Dessa Vallmobullar är enligt mig det perfekta frukostbrödet, för alla! 🙂
Ingredienser:
10 dl Vetemjöl
4 dl Mjölk
50 g Jäst
25 g Smör eller Margarin (rumstempererat)
2 tsk Rapsolja
1 msk Strösocker
1 Ägg
1 tsk Salt
10 dl Vetemjöl
4 dl Mjölk
50 g Jäst
25 g Smör eller Margarin (rumstempererat)
2 tsk Rapsolja
1 msk Strösocker
1 Ägg
1 tsk Salt
För pensling & dekoration:
1 Ägg
Vallmofrön
1 Ägg
Vallmofrön
Gör såhär:
Tag fram en baksmaskin med degkrok.
Häll mjölken i en kastrull och värm upp den till 37°.
Medan mjölken värms – mät upp vetemjölet i ett litermått och häll det i bunken till bakmaskinen.
Tillsätt smör, olja, socket, salt och smulad jäst i mjölet.
Kör det sedan så att allt blandas ordentligt.
Tag fram en baksmaskin med degkrok.
Häll mjölken i en kastrull och värm upp den till 37°.
Medan mjölken värms – mät upp vetemjölet i ett litermått och häll det i bunken till bakmaskinen.
Tillsätt smör, olja, socket, salt och smulad jäst i mjölet.
Kör det sedan så att allt blandas ordentligt.
Tillsätt sedan mjölken och ägget i mjölblandningen.
Arbeta ihop degen på hög hastighet i ca 2 minuter.
Låt sedan degen jäsa under en bakduk i 30 minuter.
Stjälp upp den jästa degen på ett mjölat bakbord och arbeta den smidig med lite extra mjöl.
Dela sedan degen i 2 delar och rulla ut dem till längder.
Dela varje rulle i 8 bitar som du sedan rullar till runda bollar.
Dela sedan degen i 2 delar och rulla ut dem till längder.
Dela varje rulle i 8 bitar som du sedan rullar till runda bollar.
Lägg bollarna på en plåt och låt jäsa under en bakduk i ytterligare 20 minuter.
När bollarna har jäst sin tid så är det dags för garnering.
Tag först en “blomspruta” med ljummet vatten och spraya i luften så att alla bollar fuktas lite.
Pensla sedan på lite ägg på varje bulle. Tänk på att för mycket ägg på bullarna ger en bränd hinna.
Strö sedan på vallmofrö på alla bullar
Gräddas i ugnen på 225° i ca 10 minuter.
Låt dem sedan svalna på ett galler.
Tag först en “blomspruta” med ljummet vatten och spraya i luften så att alla bollar fuktas lite.
Pensla sedan på lite ägg på varje bulle. Tänk på att för mycket ägg på bullarna ger en bränd hinna.
Strö sedan på vallmofrö på alla bullar
Gräddas i ugnen på 225° i ca 10 minuter.
Låt dem sedan svalna på ett galler.
Äter man inte upp alla 16 på två-tre dagar så är det perfekt att frysa in dem!
LYCKA TILL! ♡
Gud så gott!!!
Gud så gott!!!
Det blev ganska enkelt nu när jag såg bilderna och receptet.. Detta får familjen Andersson äta till frukost imorgon! Tack 🙂
Blev familjen Andersson nöjda med frukosten? 🙂
Det blev ganska enkelt nu när jag såg bilderna och receptet.. Detta får familjen Andersson äta till frukost imorgon! Tack 🙂
Blev familjen Andersson nöjda med frukosten? 🙂
De ser riktigt goda ut!
En lite fråga bara, kan jag byta ut Vetemjölet till något annat mjöl? T ex Vetemjöl Special.
De är jättegoda! Absolut, det kan du göra 🙂
De ser riktigt goda ut!
En lite fråga bara, kan jag byta ut Vetemjölet till något annat mjöl? T ex Vetemjöl Special.
De är jättegoda! Absolut, det kan du göra 🙂
Hur gör jag som är laktos?
Då använder du laktosfria produkter, som vanligt! 🙂
Hur gör jag som är laktos?
Då använder du laktosfria produkter, som vanligt! 🙂
Åh, dessa ser smarriga ut! Dem ska jag prova göra på måndag-morgon för att få en liten kickstart på veckan. Tack för en fin blogg 🙂
Blev dem bra? 😉
Åh, dessa ser smarriga ut! Dem ska jag prova göra på måndag-morgon för att få en liten kickstart på veckan. Tack för en fin blogg 🙂
Blev dem bra? 😉
I morse klev jag upp halv sex, då vaknade lillsessan i huset. Satte mig jättetrött i soffan med henne på bröstet. Ville bara lägga mig och dra täcket över huvudet igen.. Men då tog jag fram paddan och kollade din bakblogg som alltid får mig på bra humör. Såg då att senaste receptet var ett recept på frukostbröd. PERFEKT! Jag flög upp ur soffan och satte igång med degen på en gång. Familjen "jag-älskar-hembakat-bröd" uppskattade det till tusen och alla 16 bröd tog slut under morgonen. Vi som inte hade något frukostbröd denna morgonen tackar för receptet som mättade hela familjens magar! Kram
Åh, vad glad jag blev av din kommentar! Tusen tack, så himla roligt att det uppskattas! 🙂 Kram
I morse klev jag upp halv sex, då vaknade lillsessan i huset. Satte mig jättetrött i soffan med henne på bröstet. Ville bara lägga mig och dra täcket över huvudet igen.. Men då tog jag fram paddan och kollade din bakblogg som alltid får mig på bra humör. Såg då att senaste receptet var ett recept på frukostbröd. PERFEKT! Jag flög upp ur soffan och satte igång med degen på en gång. Familjen "jag-älskar-hembakat-bröd" uppskattade det till tusen och alla 16 bröd tog slut under morgonen. Vi som inte hade något frukostbröd denna morgonen tackar för receptet som mättade hela familjens magar! Kram
Åh, vad glad jag blev av din kommentar! Tusen tack, så himla roligt att det uppskattas! 🙂 Kram
såg att din blogg ligger 32(!!!!) på Bloglovin mat/dryck. GRATTIS!! 😀
såg att din blogg ligger 32(!!!!) på Bloglovin mat/dryck. GRATTIS!! 😀