“A little bit of heaven”, skulle beskriva dessa cupcakes bra.
Smaken är bortom denna värld. Att de är i miniformat är ett stort plus, det blir inget kladd och man behöver inte få dåligt samvete om man skulle råka äta två..
Smaken är bortom denna värld. Att de är i miniformat är ett stort plus, det blir inget kladd och man behöver inte få dåligt samvete om man skulle råka äta två..
Det är Vaniljcupcakes med Jordgubbs- och Hallonfrosting. Toppade med Jordgubbar och Strössel.
Vet ni vad det bästa är?
Att muffinsformarna är McDonald’s Ketchupformar!!
Hur bra är inte det? 🙂
Nu ska nI få ta del av detta recept.
Ingredienser:
100 g Smör
1 dl Strösocker
2 Ägg
1 1/2 dl Vetemjöl
1 1/2 msk Vaniljsocker
1 tsk Bakpulver
100 g Smör
1 dl Strösocker
2 Ägg
1 1/2 dl Vetemjöl
1 1/2 msk Vaniljsocker
1 tsk Bakpulver
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C.
Smält smöret på låg värme i en kastrull.
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt med elvisp.
Häll försiktigt i det avsvalnade smöret och rör ihop.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke för sig och rör försiktigt ner det i äggblandningen.
Fyll formarna till 2/3 och grädda muffinsen i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter.
Börja med att sätta ugnen på 175°C.
Smält smöret på låg värme i en kastrull.
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt med elvisp.
Häll försiktigt i det avsvalnade smöret och rör ihop.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke för sig och rör försiktigt ner det i äggblandningen.
Fyll formarna till 2/3 och grädda muffinsen i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter.
Frosting:
25 g jordgubbar
25 g Hallon
150g philadelphiaost
0.5 dl florsocker
0.5 dl vispgrädde
–
Mixa jordgubbar och hallon med stavmixer eller i matberedare.
Vispa samman jordgubb/hallonpuré, färskost och florsocker med elvisp.
Tillsätt vispgrädden lite i taget.
Fortsätt vispa till en fluffig och hård frosting.
Spritsa toppingen på cupcakesen.
Garnera gärna med lite strössel eller färska bär.
25 g jordgubbar
25 g Hallon
150g philadelphiaost
0.5 dl florsocker
0.5 dl vispgrädde
–
Mixa jordgubbar och hallon med stavmixer eller i matberedare.
Vispa samman jordgubb/hallonpuré, färskost och florsocker med elvisp.
Tillsätt vispgrädden lite i taget.
Fortsätt vispa till en fluffig och hård frosting.
Spritsa toppingen på cupcakesen.
Garnera gärna med lite strössel eller färska bär.
LYCKA TILL! ♡
fyyy vad gott!!
fyyy vad gott!!
fyyy vad gott!!
fyyy vad gott!!
fyyy vad gott!!
fyyy vad gott!!
fyyy vad gott!!
fyyy vad gott!!
fyyy vad gott!!
fyyy vad gott!!
fyyy vad gott!!
fyyy vad gott!!
MUMS! :-O
Jaa!!
Så söta och mumsiga de såg ut! Fina bilder 😀
Så smart med ketchupformar fr Mc Donalds, kan man köpa dom där? 😉 Ser jättegott ut, hur många blir det på receptet som du har ?
Mm vad gott,dina recept är väldigt bra och vi får mycket inspiration av dig.Kram
Hej
Jag undrar om det är bäst med färska eller frysta bär till frostingen?
Dessa skall jag göra till helgens fest! Kan de frysas? Innan frosting tas på menar jag…
Absolut kan du frysa dem. Lycka till och hoppas att ni får en superfin fest! 🙂 Kram!
…eller göras dagen innan…
Mina står i ugnen nu, jag fick ut 21 formar. Det var lite jobbigt att sno ketchup formarna på McDonalds men efter att ha smakat smeten var det så värt det! Sååå gott jag kan knappt vänta på att det ska bli färdigt!
Hihi, knasboll! Nästa gång är det bara fråga dem om du får ta några för att du ska baka, då säger de med all säkerhet “javisst”! Hoppas de blev goda!! Stor kram. <3
Vad har jag gjort för fel när frostingen blev alltför lös??
Hej Frida! Kan man använda frysta jordgubbar & hallon eller måste det vara färska?
Älskar din blogg!
Kram!
Hej
Oj första gången jag gör frostig och den blev lös och rinner
Vad ska jag göra?
Har jag vispat för länge?
Hej, tänkte kolla med dig om du minns hur många cupcakes det blev på detta receptet. Tänkte göra dessa till vårt dop så behöver veta hur många satser jag ska göra. Tack på förhand 🙂