10 dl Vetemjöl
4 dl Mjölk
50 g Jäst
25 g Smör eller Margarin (rumstempererat)
2 tsk Rapsolja
1 msk Strösocker
1 Ägg
1 tsk Salt
1 Ägg
Vallmofrön
Tag fram en baksmaskin med degkrok.
Häll mjölken i en kastrull och värm upp den till 37°.
Medan mjölken värms – mät upp vetemjölet i ett litermått och häll det i bunken till bakmaskinen.
Tillsätt smör, olja, socket, salt och smulad jäst i mjölet.
Kör det sedan så att allt blandas ordentligt.
Dela sedan degen i 2 delar och rulla ut dem till längder.
Dela varje rulle i 8 bitar som du sedan rullar till runda bollar.
Tag först en ”blomspruta” med ljummet vatten och spraya i luften så att alla bollar fuktas lite.
Pensla sedan på lite ägg på varje bulle. Tänk på att för mycket ägg på bullarna ger en bränd hinna.
Strö sedan på vallmofrö på alla bullar
Gräddas i ugnen på 225° i ca 10 minuter.
Låt dem sedan svalna på ett galler.