Allmänt

Vallmobullar

Dessa Vallmobullar är enligt mig det perfekta frukostbrödet, för alla! 🙂
 
Ingredienser:
10 dl Vetemjöl
4 dl Mjölk
50 g Jäst
25 g Smör eller Margarin (rumstempererat)
2 tsk Rapsolja
1 msk Strösocker
1 Ägg
1 tsk Salt
 
För pensling & dekoration:
1 Ägg
Vallmofrön
 
 
Gör såhär:
Tag fram en baksmaskin med degkrok.
Häll mjölken i en kastrull och värm upp den till 37°.
Medan mjölken värms – mät upp vetemjölet i ett litermått och häll det i bunken till bakmaskinen.
Tillsätt smör, olja, socket, salt och smulad jäst i mjölet.
Kör det sedan så att allt blandas ordentligt.
Tillsätt sedan mjölken och ägget i mjölblandningen.
Arbeta ihop degen på hög hastighet i ca 2 minuter.
Låt sedan degen jäsa under en bakduk i 30 minuter.
Stjälp upp den jästa degen på ett mjölat bakbord och arbeta den smidig med lite extra mjöl.
Dela sedan degen i 2 delar och rulla ut dem till längder.
Dela varje rulle i 8 bitar som du sedan rullar till runda bollar.
Lägg bollarna på en plåt och låt jäsa under en bakduk i ytterligare 20 minuter.
 
När bollarna har jäst sin tid så är det dags för garnering.
 Tag först en ”blomspruta” med ljummet vatten och spraya i luften så att alla bollar fuktas lite.
Pensla sedan på lite ägg på varje bulle. Tänk på att för mycket ägg på bullarna ger en bränd hinna.
Strö sedan på vallmofrö på alla bullar
Gräddas i ugnen på 225° i ca 10 minuter.
Låt dem sedan svalna på ett galler.
 
Äter man inte upp alla 16 på två-tre dagar så är det perfekt att frysa in dem!
 
LYCKA TILL! ♡
26 kommentarer
Blandat

Mitt bästa bakminne

Det bästa bakminnet jag har från när jag var liten är när mamma varje jul gjorde sin egna pepparkaksdeg. Det är ett recept som inte går att jämföra med något annat. Jag tror att jag ska dela med mig av det till er när det börjar närma sig jul. Det är ni värda, och efter det kommer ni  aldrig mer vilja baka pepparkakor med någon annan deg. Det roliga angående detta var att denna deg ska stå över natten efter man har kokat ihop den. Och det var då den var som godast, under natten. Så varje jul, just den natten som degen skulle stå och vila, så smög jag och min bror upp när vi egentligen skulle sova. Vi gick in till köket, tog en varsin sked och satte oss på diskbänken med kastrullen emellan oss. Om degen tog slut och mamma blev lite småsur? – Ja. Men ibland satt även hon och pappa med oss i köket på natten och åt av degen. Efter ett par år så hörde det till. Så då gjorde vi dubbla satser av denna pepparkaksdeg och sedan satt vi där hela familjen, mitt i natten, och åt pepparkaksdeg tills våra magar sa ifrån. Mamma sa alltid ”det är okej bara för att det endast är en gång om året” och skrattade. Det är mitt bästa bakminne från när jag var liten.
 
Vilket är ditt bästa bakminne? Dela gärna med er! 🙂
6 kommentarer
Blandat

Vem är jag?

 

Jag har fått lite önskemål om att jag ska skriva ihop ett inlägg om vem jag är.
 
Bilden ovan är tagen igår. Jag har precis klippt av mig lite mer än två dm av mitt långa hår. Det gjorde jag här om kvällen när jag var otdentligt uttråkad. Jag har gått frisörutbildning och vet vad jag gör, så det handlar inte om att jag drog fram en kökssax och klippte rakt av. Jag blev nöjd med resultatet och stortrivs i mitt korta hår!
Vanligtvis brukar jag baka när jag inte har så mycket annat för mig. Baka eller inventera webshopslager.
Ja, jag driver alltså en webshop. Här hittar ni den. Jag älskar att jobba med webshopen. Att få köpa in nya produkter, lägga upp dem på sidan och packa ordrar. Det är roligt även fast det kan vara mycket att göra ibland. När jag inte jobbar med webshopen så bloggar jag på mina två bloggar. Jag driver en personlig blogg som ni hittar här, samt denna blogg. Min bakblogg som faktiskt har blivit Sveriges 34e största. Det känns stort och otroligt roligt. Jag älskar att baka. Jag har alltid gillat att vara med i köket och när mamma bakade så var jag givetvis där och hjälpte till med mina små knubbiga händer som liten. Allra bäst var jag på att slicka och kladda i skålen.
 
Annars är jag en glad och sprallig 20-årig tjej från Örebro. Jag har väldigt lätt till skratt och tänker alltid på mig själv i sista hand. Jag är lyckligt förlovad med en Enduroförare från Dalarna, han heter Robert och är tre år äldre än mig. Jag är nykterist sedan länge. Jag är även matte år en liten Yorkshireterrier som heter Alice, hon är för övrigt den bästa provsmakaren någonsin. Jag älskar livet och gör det bästa av alla mina dagar. Att baka är det bästa jag vet och det fungerar som terapi för mig. Jag gillar även att fota det jag bakar och just därför startade jag denna bakblogg. Det kändes så självklart på något vis och jag ångrar inte en enda sekund att jag gjorde det!
 
Hoppas att ni trivs här med mig och hittar något som ni gillar.
Kom gärna med förslag på vad ni vill att jag ska baka- och visa mer av här i bloggen! 🙂
16 kommentarer
Choklad, Lakrits

Polka- & Lakritsbräck


Dessa är jättegoda och det är endast fantasin som sätter stopp för hur just dina ska smaka! 🙂

Ingredienser:

400 g Vit choklad
25 g Polkakarameller
25 g Lakritskarameller

Krossa polkakaramellerna och Lakritskaramellerna i en mortel. Vill du göra två (eller fler) olika bräck så är det bara att mortla karamellerna var för sig.
Lägg chokladen i en värmetålig skål.
Ställ skålen i vattenbad och smält chokladen på svag värme under omrörning.
Det gäller att vara riktigt försiktig så att den inte blir för varm, för då grynar sig chokladen.
(Vit choklad är svårare att smälta än mörk och ljus då den grynar sig lättare.)
När chokladen smält helt så är det dags att hastigt vända ner de krossade karamellerna. 
  Bred ut smeten på ett bakplåtspapper, och om du vill göra olika former så är det nu du sa göra det genom att till exempel göra cirklar när du häller ut chokladen.
Det går även att hälla ut all choklad över pappret och sedan bryta den i bitar när den svalnat.
Låt det sedan ligga och svalna.

Förvaras svalt!

LYCKA TILL! ♡

 
 
   
   
   
   
Kommentera
No bake

Energibars

1 röster
Ingredienser:
250 g Smör
10 dl Havregryn
1 dl Brunt farinsocker
0,5 dl Strösocker
3 msk Vetemjöl
3 msk Honung (alt. ljus sirap)
12 torkade Aprikoser (hackade)
2 dl hackade Nötter
1 dl Russin
4 msk torkade Solroskärnor
2 tsk Kanel
0,5 tsk Salt
400 g mörk Choklad (jag använder Marabous mörka choklad 2 x 200 gram)

Gör så här:
Sätt ugnen på 175° grader.
Klä en plåt (ca 25×35 cm) med bakplåtspapper.
Smält smöret på låg värme och blanda i honung/sirap.
Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke.
Häll smörblandningen över grynblandningen och rör om ordentligt.
Tryck ut blandningen på plåten och forma till en fyrkantig kaka.
Grädda kakan i nedre delen av ugenen i ca 25 minuter.
Under tiden som kakan gräddas kan du hacka chokladen i små bitar.
När kakan är färdiggräddad häller du över chokladen och låter den smälta.
Bred sedan ut chokladen med en sked och gör ett fint mönster.
Låt kakan stelna i kylskåpet med plast över innan den skärs i bitar.
Klä sedan in dina bars i smörpapper (en och en) och förvara dem kallt i en tätslutande burk.
Dessa är perfekta att äta som mellanmål. På arbetet, i skolan, på bussen eller innan träning.
De är även perfekta att äta direkt efter träning för snabb återhämtning innan man äter mat.
 
LYCKA TILL! ♡
 
 
Kommentera
Allmänt

www.fridaviktorias.se

Hejsan!
Jag tänkte bara meddela att min andra blogg (www.fridaviktorias.se) ligger nere..
Jag jobbar på problemet och hoppas att det återställs fort som attan! 🙂
 
 
Kommentera
Allmänt

Tack till er!

 
Vad roligt att ni gillar inlägget med mitt recept på Chocolate Chip Cookies!
Till och med så mycket att det ligget högst uppe på ”populära inlägg” i Mat & Dryck- kategorin hos Bloglovin! 🙂

Tack till er! Ni är väldigt betydelsefulla för denna blogg.♥

Kommentera
Chocolate Chip Cookies

Mjuka, sega Chocolate Chip Cookies

Här nedan ser ni mitt ljuvliga recept på Chocolate Chip Cookis. Alla ingredienser- och hur ni ska göra står på bilderna!
 
 
Ingredienser:
 
Gör såhär:
 

LYCKA TILL! ♡

4 kommentarer
Allmänt

Baka.se

JAG HAR BAKAT!
Hjälp vad jag har saknat det. Speciellt att smaka av degen, ha ha.. Jag har fortfarande ont i magen efter all kakdeg och alla kakor jag klämt i mig, det blir lätt så när man är hemma och är förkyld. Jag bakade i alla fall Chocolate Chip Cookies, som råkar vara min specialitet och min absoluta favoritkaka. Jag håller på och sätter ihop ett inlägg med bilder och recept, så under tiden kan ni kolla in denhär sidan, där kan man lägga upp sina recept och dela med sig till alla baktokiga människor där ute. Man kan självklart även söka på recept eller bara surfa runt bland alla smaskiga bilder. Bilden ovan är från Baka'”s facebooksida där de lagt upp mitt recept på Kladdig mintkaka. 🙂
 
Kommentera
Allmänt

Long time no see

God kväll kära läsare!
Jag förstår inte att det var så länge sedan jag uppdaterade denna blogg. Den har helt försvunnit ur minnet när jag haft så otroligt mycket med allt annat i livet. Nu känner jag för att baka lite i helgen, då kanske jag kan passa på att göra mina bakverk extra fina så att de är värda att läggas ut här också? Vore väldigt roligt att ta upp detta igen och köra på som jag gjorde tidigare, det är ju ändå ett av mina största intressen, och ni är många som fortfarande hänger kvar här på bloggen! Det glädjer mig, ni är verkligen betydelsefulla.
 
Idag har jag endast ätit två vinglas med yoghurt, chrunchy & bär. Jag försöker kurera mig från feber och halsont, därför passar jag på att unna mig lite lyxiga, lätta ”måltider” när jag ändå inte har någon vidare aptit.
 
Men ska vi säga att vi hörs i helgen med nya, smaskiga recept?
Ha en fin kväll. God natt.♥
4 kommentarer
Kladdkakor och Brownies

Kladdig mintkaka

Detta är en ljuvlig kladdkaka med ett minttäcke av After Eight.

 

  • Ingredienser:
    100
    gram Smör
  • 120 gram After Eight
  • 2 st Ägg
  • 2 dl Strösocker
  • 2,5 dl Vetemjöl
  • 2,5 msk Kakao
  • 1,5 tsk Bakpulver
  • 150 gram After Eight
  • 100 gram Marabou mjölkchoklad
  • 100 gram Cream cheese
  • 1 tsk Vaniljsocker
  •  

 

  1. Gör så här:

    Börja med att sätta ugnen på 175 grader.

  2. Smörj och bröa en form som är ca 21 cm i diameter.

  3. Smält smöret och ha i after eight- plattorna. Rör om tills all after eight har smält ihop med smöret.

  4. Vispa ägg och socker poröst och blanda sedan ner smör/chokladblandningen.

  5. Blanda i mjöl, kakao och bakpulver. Vispa allt till en jämn smet.

  6. Grädda kakan i ugnen i ca 15 minuter.

  7. Smält marabou mjölkchoklad över ett vattenbad på svag värme. Blanda den sedan med Cream cheese och vaniljsockret.

  8. Ta ut kakan och bred sedan på Choklad/Creme cheese-blandningen försiktigt över hela kakan. In med den i ugnen igen i 5 minuter.

  9. Ta ut kakan efter fem minuter och lägg ut alla After eight-plattor så att de täcker hela kakan. In i ugnen i ytterligare 3 minuter.

  10. När du tagit ut kakan nu så tar du en sked och rör försiktigt om all After eight så att det blir som ett täcke över kakan.

  11. Nu är kakan klar!

  12. Kakan serveras sedan kyld och gärna med lite bär till! 🙂

     

    LYCKA TILL! ♡

6 kommentarer
Allmänt

Uppdatering

Hejsan fina ni!

Jag skäms nästan över min dåliga uppdatering. Men jag har helt enkelt inte haft tid att uppdatera denna blogg då inläggen tar lång tid eftersom att det ska visas fina bilder och samtidigt skrivas en enkel och utförlig text om hur man gör, samt även själva receptet. Jag får be om ursäkt. Fick en chock nu när jag loggade in här och såg att ni ändå är många som är inne här varje dag! Så himla fina är ni ♥

 
Jag har faktiskt tidsinställt en del inlägg nu på morgonen, så det kommer att komma då och då. Under tiden så tänkte jag att ni alla kan få skriva här nedan vad ni vill ha för recept här i bloggen så ska jag gå igenom era kommentarer i veckan. Alla som kommenterar får en Reztart energibar hemskickad av mig! ↓ 🙂
 
8 kommentarer