

- Ingredienser:
100 gram Smör - 120 gram After Eight
- 2 st Ägg
- 2 dl Strösocker
- 2,5 dl Vetemjöl
- 2,5 msk Kakao
- 1,5 tsk Bakpulver
- 150 gram After Eight
- 100 gram Marabou mjölkchoklad
- 100 gram Cream cheese
- 1 tsk Vaniljsocker
-
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
-
Smörj och bröa en form som är ca 21 cm i diameter.
-
Smält smöret och ha i after eight- plattorna. Rör om tills all after eight har smält ihop med smöret.
-
Vispa ägg och socker poröst och blanda sedan ner smör/chokladblandningen.
-
Blanda i mjöl, kakao och bakpulver. Vispa allt till en jämn smet.
-
Grädda kakan i ugnen i ca 15 minuter.
-
Smält marabou mjölkchoklad över ett vattenbad på svag värme. Blanda den sedan med Cream cheese och vaniljsockret.
-
Ta ut kakan och bred sedan på Choklad/Creme cheese-blandningen försiktigt över hela kakan. In med den i ugnen igen i 5 minuter.
-
Ta ut kakan efter fem minuter och lägg ut alla After eight-plattor så att de täcker hela kakan. In i ugnen i ytterligare 3 minuter.
-
När du tagit ut kakan nu så tar du en sked och rör försiktigt om all After eight så att det blir som ett täcke över kakan.
-
Nu är kakan klar!
-
Kakan serveras sedan kyld och gärna med lite bär till! 🙂
LYCKA TILL! ♡
Åh GUD vad gott!! Måste provas.
Åh GUD vad gott!! Måste provas.
Denna ser fantastiskt god ut! Har pratat med barnen och de tillät mig att göra denna som midsommartårta 🙂
Den är supersmarrig! Vad kul, blev den bra på midsommar? 🙂
Denna ser fantastiskt god ut! Har pratat med barnen och de tillät mig att göra denna som midsommartårta 🙂
Den är supersmarrig! Vad kul, blev den bra på midsommar? 🙂