Dessa är jättegoda och det är endast fantasin som sätter stopp för hur just dina ska smaka! 🙂
Ingredienser:
400 g Vit choklad
25 g Polkakarameller
25 g Lakritskarameller
25 g Polkakarameller
25 g Lakritskarameller
Krossa polkakaramellerna och Lakritskaramellerna i en mortel. Vill du göra två (eller fler) olika bräck så är det bara att mortla karamellerna var för sig.
Lägg chokladen i en värmetålig skål.
Ställ skålen i vattenbad och smält chokladen på svag värme under omrörning.
Det gäller att vara riktigt försiktig så att den inte blir för varm, för då grynar sig chokladen.
(Vit choklad är svårare att smälta än mörk och ljus då den grynar sig lättare.)
När chokladen smält helt så är det dags att hastigt vända ner de krossade karamellerna.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper, och om du vill göra olika former så är det nu du sa göra det genom att till exempel göra cirklar när du häller ut chokladen.
Det går även att hälla ut all choklad över pappret och sedan bryta den i bitar när den svalnat.
Låt det sedan ligga och svalna.
Lägg chokladen i en värmetålig skål.
Ställ skålen i vattenbad och smält chokladen på svag värme under omrörning.
Det gäller att vara riktigt försiktig så att den inte blir för varm, för då grynar sig chokladen.
(Vit choklad är svårare att smälta än mörk och ljus då den grynar sig lättare.)
När chokladen smält helt så är det dags att hastigt vända ner de krossade karamellerna.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper, och om du vill göra olika former så är det nu du sa göra det genom att till exempel göra cirklar när du häller ut chokladen.
Det går även att hälla ut all choklad över pappret och sedan bryta den i bitar när den svalnat.
Låt det sedan ligga och svalna.
Förvaras svalt!
LYCKA TILL! ♡