
MUMS var ordet! 🙂
Åh, ser underbart ut! Superfina bilder också 🙂 kram
Tack så hemskt mycket fina du! 🙂 Kram!
så fina bilder… åh va gott
Tack så mycket snälla du! 🙂
åh, gott
Så gott det såg ut 🙂
Det ÄR gott! 🙂 Kram
Ååh såg riktigt gott ut, blev sugen på glass nu!
Den är himmelsk! 🙂
Åh, jag tycker att det är så svårt att få till glass! Konsistensen blir alltid knasig för mig. Hur är denna i konsistensen? Kan man greja den även om man är relativt oskillad inom bak och matlagning?
Viktigt att poängtera är att hemgjord glass inte borde jämföras med köpt glass i konsistensen. Tänk vad mycket "skit" det finns i köpt glass som bland annat gör att konsistensen är som den är. Så hemgjord glass är mer äkta glass tycker jag. Denna glass blir jättebra i konsistensen och den kan du absolut göra utan att ha några speciella förkunskaper. Var bara noga med att röra om i glassen var 20e minut om du inte kör den i en glassmaskin, annars blir den isig! 🙂 Lycka till!
åh så gott det ser ut!
Det är supergott! Kram fina du
Mums! 🙂
Åh vad gott 🙂
Ja, supergott! 🙂
Waow så gott 😀 Hemmagjort är ju nästan bäst i alla lägen!!
I ALLA lägen faktiskt! 😉
Så härliga bilder och så gott det ser ut! Helt himmelskt!
Tack så mycket snälla du! Kram 🙂
Mums!!
åh herre va gott de där såg ut!! perfekt när det är sol och varmt ute, kanske borde testa 😀
Åh, så grymt gott och så vackert 🙂
Tack så hemskt mycket snälla du!! Kram
MUMS! 😀 lär testas! 😀
Det tycker jag verkligen! 🙂
WOW, vackraste jag sett!! … Så sugen !
Det ser supergott ut! Fina bilder också! 🙂
Tusen tack snälla du! 🙂
Åh vad jag älskar din blogg! Så himla roligt att kolla igenom alla fina bilder och recept 😀
Så himla fint, skulle inte se lika bra ut om jag försökte mig på att göra glass haha 😉
Jodå, det skulle det säkert göra! Tack & Kram 🙂
Grymt snyggt blev det! 🙂
jag säger bara mums!
Gott med glass!
Så jäkla härliga bilder! Så jäkla grymma att jag var tvungen att hjärta en till Weheartit!
Du bjur oxå hörde jag? :*
Fasen vad gott. SERIÖST! VILL HA NU! Galet gott ser det ut.
Krraaam 😉
KOM OCH ÄT DÅ!!! 😀 Kram!
Så underbara bilder i din blogg. Nu blir man riktigt sugen på att göra glass. Får damma av min gamla glassmaskin igen.
Åh vad gott!
gillar du musik, missa inte min blogg intervjuar band varje dag
http://ghgumman.blogg.se/
http://www.facebook.com/mosanmusikfriket?ref=hl
Det ser underbart gott ut! 🙂
Ser grymt gott ut!
Mums 😀
Sjutton vaaa gotttt 🙂
Åhh så gott! 🙂
Åh va gott!
Åhh vad gott det ser ut!