Cookiesnittar är precis som det låter – snittar av chocolate chip cookies. Och dessa småkakor klättrar högt upp på min snitt-lista, bland mina dumlesnittar & after eight- snittar. Otroligt goda!
Att baka chocolate chip cookies som snittar är både enklare och ger fler kakor, om än lite mindre än originalet. Jag älskar att fylla min kakburk med småkakor och med detta recept så fylls burken på nolltid. Och är det så att du får deg över så är det bara att frysa in den som en längd för att plocka fram och grädda (fryst) när sötsuget eller de oväntade gästerna knackar på.
TIPS:
* Glutenfritt: Byt vetemjöl mot Lailas glutenfria mjölmix.
* Förvaras: I burk med tättslutande lock eller fryspåsar.
* Hållbarhet: Två veckor i kallt skafferi eller tre månader i frys.
Cookiesnittar, ca. 25 st:
Ingredienser:
110 g smör
1.5 dl brun farin strö
0.5 dl strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1.5 dl chokladknappar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°c över/undervärme och klä en plåt med bakplåtspapper.
- Smält smöret och låt svalna en aning. Blanda det sedan med farinsocker och strösocker.
- Rör ner ägg tillsammans med de torra ingredienserna (ej chokladen), arbeta ihop en klibbig deg.
- Tillsätt 1 dl av chokladknapparna och rör ihop.
- Dela degen i två och forma längder som du lägger på plåten.
- Grädda mitt i ugnen i ca. 12 minuter, tag ut och lägg på resterande chokladknappar direkt.
- Låt svalna en aning och skär sedan i snitt. Låt svalna helt på plåten innan du flyttar dem.
Lycka till! Missa inte att följa min instagram för mer inspo i köket. 🙂