No bake

Energibars

1 röster
Ingredienser:
250 g Smör
10 dl Havregryn
1 dl Brunt farinsocker
0,5 dl Strösocker
3 msk Vetemjöl
3 msk Honung (alt. ljus sirap)
12 torkade Aprikoser (hackade)
2 dl hackade Nötter
1 dl Russin
4 msk torkade Solroskärnor
2 tsk Kanel
0,5 tsk Salt
400 g mörk Choklad (jag använder Marabous mörka choklad 2 x 200 gram)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175° grader.
Klä en plåt (ca 25×35 cm) med bakplåtspapper.
Smält smöret på låg värme och blanda i honung/sirap.
Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke.
Häll smörblandningen över grynblandningen och rör om ordentligt.
Tryck ut blandningen på plåten och forma till en fyrkantig kaka.
Grädda kakan i nedre delen av ugenen i ca 25 minuter.
Under tiden som kakan gräddas kan du hacka chokladen i små bitar.
När kakan är färdiggräddad häller du över chokladen och låter den smälta.
Bred sedan ut chokladen med en sked och gör ett fint mönster.
Låt kakan stelna i kylskåpet med plast över innan den skärs i bitar.
Klä sedan in dina bars i smörpapper (en och en) och förvara dem kallt i en tätslutande burk.
Dessa är perfekta att äta som mellanmål. På arbetet, i skolan, på bussen eller innan träning.
De är även perfekta att äta direkt efter träning för snabb återhämtning innan man äter mat.
 
LYCKA TILL! ♡
 
 
första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

www.fridaviktorias.se

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x