Finns det någon här som ännu inte har bakat med rabarber i år?
Jag tror inte ens att ni kan tänka er hur dessa smakar. De är ljuvliga!
2 Ägg
1 1/3 dl Strösocker
2 tsk Vaniljsocker
100 g Smör
1 1/4 dl Mjölk
3 3/4 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
1 krm Salt
Fyllning:
1 msk Smör
1 1/2 msk Strösocker
1 1/2 msk malen Kanel
Smuldeg:
50 g Smör
1 1/2 dl Havregryn
1/2 dl Strösocker
1/2 dl Vetemjöl
Skalet av 1/2 Citron
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 225°C.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker ljust och luftigt i en bunke.
Smält smöret och häll sedan ner mjölken i kastrullen så att smöret blir ljummet.
Rör sedan ner mjölkblandningen i äggsmeten och rör om.
Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke för sig och häll sedan ner det under omrörning i äggsmeten.
Ställ ut 14 muffinsformar i en muffinsplåt och full dem med lika mycket smet i varje.
–
Skär rabarberna i små bitar och stek dem mjuka i smör.
Strö över kanel och socker och stek ett par minuter på väldigt låg värme.
Låt dem sedan svalna en stund innan du klickar ner det i muffinsformarna.
–
Nyp ihop alla ingredienser till smuldegen i en bunke.
Arbeta ihop till en jämn och fin smuldeg.
Strö sedan smuldegen över muffinssmeten i alla formar.
–
Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter.
Ser super gott ut 🙂
Det är suuupergott! 🙂 Kram
gott _D
Låter supersmarrigt! Vad fin den nya designen är förresten :D!
Tack så hemskt mycket, vad glad jag blir! Kram 🙂
Jag ska prova att baka dem i eftermiddag:)
Älskar din blogg så bra
Åh vad roligt! Vad glad jag blir 🙂 Tusen tack snälla du! Blev dem bra? 🙂
Det här är det godaste jag har bakat med rabarber!
Jag håller med!!! SÅ gott!!!