Allmänt

Vallmobullar

Dessa Vallmobullar är enligt mig det perfekta frukostbrödet, för alla! 🙂
 
Ingredienser:
10 dl Vetemjöl
4 dl Mjölk
50 g Jäst
25 g Smör eller Margarin (rumstempererat)
2 tsk Rapsolja
1 msk Strösocker
1 Ägg
1 tsk Salt
 
För pensling & dekoration:
1 Ägg
Vallmofrön
 
 
Gör såhär:
Tag fram en baksmaskin med degkrok.
Häll mjölken i en kastrull och värm upp den till 37°.
Medan mjölken värms – mät upp vetemjölet i ett litermått och häll det i bunken till bakmaskinen.
Tillsätt smör, olja, socket, salt och smulad jäst i mjölet.
Kör det sedan så att allt blandas ordentligt.
Tillsätt sedan mjölken och ägget i mjölblandningen.
Arbeta ihop degen på hög hastighet i ca 2 minuter.
Låt sedan degen jäsa under en bakduk i 30 minuter.
Stjälp upp den jästa degen på ett mjölat bakbord och arbeta den smidig med lite extra mjöl.
Dela sedan degen i 2 delar och rulla ut dem till längder.
Dela varje rulle i 8 bitar som du sedan rullar till runda bollar.
Lägg bollarna på en plåt och låt jäsa under en bakduk i ytterligare 20 minuter.
 
När bollarna har jäst sin tid så är det dags för garnering.
 Tag först en ”blomspruta” med ljummet vatten och spraya i luften så att alla bollar fuktas lite.
Pensla sedan på lite ägg på varje bulle. Tänk på att för mycket ägg på bullarna ger en bränd hinna.
Strö sedan på vallmofrö på alla bullar
Gräddas i ugnen på 225° i ca 10 minuter.
Låt dem sedan svalna på ett galler.
 
Äter man inte upp alla 16 på två-tre dagar så är det perfekt att frysa in dem!
 
LYCKA TILL! ♡
första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

26 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Rosa
Rosa
10 years ago

Åh, dessa ser smarriga ut! Dem ska jag prova göra på måndag-morgon för att få en liten kickstart på veckan. Tack för en fin blogg 🙂

Frida
Reply to  Rosa
10 years ago

Blev dem bra? 😉

Johanna
Johanna
10 years ago

Gud så gott!!!

Magdalena
Magdalena
10 years ago

I morse klev jag upp halv sex, då vaknade lillsessan i huset. Satte mig jättetrött i soffan med henne på bröstet. Ville bara lägga mig och dra täcket över huvudet igen.. Men då tog jag fram paddan och kollade din bakblogg som alltid får mig på bra humör. Såg då att senaste receptet var ett recept på frukostbröd. PERFEKT! Jag flög upp ur soffan och satte igång med degen på en gång. Familjen "jag-älskar-hembakat-bröd" uppskattade det till tusen och alla 16 bröd tog slut under morgonen. Vi som inte hade något frukostbröd denna morgonen tackar för receptet som mättade hela familjens magar! Kram

Frida
Reply to  Magdalena
10 years ago

Åh, vad glad jag blev av din kommentar! Tusen tack, så himla roligt att det uppskattas! 🙂 Kram

Liselotte
Liselotte
10 years ago

De ser riktigt goda ut!
En lite fråga bara, kan jag byta ut Vetemjölet till något annat mjöl? T ex Vetemjöl Special.

Frida
Reply to  Liselotte
10 years ago

De är jättegoda! Absolut, det kan du göra 🙂

Fredrika
Fredrika
10 years ago

Det blev ganska enkelt nu när jag såg bilderna och receptet.. Detta får familjen Andersson äta till frukost imorgon! Tack 🙂

Frida
Reply to  Fredrika
10 years ago

Blev familjen Andersson nöjda med frukosten? 🙂

Rosa
Rosa
10 years ago

såg att din blogg ligger 32(!!!!) på Bloglovin mat/dryck. GRATTIS!! 😀

Julia
10 years ago

Hur gör jag som är laktos?

Frida
Reply to  Julia
10 years ago

Då använder du laktosfria produkter, som vanligt! 🙂

Rosa
Rosa
10 years ago

Åh, dessa ser smarriga ut! Dem ska jag prova göra på måndag-morgon för att få en liten kickstart på veckan. Tack för en fin blogg 🙂

Frida
Reply to  Rosa
10 years ago

Blev dem bra? 😉

Johanna
Johanna
10 years ago

Gud så gott!!!

Magdalena
Magdalena
10 years ago

I morse klev jag upp halv sex, då vaknade lillsessan i huset. Satte mig jättetrött i soffan med henne på bröstet. Ville bara lägga mig och dra täcket över huvudet igen.. Men då tog jag fram paddan och kollade din bakblogg som alltid får mig på bra humör. Såg då att senaste receptet var ett recept på frukostbröd. PERFEKT! Jag flög upp ur soffan och satte igång med degen på en gång. Familjen "jag-älskar-hembakat-bröd" uppskattade det till tusen och alla 16 bröd tog slut under morgonen. Vi som inte hade något frukostbröd denna morgonen tackar för receptet som mättade hela familjens magar! Kram

Frida
Reply to  Magdalena
10 years ago

Åh, vad glad jag blev av din kommentar! Tusen tack, så himla roligt att det uppskattas! 🙂 Kram

Liselotte
Liselotte
10 years ago

De ser riktigt goda ut!
En lite fråga bara, kan jag byta ut Vetemjölet till något annat mjöl? T ex Vetemjöl Special.

Frida
Reply to  Liselotte
10 years ago

De är jättegoda! Absolut, det kan du göra 🙂

Fredrika
Fredrika
10 years ago

Det blev ganska enkelt nu när jag såg bilderna och receptet.. Detta får familjen Andersson äta till frukost imorgon! Tack 🙂

Frida
Reply to  Fredrika
10 years ago

Blev familjen Andersson nöjda med frukosten? 🙂

Rosa
Rosa
10 years ago

såg att din blogg ligger 32(!!!!) på Bloglovin mat/dryck. GRATTIS!! 😀

Julia
10 years ago

Hur gör jag som är laktos?

Frida
Reply to  Julia
10 years ago

Då använder du laktosfria produkter, som vanligt! 🙂

Nästa inlägg

Mitt bästa bakminne

26
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x