Muffins

Rabarbermuffins med Vanilj, Kanel, Citron & Crumble


Finns det någon här som ännu inte har bakat med rabarber i år?
Det känns som att alla sociala medier inom bakning innehåller någon form av rabarber. Det tycker jag är jätteroligt och väldigt inspirerande att det finns så himla mycket olika att göra med dessa fantastiska bladskaft.
 
Mitt bidrag till Rabarber-hysterin är muffins. Himmelska Rabarbermuffins med en touch av Vanilj, Citron och Kanel, toppad med Smuldeg!
 
 
Dessa muffins är något utöver det vanliga. Rabarber, Kanel, Vanilj, Citron och Smuldeg i samma. 
Jag tror inte ens att ni kan tänka er hur dessa smakar. De är ljuvliga!
 
 
Ingredienser:
2 Ägg
1 1/3 dl Strösocker
2 tsk Vaniljsocker
100 g Smör
1 1/4 dl Mjölk
3 3/4 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
1 krm Salt

Fyllning:

180 g Rabarber
1 msk Smör
1 1/2 msk Strösocker
1 1/2 msk malen Kanel

Smuldeg:
 50 g Smör
1 1/2 dl Havregryn
1/2 dl Strösocker
1/2 dl Vetemjöl
Skalet av 1/2 Citron

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 225°C.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker ljust och luftigt i en bunke.
Smält smöret och häll sedan ner mjölken i kastrullen så att smöret blir ljummet.
Rör sedan ner mjölkblandningen i äggsmeten och rör om.
Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke för sig och häll sedan ner det under omrörning i äggsmeten.
Ställ ut 14 muffinsformar i en muffinsplåt och full dem med lika mycket smet i varje.

Skär rabarberna i små bitar och stek dem mjuka i smör.
Strö över kanel och socker och stek ett par minuter på väldigt låg värme.
Låt dem sedan svalna en stund innan du klickar ner det i muffinsformarna.

Nyp ihop alla ingredienser till smuldegen i en bunke.
Arbeta ihop till en jämn och fin smuldeg.
Strö sedan smuldegen över muffinssmeten i alla formar.

Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter.

 
 
LYCKA TILL! ♡
 
första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Frida
9 years ago

Låter supersmarrigt! Vad fin den nya designen är förresten :D!

Anonymous
Reply to  Frida
9 years ago

Tack så hemskt mycket, vad glad jag blir! Kram 🙂

Veronica
9 years ago

Ser super gott ut 🙂

Anonymous
Reply to  Veronica
9 years ago

Det är suuupergott! 🙂 Kram

Anonymous
Anonymous
9 years ago

gott _D

Saga
Saga
9 years ago

Jag ska prova att baka dem i eftermiddag:)
Älskar din blogg så bra

Anonymous
Reply to  Saga
9 years ago

Åh vad roligt! Vad glad jag blir 🙂 Tusen tack snälla du! Blev dem bra? 🙂

Therese
Therese
8 years ago

Det här är det godaste jag har bakat med rabarber!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Therese
8 years ago

Jag håller med!!! SÅ gott!!!

Nästa inlägg

Mini-Äppelpaj

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x